Press "Enter" to skip to content

Мая Христова и разочарованието и от Sameday

Време за прочит: 4 минути
Спести излишни сметки от мобилния си абонамент чрез нашето мобилно приложение. Изтегли за:

Логистичният център на Emag винаги е целял да оптимизира разходите, избирайки куриерски услуги, които са с най-ниска цена. В случаите на по-големи обемисти и тежки пратки, като бяла техника, даден доставчик предлага най-ниска цена за доставка и логистичният им център ще предпочете именно него. В това няма нищо лошо, при все, че се изпращат десетки хиляди пратки, които могат и да стигнат до милион Ноември месец покрай Черен петък.

Бизнес операции и спестяване на разходи

Погледнато от бизнес гледна точка, може би и създаването на собствена куриерска услуга има резон, за да се оптимизират гореспоменатите разходи още повече. От тази година оперира Sameday, които са спонсорирани от Emag. Аз лично също съм имал ядове с тях – за поръчка ми бяха изчислили една доставка, като сметнах, че ще бъда в един град на тази дата. В последствие пратката дойде 5-6 дена по рано, а аз не бях в този град. При опит да се разбера със Sameday, се оказа мисията невъзможна, системата им не позволявала да се удължи срока, божествен закон било, взимаш го до 3 дни или се връща пратката. Подпалих Emag на телефонната линия, уж ваучери за обещетение щяха да издават, все още не съм получил нищо. Не ги виня, те толкова си могат.

Поръчваш телефон, получаваш продукт изненада.

Мая Христова е изпитала на гърба си гнева на логистичната система на Emag и Sameday, като преди това е била клиент на онлайн търговеца и доставките са и пристигали с Econt безпроблемно. Мая си е поръчала телефон на 2 Юли като е посочила и адреса на офис на еконт в гр. Лясковец. Получила и потвърждение за поръчката на своя имейл. Няколко дни по-късно – на 6 Юли е получила имейл с товарителница, след като отваря имейла, вижда, че куриерът, който ще ѝ достави пратката е Sameday, а не Еконт, към чийто офис е направила поръчката. Все пак заветната пратка пристига на 12 Юли, като към пратката не е имало преглед, и Мая я е заплатила, като преди това е проверила, че сумата съвпада. Пакетът е бил по-голям от това, което се очаква за мобилен телефон, като Мая си е помислила, че е опакован в друг кашон с цел по-голяма сигурност за пратката.

Свързване със служители на Emag- Мисия невъзможна

Мая решава да го отвори пред куриера и за нейно учудване намира, че вътре има маратонки. От другата страна на пакета е имала друга товарителница до друго лице до гр. Балчик. След тази случка се започва ходене по мъките, Мая не може да се свърже с Emag, бива препратена към техния чатбот с призив, че чат ботът им не е в ползва на потребителите.

Опит за връзка със Sameday

Мъките продължават – на 14 Мая пише имейл на Sameday, понеже не успява да се свърже по телефон. След разменени писма напред назад бива споделено от Sameday, че колегите са доставили правилната пратка. В чуство на безсилие Мая решава да подаде жалба до КЗП.

Emag прехвърлят топката от екип на екип. Липсва и извинение

Мая се опитва да се пребори със корпоративните процеси на Emag, удря все на камък. Това, което най-много я огорчава е, че не е получила извинение за мъките си.Emag се държи като мафиот и остава потребителите си да се чусват безсилни. Към момента на полученото писмо от Мая, тя не е получила нито телефон, нито сумата, която е заплатила за него.

Мая за сега си остава със маратонки за спомен

Най-интересното е, че маратонките на лицето от Балчик са при мен и най-вероятно той си търси пратката, но на тази товарителница пише, че е в склад на куриера, въпреки че те са били уведомени, че е при мен! И на въпроса ми при последния разговор от 7 Август със SAMEDAY: “Никой ли не си търси пратката от Fashion Days?” – отговориха ми, че няма постъпило друго оплакване! Добре, ще имам за спомен едни маратонки, номер 44, да си ги радвам! Все пак съм заплатил 312,73 лв! Ха-ха-ха! Маратонките ще ги задържа, защото товарителницата ми е на пакета! След като приключи случая, може би ще ги изпратя до Балчик! Пълен хаос! Пиша за този проблем, най-вече за да не използвате услугите на eMAG, или ако ги използвате, да сте много внимателни и предпазливи! P.S. Пуснах жалба в Европейския потребителски център, тъй като eMAG е с румънска регистрация и нашето КЗП едва ли ще свърши работа. Но може и там да пусна, и ако трябва, с адвокат ще се консултирам, въпреки че знам, че каузата ми е загубена! Дано поне повече хора прочетат и се предпазят! Аз прекалено им се доверих и сбърках!

Поддръжката е в окаяно състояние

Системата на Emag сигурно работи над 99% от случаите. Ако Ви се падне този сюблимен един процент, ще надникнете в хаоса, който зари зад системите на Emag

Благодарим с все сърце, на хората, които ни подкрепят

Екипът на 0700 е изцяло съставен от доброволци. Ще се радваме, ако нашата работа ви се струва полезна и ни подкрепите, както нашите ежемесечни дарители:
 • Златина Миленкова
 • С. Маринова
 • Илиана Башлиева
 • Миро Георгиев
 • Калоян
 • Александър Господинов
Ако считате каузата ни за значима, бихте могли да ни подкрепите ежемесечно тук или еднократно тук. .

За мен изключително важно е да обогатявам знанията си, като 0700 успя да ми помогне изключително много с това – придобих познания за разработване на Android и iOS приложения, които тотално ми липсваха. Преди да създам iOS версията на 0700 беше нужно да създам и сървърно решение, което да ни улесни да добавяме нови номера. За десерт от към нови знания създадох и този блог, като преди това нямах кой знае какъв опит с WordPress. От към академично ниво, преследвам докторска степен. В професионален план се занимавам със софтуерно консултиране в сферата на ecommerce решенията. Всичкият този пъстър и богат опит ме прави изключително полезен, щом се опре до консултиране за софтуер. Ще се радвам, ако бих могъл да ви помогна с нещо.

26 Коментари

 1. Али Ахмедов
  Али Ахмедов октомври 13, 2023

  Абсолютно неадекватни .по добре се скрийте някъде ,не помагате а тормозите хората.няма как да се свържа ако моят телефон не работи,нямам обратен контакт с куриера—некъдърници сте .писах ви колко пъти да се промените

  • Здравка Баумгартнер
   Здравка Баумгартнер юни 7, 2024

   Не мога да разбера как такива некадърници са все още в бизнеса!
   Скъсах си нервите с тях. Явно служителите им са от провинцията и не познавайки града ми доставят пратките на възможно най отдалечения бокс. Около мен има 10 , че и повече easy Box, (София , Руски паметник) но пратката е бокс на Цариградско шосе , Младост, а вчерашната я взех от Красна поляна!
   Що за идиоти сте?!!! Намерете си друга работа, която да умеете да вършите!

 2. васелина
  васелина октомври 14, 2023

  най-бездарната куриерска фирма,липса на всякакъв професионализъм,

 3. Цвети
  Цвети октомври 18, 2023

  Сеймдей не дават касови бележки, макар законът за търговията да го изисква.
  Емаг фактурира разходите по доставката на всички, но над 80% от фактурите издадени на физически лица през изминалата година се сторнират.
  Всички поръчки от Емаг се доставят със Сеймдей независимо, че казват, че за поръчки и доставки от търговци в маркетплейс не отговарят, но никой търговец не е вписал с кой доставчик работи, защото Емаг всъщност са монополисти и в това!
  Не е предоставена на българския пазар алтернативна конкурентна платформа.
  Уж всеки търговец в Емаг маркетплейс е индивидуален в условията, обаче всички изпращат със Сеймдей.
  Естествено уловката е в различната цена за доставка от която Емаг фактурира само комисьонния %, а предвид това, че той притежава и фирмата за доставка не е трудно да се досетим за “играта”.
  Когато фирмата не издаде касов бон, иди разбери какво на кой е предала и какъв е прихода но доставчика.
  При нормални обстоятелства разбира се, Емаг би бил разнищен от НАП, но уви у нас не е нормално да е нормално.

  • Веселина Калева
   Веселина Калева май 30, 2024

   Не знам защо изобщо някой работи с тези нехайни некадърници. Занапред, ако видя, че някой ще ми доставя със Sameday, веднага ще се откажа от покупката. Все още не ми е доставена пратка, дори не се свързват с мен, звъня около 35 пъти по телефона но, уви, накрая излиза статус, без обяснение, разбира се, – неуспешен разнос.

 4. Анонимен
  Анонимен октомври 21, 2023

  Аз също бих искала да изразя разочарованието си от куриерска фирма Сеймдей. Поръчах продукти от Емаг и избрах доставка до easybox на Сеймдей. След като извърших плащането се отвори кутия, която за съжаление беше празна. Връката по телефон с Сеймдей е невъзможна. Връзка с Емаг също. Следващите стъпки са да отида на място, а ако не, ще се обърна към съответните органи.

 5. Невена Чапарова
  Невена Чапарова ноември 28, 2023

  Абсолютно некоректна фирма е Сеймдей. Не спазват срокове, не дават касови бонове, невъзпитани шофьори. ЕМАГ си измиват ръцете с тях. Трябва да се види кой е доставчика при поръчка от ЕМАГ. Румънска ли е фирмата бягай надалеч.

  • Христо Тонев
   Христо Тонев декември 5, 2023

   Гола вода са абсолютни смешниц по добре да фалират да не се мъчат. Не стават.

 6. Анонимен
  Анонимен ноември 29, 2023

  Споделям мненията. Разбрам, че румънците се подкрепят, за разлика отн ас, но тоба е най- безумната куриерска фирма. Да вземат да научат нещо от нашите български: Еконт. И нека на нашия пазар работят с нашите фирми за куриерски услуги.

 7. Миряна
  Миряна декември 4, 2023

  Пиша отзив тук единствено с идеята, че мога да бъда от помощ на някого.
  Разочарованието ми след тазгодишния “Черен Петък” на сайта на ЕМАГ е безкрайно!
  17 дни след поръчка и плащане на стоки от сайта на ЕМАГ, все още чакам доставка….Общи поръчки на няколко артикули се делят с отделни товарителници под претекст за по-навременна досавка. Проследяването се превръща в резултат в “мисия невъзможна”.
  Пратките стоят вече със седмици на етап “изпратен продукт” на сайта на емаг, същевременно според sameday единственото създадено е товарителница, без продуктът да е дори предаден за разнос (повтарям, 17 дни по-късно!)
  Днес получих първата от множество разпокъсани пратки. Получих я абсолютно случайно. За времето, в което слязох пред блока, куриерът си беше тръгнал. Пратката се оказа предадена на съседка, без искане за идентификация, без подпис, без бележка – нищо. За мой късмет съседката беше прочела имената на товарителницата преди да се качи в асансьора и се намерихме благодарение на объркването в погледите, които си разменихме във фоайето…..Скандално! Не ми се мисли какво ще преживея докато получа останалите заплатени стоки, всяка от които на доста по-висока стойност от вече получената. И как бих могла да докажа, че не съм получила нищо в случай, че и следващите пакети бъдат предадени на абсолютно случайни хора…….

 8. Миряна
  Миряна декември 4, 2023

  Пиша отзив тук единствено с идеята, че мога да бъда от помощ на някого.
  Разочарованието ми след тазгодишния “Черен Петък” на сайта на ЕМАГ е безкрайно!
  17 дни след поръчка и плащане на стоки на сайта на ЕМАГ, все още чакам доставка….Общи поръчки на няколко артикули се делят с отделни товарителници под претекст за по-навременна досавка. Проследяването се превръща в резултат в “мисия невъзможна”.
  Пратките стоят вече със седмици на етап “изпратен продукт” на сайта на емаг, същевременно според sameday единственото създадено е товарителница, без продуктът да е дори предаден за разнос (повтарям, 17 дни по-късно!)
  Днес получих първата от множество разпокъсани пратки. Получих я абсолютно случайно. За времето, в което слязох пред блока, куриерът си беше тръгнал. Пратката се оказа предадена на съседка, без искане за идентификация, без подпис, без бележка – нищо. За мой късмет съседката беше прочела имената на товарителницата преди да се качи в асансьора и се намерихме благодарение на объркването в погледите, които си разменихме във фоайето…..Скандално! Не ми се мисли какво ще преживея докато получа останалите заплатени стоки, всяка от които на доста по-висока стойност от вече получената. И как бих могла да докажа, че не съм получила нищо в случай, че и следващите пакети бъдат предадени на абсолютно случайни хора…….

 9. Анонимен
  Анонимен декември 4, 2023

  Трагедия, тази фирма не става за куриерски услуги. При мен 11 дни стоката ми стои в техния склад и няма доставка. На всичко отгоре ЕМАГ ми пращат имейл, колко съм доволен от доставката :))), трагични куриери са избрали и явно няма да просперират с недоставени стоки не хората

 10. Анонимен
  Анонимен декември 6, 2023

  Поръчка направена от Емаг на 17 ноември все още седи в склад на Sameday . След запитване кога , ще бъде доставена отговора беше , че ако ми кажат , ще ме излъжат . Попитах ги също да ли аз не мога да си я взема от техния склад и те казаха , че нямат такава практика.

 11. Моли
  Моли декември 7, 2023

  Изключителни измекяри са. Чакам пратка от 23ти, днес е 7ми. Говорих два пъти с операторите. Супер нагли и неадеквтни. Едната ми каза, че пратката не може да дойде до края на седмицата и щом ми е била толкова спешна за събота и няма да ми трябва след събота, да не съм я поръчвала. Другата ми каза, че ми е бил грешен адреса и са подготвили пратката да я връщата, без никой да ми каже. Без да е грешен всъщност адреса. Няма да повторя, нито ще поръчвам повече от емаг, нито бих се занимавала с тях втори път.

 12. Евгени
  Евгени декември 8, 2023

  Цяла седмица им звъня за да разбера къде ми е пратката и нито един от телефоните им не отговарят. Отвратителна фирма, която държи пратките на клиентите им като заложници. Аз не съм избрал тази фирма за доставка. Това не е поръчка от Емаг, а е поръчка от Алиекспрес – Китай. Отвратителни са и незнам към кого да се обърна за да си потърся правата.

 13. Boris
  Boris декември 14, 2023

  Боклуци!Добре ,че поръчах с наложен платеж!Изобщо няма да си търся пратките.Това е някаква тъпотия да ти дават дата за доставка и ден след тази дата да ти пращат смс с отсрочка + 3 дни а след тях нов период на изчакване.Да си ги складират със здраве и да ги връщат на Emag, когато ги открият в баркотията. Тази фирма ще фалира. Аз моят проблем си го реших като отидох в Jysk и си намерих нещата на по-добри цени и си ги взех на момента!

 14. Димитрина Карастоянова
  Димитрина Карастоянова декември 15, 2023

  Най -некоректно и не адекватно обслужване както от кариерите така и от емаг , а да се опиташ да се свържеш с тях е чудо. Няма кой да ти вдигне тел. и при куриерска та фирма и в емаг. Поръчах подарък на детето за рождения ден и в сайта на емаг излезе че поръчката ми е анулирана . Звънях обяснявам, че си искам поръчката и при това положение какво трябва да направя за да я получа на време. И като се започна едни емейли че съм получила доставката на 29 11 23 след като съм направила поръчката на 28 11 23 в 18:42 часа. Звънях на кариерите където никой не ми вдигна, сетих се че скоро получавах друга доставка от тази куриерска фирма и звъннах там. Отговор на служителя беше че няма номер в склада от където товари за да проверя дали имам пратка за адреса. И така след 2 седмици уж анулирана поръчка , и уж доставена получавам съобщение че днес на 15 12 23 ще получа пратката. Много не адекватно тия там с какъв конкурс са ги избирали.

 15. Анонимен
  Анонимен януари 16, 2024

  Куриерите са кръла нула. По некоректна фирма не съм срещал. Никога повече няма да им июползвам ,,услугите,,.

 16. Вуйчо Ваньо
  Вуйчо Ваньо януари 17, 2024

  Така ви се пада като правите оборот на румънците 😫 !

 17. Иван
  Иван януари 17, 2024

  Изгубена пратка от куриера. За толкова години как нямам нито една загубена пратка с Еконт / Спиди. Избягвайте ги при възможност

 18. Ирена Станкова
  Ирена Станкова март 8, 2024

  Останах без поръчката си от Фешън дейс, защото няма нормална куриерска услуга!!! Просто спирам да пазарувам от тази фирма, докато не се откажат от мошениците на семдей.

 19. Влади
  Влади март 18, 2024

  Не започвайте работа във Варна не дават пари всеки месец си длъжен на обява 1600-2300лв няма да ги видите аз много колеги игоряхме

 20. Петко
  Петко март 26, 2024

  Най-големите некадърници в България. Никаква обратна връзка. Куриерите са абсолютно бавноразвиващи или бързоизоставащи. Емаг са същите. Поръчваш със Спиди, доставят със Sameday или по скоро някойDay.. Избягвайте на 100% поръчки от тях !!!!!!!!!!!

 21. Петко
  Петко март 26, 2024

  Най-големите некадърници в България. Никаква обратна връзка. Куриерите са абсолютно бавноразвиващи или бързоизоставащи. Емаг са същите. Поръчваш със Спиди, доставят със Sameday или по скоро някойDay.. Куриерите не знаят адреси, невъзпитани и арогантни.
  Избягвайте на 100% поръчки от тях !!!!!!!!!!!

 22. Георги Бароков
  Георги Бароков юни 13, 2024

  Sameday са най големите нещаници !!!

 23. Анонимен
  Анонимен юни 14, 2024

  Услугите им да под всякаква критика, направо нямам думи. Пратката ми трябваше да бъде изпратена до адрес. Вместо това я изпратиха до easy box в друг град. Обаждих им се и сигнализирах за грешката уж ме увещаваха, че ще я изпратят към адреса. Че ще върнат обаждане за ден и част на доставката. Обаждане изобщо не върнаха. Всеки път аз им звънях. И обсолютмо нищо не направиха да си получа пратката при все, че ежедневно им звънях. В един момент получих мейл, че поради изтичане на срока на съхранение е върната обратно на подателя. Пак им звънях уж цяха да я спрат и нищо. Пратката беше върната на подателя и накрая ми заявиха ми ние нищо не може да направим говорете с подателя да я прати пак. Отношението на клиентския им номер също беше ужасно и никакво обаждане не върнаха, както всеки път обещаваха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Медиите за нас