Press "Enter" to skip to content

Kirby, Rainbow, акари, матраци и суми, надхвърлящи 5000 BGN

Време за прочит: 5 минути

На днешната дата имах посещение за демонстрация на прахосмукачка с американската марка Kirby. Бях скептичен към самата демонстрация, бидейки вече запознат с алтернативна марка прахосмукачки Rainbow.

Всичко започва с телефонно обаждане

Всичко започна с обаждане по телефона, че моята прекрасна приятелка Росица ме е препоръчала за демонстрация. На служителя отговорих, че съм запознат с Rainbow и нямам желание. Бях уверен от тяхна страна, че продуктът им е много по-добър от споменатия от мен, и че ще им направя услуга, ако ги поканя на демонстрация. Та се съгласих. Помолих ги да ми изпратят материали за продукта, за да се запозная предварително. Оказа се, че не им било такава практиката и ми отказаха.

Следва посещение във Вашият дом

Жената, която дойде на демонстрацията, беше изключително любезна и приветлива. Все пак, ако не е такава, няма да успее да сключи продажба. Беше ми представен уреда с неговата история. Питаха ме, дали съм виждал такава прахосмукачка, категорично казах, че не съм. Обясниха ми, че съм я виждал в клипа на Queen – I want to break free. Оказа се, че Фреди Меркюри бил чистил със същата. Последва обяснение на прахосмукачката как съдържа много уреди в себе си, пере, чисти, глади, готви, дори мие съдовете след това. Последното, написано само и единствено с хумористична цел, държа да поясня, че подвеждаща информация през цялата демонстрация не ми беше предоставена. Жената беше коректна и оцених това.

Оказва се, че и по стените и по тавана има прах

Чистихме с моята прахосмукачка, най-обикновена, закупена преди години от черен петък за сума под 50 лв. Демонстрира ми се, че Кирби успя да събере повече прах от моята прахосмукачка. После ми се показа, че може да “тупа” и столове, не ме питайте как така и не разбрах как може прахосмукачка да тупа. Минахме и таваните и стените, оказа се, че и в тях се наслоява мръсотия, колкото и странно да е.

1001 приставки за уреда

Уредът наистина има адски много приставки. За хора, вманиачени на тема честота наистина би им свършил работа. Лично на мен ми е досадно да чистя и се чудя как да не го правя често. Взех си робот с моп, за да мога да му делегирам ежеднвеното чистене и за мен да остане само основното.

Най-голямото им оръдие – вашият матрак

Последната и най-пикова демонстрация е почистването на матрака Ви. Това е причината да напиша тази статия. Изсмука се една сурия от вещество, което се оказа, мъртва кожа, наслоена в самия матрак. Прикачвам снимка от самата демонстрация.

Действа наистина шокиращо. Росица ми би беше пратила и снимка от техния матрак и се оказа, че въпкреки, че е сравнително нов (6 месеца) и от него са извадили доста “материал”. Тази демонстрация цели да предизвика емоция и да подтикне потребителя към сключване на сделка.

Само 5800 лв. и е Ваша

Може и на изплащане за 20-30 месеца по 300 лв./месец. Може и на разсрочено плащане. Ако я купите сега има и промоционална остъпка от 3 до 5%. Може би маркетинговата стратегия Ви е позната, използвана е и от Aesthetic by science, за които бяхме писали преди време. Както при Aesthetic by science и тук се използват заучени фрази от стила, че първо инвестирате във вас и после в продукта. Отговорих на любезната жена, че няма как да платя тази цена без да помисля и да почета по темата. Видях тъгата в очите и, след като споменах това. Беше ми жал, но такъв е животът. Всеки гледа интереса си – тя своя, аз моя. И двете страни нямаше как да бъдат удовлетворени при тези условия.

Зачетох се в интернет какво казват потребителите

Както и при Rainbow, за която бях гледал преди години така и при Kirby, хората я продават в онлайн платформи като OLX и bazar.bg.

Първият логичен въпрос, който си задавам, както като видях обяви на Rainbow – ако е толкова хубава тая прахосмукачка защо я продават за 400 лв.? Излиза, че тоя потребител е балама. Rainbow бяха на сходни цени. Та, може да имате нещо, струващо 5800 лв., за скромните 400 лв. Зачетох се и в други мнения на английски тук.

Може да бъде отварящо очите демонстрация, добре е да служи като припомняне, редовно да си почиствате матраците. Можете да го сторите с всякаква прахосмукачка, не е нужно да си купите Кирби за тази дейност.

Превод от статията, спомената по-горе.

Запретнах ръкави и тествах това твърдение.

През цялото почистване използваха HEPA филтри за да се демонстрира дадена повърхност колко е мръсна.

В началото на демонстрацията скъсаха един такъв, за да ми се покаже неговата същност. Реших да използвам скъсания филтър с моята прахосмукачка.

Сдялах си мое лично Кирби и реших да тествам матрака. (Пояснение – Имам две легла, на самата демонстрация беше почистено едното, аз тествах моето “Kirby” на другото). На полвината мощност на обикновената си прахосмукачка и за период от 30 секунди успях да напълня филтъра със същата субстанция като Кирби.

О, чудо! Пиковият момент на демонстрацията беше инвалидиран. Това нямаше да може да се случи, ако бях се съгласил моментално. Беше ми предложено и да бъда оставен насаме за 10-15 минути за да взема решение. Това време отново нямаше да ми е нужно, за да закупя продукта.

Мислете и се информирайте, преди да купувате скъпи програми и уреди

Апелът ми към Вас е много добре да помислите, преди да закупите нещо. Не казвам, че може да не си струва да бъде закупено, но поне да разполагате с повече информация за по-трезва преценка дали въпросното нещо би Ви донесло стойността, която Ви се рекламира.

Благодарим с все сърце, на хората, които ни подкрепят

Екипът на 0700 е изцяло съставен от доброволци. Ще се радваме, ако нашата работа ви се струва полезна и ни подкрепите, както нашите ежемесечни дарители:
 • Златина Миленкова
Ако считате каузата ни за значима, бихте могли да ни подкрепите ежемесечно тук или еднократно тук.

За мен изключително важно е да обогатявам знанията си, като 0700 успя да ми помогне изключително много с това – придобих познания за разработване на Android и iOS приложения, които тотално ми липсваха. Преди да създам iOS версията на 0700 беше нужно да създам и сървърно решение, което да ни улесни да добавяме нови номера. За десерт от към нови знания създадох и този блог, като преди това нямах кой знае какъв опит с WordPress. От към академично ниво, преследвам докторска степен. В професионален план се занимавам със софтуерно консултиране в сферата на ecommerce решенията. Всичкият този пъстър и богат опит ме прави изключително полезен, щом се опре до консултиране за софтуер. Ще се радвам, ако бих могъл да ви помогна с нещо.

3 коментара

 1. Боби
  Боби март 5, 2021

  Полезна статия, благодаря !

 2. Жанета
  Жанета юни 17, 2022

  Мога ли да върна прахосмукачката и да поискам да се анулира кредита,преди седмица е купих! Законно мога ли да направя нещо

  • Пламен Тенев
   Пламен Тенев юни 17, 2022

   Здравейте, Жанета!

   Законът предлага връщане на стоки, закупени онлайн. Понеже Вие сте я закупили от тях физически, същата предпазна мярка за Вас не важи. Единственият начин е търговецът да се съгласи да я вземе обратно. Ако все пак имате специално изготвен договор може да го прочетете дали има нещо опоменато за клауза за връщане. Бихте могла да се посъветвате и с юрист.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Медиите за нас