Press "Enter" to skip to content

Kirby, Rainbow, акари, матраци и суми, надхвърлящи 5000 BGN

Време за прочит: 5 минути
Спести излишни сметки от мобилния си абонамент чрез нашето мобилно приложение. Изтегли за:

На днешната дата имах посещение за демонстрация на прахосмукачка с американската марка Kirby. Бях скептичен към самата демонстрация, бидейки вече запознат с алтернативна марка прахосмукачки Rainbow.

Всичко започва с телефонно обаждане

Всичко започна с обаждане по телефона, че моята прекрасна приятелка Росица ме е препоръчала за демонстрация. На служителя отговорих, че съм запознат с Rainbow и нямам желание. Бях уверен от тяхна страна, че продуктът им е много по-добър от споменатия от мен, и че ще им направя услуга, ако ги поканя на демонстрация. Та се съгласих. Помолих ги да ми изпратят материали за продукта, за да се запозная предварително. Оказа се, че не им било такава практиката и ми отказаха.

Следва посещение във Вашият дом

Жената, която дойде на демонстрацията, беше изключително любезна и приветлива. Все пак, ако не е такава, няма да успее да сключи продажба. Беше ми представен уреда с неговата история. Питаха ме, дали съм виждал такава прахосмукачка, категорично казах, че не съм. Обясниха ми, че съм я виждал в клипа на Queen – I want to break free. Оказа се, че Фреди Меркюри бил чистил със същата. Последва обяснение на прахосмукачката как съдържа много уреди в себе си, пере, чисти, глади, готви, дори мие съдовете след това. Последното, написано само и единствено с хумористична цел, държа да поясня, че подвеждаща информация през цялата демонстрация не ми беше предоставена. Жената беше коректна и оцених това.

Оказва се, че и по стените и по тавана има прах

Чистихме с моята прахосмукачка, най-обикновена, закупена преди години от черен петък за сума под 50 лв. Демонстрира ми се, че Кирби успя да събере повече прах от моята прахосмукачка. После ми се показа, че може да “тупа” и столове, не ме питайте как така и не разбрах как може прахосмукачка да тупа. Минахме и таваните и стените, оказа се, че и в тях се наслоява мръсотия, колкото и странно да е.

1001 приставки за уреда

Уредът наистина има адски много приставки. За хора, вманиачени на тема честота наистина би им свършил работа. Лично на мен ми е досадно да чистя и се чудя как да не го правя често. Взех си робот с моп, за да мога да му делегирам ежеднвеното чистене и за мен да остане само основното.

Най-голямото им оръдие – вашият матрак

Последната и най-пикова демонстрация е почистването на матрака Ви. Това е причината да напиша тази статия. Изсмука се една сурия от вещество, което се оказа, мъртва кожа, наслоена в самия матрак. Прикачвам снимка от самата демонстрация.

Действа наистина шокиращо. Росица ми би беше пратила и снимка от техния матрак и се оказа, че въпкреки, че е сравнително нов (6 месеца) и от него са извадили доста “материал”. Тази демонстрация цели да предизвика емоция и да подтикне потребителя към сключване на сделка.

Само 5800 лв. и е Ваша

Може и на изплащане за 20-30 месеца по 300 лв./месец. Може и на разсрочено плащане. Ако я купите сега има и промоционална остъпка от 3 до 5%. Може би маркетинговата стратегия Ви е позната, използвана е и от Aesthetic by science, за които бяхме писали преди време. Както при Aesthetic by science и тук се използват заучени фрази от стила, че първо инвестирате във вас и после в продукта. Отговорих на любезната жена, че няма как да платя тази цена без да помисля и да почета по темата. Видях тъгата в очите и, след като споменах това. Беше ми жал, но такъв е животът. Всеки гледа интереса си – тя своя, аз моя. И двете страни нямаше как да бъдат удовлетворени при тези условия.

Зачетох се в интернет какво казват потребителите

Както и при Rainbow, за която бях гледал преди години така и при Kirby, хората я продават в онлайн платформи като OLX и bazar.bg.

Първият логичен въпрос, който си задавам, както като видях обяви на Rainbow – ако е толкова хубава тая прахосмукачка защо я продават за 400 лв.? Излиза, че тоя потребител е балама. Rainbow бяха на сходни цени. Та, може да имате нещо, струващо 5800 лв., за скромните 400 лв. Зачетох се и в други мнения на английски тук.

Може да бъде отварящо очите демонстрация, добре е да служи като припомняне, редовно да си почиствате матраците. Можете да го сторите с всякаква прахосмукачка, не е нужно да си купите Кирби за тази дейност.

Превод от статията, спомената по-горе.

Запретнах ръкави и тествах това твърдение.

През цялото почистване използваха HEPA филтри за да се демонстрира дадена повърхност колко е мръсна.

В началото на демонстрацията скъсаха един такъв, за да ми се покаже неговата същност. Реших да използвам скъсания филтър с моята прахосмукачка.

Сдялах си мое лично Кирби и реших да тествам матрака. (Пояснение – Имам две легла, на самата демонстрация беше почистено едното, аз тествах моето “Kirby” на другото). На полвината мощност на обикновената си прахосмукачка и за период от 30 секунди успях да напълня филтъра със същата субстанция като Кирби.

О, чудо! Пиковият момент на демонстрацията беше инвалидиран. Това нямаше да може да се случи, ако бях се съгласил моментално. Беше ми предложено и да бъда оставен насаме за 10-15 минути за да взема решение. Това време отново нямаше да ми е нужно, за да закупя продукта.

Мислете и се информирайте, преди да купувате скъпи програми и уреди

Апелът ми към Вас е много добре да помислите, преди да закупите нещо. Не казвам, че може да не си струва да бъде закупено, но поне да разполагате с повече информация за по-трезва преценка дали въпросното нещо би Ви донесло стойността, която Ви се рекламира.

Благодарим с все сърце, на хората, които ни подкрепят

Екипът на 0700 е изцяло съставен от доброволци. Ще се радваме, ако нашата работа ви се струва полезна и ни подкрепите, както нашите ежемесечни дарители:
 • Златина Миленкова
 • Илиана Башлиева
 • С. Маринова
 • Миро Георгиев
 • Калоян
Ако считате каузата ни за значима, бихте могли да ни подкрепите ежемесечно тук или еднократно тук.

За мен изключително важно е да обогатявам знанията си, като 0700 успя да ми помогне изключително много с това – придобих познания за разработване на Android и iOS приложения, които тотално ми липсваха. Преди да създам iOS версията на 0700 беше нужно да създам и сървърно решение, което да ни улесни да добавяме нови номера. За десерт от към нови знания създадох и този блог, като преди това нямах кой знае какъв опит с WordPress. От към академично ниво, преследвам докторска степен. В професионален план се занимавам със софтуерно консултиране в сферата на ecommerce решенията. Всичкият този пъстър и богат опит ме прави изключително полезен, щом се опре до консултиране за софтуер. Ще се радвам, ако бих могъл да ви помогна с нещо.

21 Коментари

 1. Боби
  Боби март 5, 2021

  Полезна статия, благодаря !

 2. Жанета
  Жанета юни 17, 2022

  Мога ли да върна прахосмукачката и да поискам да се анулира кредита,преди седмица е купих! Законно мога ли да направя нещо

  • Пламен Тенев
   Пламен Тенев юни 17, 2022

   Здравейте, Жанета!

   Законът предлага връщане на стоки, закупени онлайн. Понеже Вие сте я закупили от тях физически, същата предпазна мярка за Вас не важи. Единственият начин е търговецът да се съгласи да я вземе обратно. Ако все пак имате специално изготвен договор може да го прочетете дали има нещо опоменато за клауза за връщане. Бихте могла да се посъветвате и с юрист.

 3. Мария Георгиева
  Мария Георгиева октомври 26, 2022

  Преди 2 години бяха на презентация вкъщи, тогава си закупихме прахосмукачката! Много сме доволни, всяка седмица я ползваме. Препоръчах и на приятелките ми.

 4. Венета
  Венета октомври 26, 2022

  Аз пък имах Рейнбол преди година и половина, но дойде едно момче дойде да презентира Кирби, показа ми много от предимствата на системата и взех решението да заменя Рейнбол с Кирби. Вече близо 2 години ползвам Кирби всяка седмица и съм изключително доволна от резултата. Рейнбол са много добра алтернатива, но с това сменяне на вода, тежестта на машината и факта, че не показва резултата който показва Кирби, силно бих ви препоръчала по-удобния и по-полезния вариант за почистване на дома Кирби

 5. Завислитвни бедняци
  Завислитвни бедняци януари 6, 2023

  Ние имаме и сме много доволни, просто нямате пари и това ви е проблема! Гроздето е кисело, за лисицата, която не е могла да го стигне!

  • Пламен Тенев
   Пламен Тенев януари 6, 2023

   Драги търговецо на Kirby,

   грам не ме обиждат думите Ви, да си беден не е срамно, нито позорно. Бих си позволил да Ви дам един единствен съвет, разбира се, без да лепя етикети или да внушавам къде Ви е проблемът: инвестирайте в образование, а не във вещи 🙂

   Прекрасна вечер,
   Пламен

 6. Бай Иванс
  Бай Иванс януари 31, 2023

  Златна тема . Преди 2 год идваха чистиха и и. казах още в самото начало че 3000 евро цък не давам, не че ги нямам, но психически прахосмукачка за тия пари не. Прсдиуседмица пак ми се обадиха. Мислех, че имат статистика, че вече са идвали и че няма да дам тия пари да ама не. Пак идваха, пак чистиха, пак им казах, че този продукт не стеува тези пари. Жал ми стана за търговеца. Загубена кауза. Е поне изчистиха килима и матраците, а за тези които им предстои посещение Ви препоръчвам. Докато правят презентацията покажете поведение на човек, който за първи път вижда прахосмукачка. Освен, че ще изчистят знае ли човек може и други неща да направят: я да сготвят, да изчистят фурната абе знае ли човек. Със здраве

 7. Мария
  Мария февруари 8, 2023

  Бих искала да допълня нещо към темата, понеже и аз гледах демонстриция на въпросната система. Добре бе хора, аджа ба правят ви сравнения, факти се наричат, фактии.. Всичко показва, че това чудо вади прах, която няма с какво друго да извадим. До колкото разбрах от демонстрацията, прави над 3000 изтупвания в минута.. Нима ние можем да го постигнем с голи ръце? Мина с моя Дайсън и след него извади мръсотия? Избърсах вратата, лъснах яя и след това мръсотия??? Не разбирам кво толкова видяхте в хората които искат да им е чисто?

 8. Георги
  Георги март 22, 2023

  Кирби е добра,но по-добре да се вземе от чужбина за максимум 300 паунда по-старият модел,на който тупалката е същата,а подръжката винаги може сами да си я направите,като я разглобите и изчистите,правил съм го в Англия и ми отне не повече от 1 час сразглобяване ,изчистване ,със смазването и схлобяването!!!

 9. Илиана
  Илиана април 2, 2023

  Много полезна статия – благодаря.

 10. Елис
  Елис април 13, 2023

  Начетох се на глупости! Коментари писани от конкуренции, от хора – склонни да вярват на анонимници, а не на очите си.. Съжалявам, че момчетата дойдоха по зачистиха, държаха се много честно и уважително, а аз ги отпратих като измамници. В YouTube е най-достоверна информацията, там хората си правят легитимни канали, слагат името си зад думите, следят се от хиляди други Тубъри и бързо се разбират измамниците и лъжците. Има си и други легитимни сайтове естествено. А аз и не само аз, както виждам, четем елементарни форуми и се доверяваме на хора, чиято основа е същата като нашата. Колкото до цената онлайн на старите модели и други реални неща, за всичко си има обяснение. Старите модели в много странни не могат да бъдат използвани законово, а новият модел на втора употреба, в която и да е държава е между 1300$ – 1700$ и са без гаранцията.
  Машината си върши работата по безупречен начин, страх ни е само от цената, всичко друго можем да си го видим и пипнем. Промяна в диван, килим. Мислете и си вярвайте повече на очите. Това е моят съвет! Дано съм била полезна!

 11. Анонимен
  Анонимен юни 18, 2023

  Аз си купих системата на изплащане без никаква лихва. Ползвам я и съм много доволна. Много по бързо почиствам дома си. И най важното много по малко прах събирам след първият път

 12. ааа
  ааа октомври 3, 2023

  Kirby=баламурник

 13. Анонимен
  Анонимен октомври 22, 2023

  И аз я закупих и съм много доволна,имам килим който преди с други прахосмукачки се скъсвах да го чистя по един час,а с Kirby само с едно минаване и го чисти без изобщо да се напрягам
  Заслужава си парите😉

 14. Анонимен
  Анонимен октомври 27, 2023

  Абсолютни измамници. Никога не си купувайте боклуците им. Продават ви “уникалното Кърби” с 400% оскъпяване, за да може един глиган да пълни гушата си непрекъснато. Докато ти го продадат са много хрисими, след това не можеш да се свържеш със седмици с тях. Нагли, безочливи лъжци ! Трябва да бъдат подведени под отговорност, положителните коментари си ги пишат сами. Който е стъпил в тази дупка, ще разбере. Нямат адекватни служители, защото всички бягат от там. Промити мозъци. И всичко това в името на това, Пумба да продължава да краде. Така не се прави бизнес.
  Бъдете здрави.

 15. Мишо
  Мишо ноември 3, 2023

  Аз съм от скептиците, които се съмняват във всичко. Мразя да ме лъжат, но ще Ви споделя защо купих Кирби. Пера си възглавниците в пералня през седмица. От изпрана една такава излезна неочаквано много прах на демонстрацията с Кирби. От изпран наскоро килим – също. Шокиран бях от смръднята на запаленото със запалка от филтъра след изтупване на матрака. И заключението , че изпраното замазва прахта, а изтупването на сухо може да я махне наклони везните. Разделете цената от качеството, за да осъзнаете има ли смисъл или не. Носите скъпи марки,, за да сте сигурни, че имате качествени дрехи и обувки. Ама май сте по-склонни да носите ментета , за да демонстрирате това на ниска цена. Така става при компромисите “цена-качество”. Европейците се мислим за най-чистата нация. Но далеч не е така – заменили сме миенето с бърсане. Затова при криза се запасяваме първо с тоалетна хартия. А водата и сапуна са къде по-евтини. И ефективни……

  • Анонимен
   Анонимен февруари 1, 2024

   Мишо за Кирбито ли работиш? Прочети хубаво статията какво пише

 16. Анонимен
  Анонимен декември 2, 2023

  Баба ви все с Кирбита и Рейнбоуи е чистила . Особено на кокошките и кравите.

 17. Анонимен
  Анонимен февруари 1, 2024

  Вчера бяха вкъщи изслушах ги търпеливо и си ги отпратих. Яд ме, че не попаднах на тази статия преди това, че както ме помолиха да извадя моята прахосмукачка да съм изчистил да покажели че не чистела, щях да сложа един от всичките 19238 филтри които разпиляха из всички стаи и да ги помоля да дадат обяснение ….пробвах метода дори да държиш тръбата във въздуха без да смучеш каквато и да е повърхност пак ще събере прах по филтъра на каквато и да е прахосмукачка

 18. 600 Волта
  600 Волта май 19, 2024

  Преди няколко дена бяха дошли на демонстрация вкъщи. Добра е прахосмукачката, но не и на тази цена

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Медиите за нас