Press "Enter" to skip to content

Най-българското приложение в помощ на българите по цял свят

Време за прочит: 2 минути


0700, приложението което ни помага да спестим излишни разходи съвсем скоро ще има още една полезна категория – телефонни номера на всички български посолства по света. С това свое начинание екипът на „0700-безплатните“ се стреми да бъде от полза на всеки българин, независимо къде се намира в чужбина.

Скоро навършихме три години. Три години през които вие, нашите потребители ни показвахте, че сме на прав път и успяваме да намерим начин да ви улесним. През тези години приложението претърпя някои промени и от приложение, което ви помага да спестите излишни сметки се превърна в нещо повече.

Добавихме 0800 номера, а след това номера при помощ за Covid-19

Първо добавихме 0800 номерата. Те са и винаги ще бъдат безплатни, но вие ни казахте, че имате нужда от тях. След това, преди година, добавихме и номерата на които можете да потърсите помощ за стоки от първа необходимост по време на пандемия.

От днес можете да наберете номер и на българско посолство

Днес ви представяме нашата най-нова категория – телефонни номера на всички български посолства по света. Знаем, че много от вас живеят и работят в чужбина. През последната година пътуването до България много често се оказваше от трудно до невъзможно. Правилата за пътуване и уседналост в различните държави понякога се променяха за часове и ограниченията само ни объркваха още повече.

За това телефонните номера на всички български посолства по света са толкова важни за всички ни. На тях можете да намерите актуална информация за правата ви, да се консултирате за актуалните ограничения в региона, в който се намирате, както и да потърсите съдействие, ако имате нужда да пътувате до България или ваши близки да ви посетят.

Бърз контакт с посолство без нужда от интернет достъп

Данните от нашите сървъри се копират в паметта на телефона

Приложеията за Android и iOS поддържат работа в офлайн режим. Това дава възможност на нашите потребители да имат достъп винаги до тези данни, даже и телефонът ви да не е включен към интернет мрежата. Информацията е напълно безплатна, като няма да имате никакви ограничения от наша страна, за да можете да я използвате.

Съвсем скоро ще добавим и информация за по-важните летища по света, с която се надяваме да ви улесним по всяко време.  

Разглеждаме различни възможности за промяна на структурата и функционалностите на приложението, с цел по-добра достъпност, като сме отворени към вашите предложения и идеи. Винаги можете да се свържете с нас тук и тук.

Благодарности на екипа, който входира нужните данни

Благодарим на екипа доброволци, който входираха данни през изминалия уикенд. За пръв път се “наляха” толкова много данни на веднъж и дистрибутирайки задачата на повече души, се олекоти досадността на всеки от тях. Благодарности на:

 • Милен Райнов
 • Валентин Станчев
 • Велизар Димитров
 • Габриела Александрова
 • Пламен Тенев
 • Роса Гаммелтофт

Оправихме налични бъгове

Специални благодарности на Милен Райнов, който откри бъг при набирането на посолства в iOS. Преди да оповестим новината, запретнахме ръкави, отстранихме го и тествахме, че всичко е наред. Милен бе единственият, който входираше данни и използваше iOS.

Благодарим с все сърце, на хората, които ни подкрепят

Екипът на 0700 е изцяло съставен от доброволци. Ще се радваме, ако нашата работа ви се струва полезна и ни подкрепите, както нашите ежемесечни дарители:
 • Златина Миленкова
 • С. Маринова
 • Илиана Башлиева
 • Миро Георгиев
 • Калоян
 • Александър Господинов
Ако считате каузата ни за значима, бихте могли да ни подкрепите ежемесечно тук или еднократно тук.
Роса Гаммелтофт - снимка

Астроном по професия и Community Manager по призвание. Моя грижа са сплотеността и добрата комуникация както между хората в екипа, така и с нашите бизнес партньори и клиенти. Обичам да изграждам, надграждам и да развивам нашата онлайн общност, като и да виждам как все повече хора са съпричастни с каузата на фондация „0700“.

Напишете първия коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Медиите за нас