Press "Enter" to skip to content

Мая Христова и разочарованието и от Sameday

Време за прочит: 4 минути

Логистичният център на Emag винаги е целял да оптимизира разходите, избирайки куриерски услуги, които са с най-ниска цена. В случаите на по-големи обемисти и тежки пратки, като бяла техника, даден доставчик предлага най-ниска цена за доставка и логистичният им център ще предпочете именно него. В това няма нищо лошо, при все, че се изпращат десетки хиляди пратки, които могат и да стигнат до милион Ноември месец покрай Черен петък.

Бизнес операции и спестяване на разходи

Погледнато от бизнес гледна точка, може би и създаването на собствена куриерска услуга има резон, за да се оптимизират гореспоменатите разходи още повече. От тази година оперира Sameday, които са спонсорирани от Emag. Аз лично също съм имал ядове с тях – за поръчка ми бяха изчислили една доставка, като сметнах, че ще бъда в един град на тази дата. В последствие пратката дойде 5-6 дена по рано, а аз не бях в този град. При опит да се разбера със Sameday, се оказа мисията невъзможна, системата им не позволявала да се удължи срока, божествен закон било, взимаш го до 3 дни или се връща пратката. Подпалих Emag на телефонната линия, уж ваучери за обещетение щяха да издават, все още не съм получил нищо. Не ги виня, те толкова си могат.

Поръчваш телефон, получаваш продукт изненада.

Мая Христова е изпитала на гърба си гнева на логистичната система на Emag и Sameday, като преди това е била клиент на онлайн търговеца и доставките са и пристигали с Econt безпроблемно. Мая си е поръчала телефон на 2 Юли като е посочила и адреса на офис на еконт в гр. Лясковец. Получила и потвърждение за поръчката на своя имейл. Няколко дни по-късно – на 6 Юли е получила имейл с товарителница, след като отваря имейла, вижда, че куриерът, който ще ѝ достави пратката е Sameday, а не Еконт, към чийто офис е направила поръчката. Все пак заветната пратка пристига на 12 Юли, като към пратката не е имало преглед, и Мая я е заплатила, като преди това е проверила, че сумата съвпада. Пакетът е бил по-голям от това, което се очаква за мобилен телефон, като Мая си е помислила, че е опакован в друг кашон с цел по-голяма сигурност за пратката.

Свързване със служители на Emag- Мисия невъзможна

Мая решава да го отвори пред куриера и за нейно учудване намира, че вътре има маратонки. От другата страна на пакета е имала друга товарителница до друго лице до гр. Балчик. След тази случка се започва ходене по мъките, Мая не може да се свърже с Emag, бива препратена към техния чатбот с призив, че чат ботът им не е в ползва на потребителите.

Опит за връзка със Sameday

Мъките продължават – на 14 Мая пише имейл на Sameday, понеже не успява да се свърже по телефон. След разменени писма напред назад бива споделено от Sameday, че колегите са доставили правилната пратка. В чуство на безсилие Мая решава да подаде жалба до КЗП.

Emag прехвърлят топката от екип на екип. Липсва и извинение

Мая се опитва да се пребори със корпоративните процеси на Emag, удря все на камък. Това, което най-много я огорчава е, че не е получила извинение за мъките си.Emag се държи като мафиот и остава потребителите си да се чусват безсилни. Към момента на полученото писмо от Мая, тя не е получила нито телефон, нито сумата, която е заплатила за него.

Мая за сега си остава със маратонки за спомен

Най-интересното е, че маратонките на лицето от Балчик са при мен и най-вероятно той си търси пратката, но на тази товарителница пише, че е в склад на куриера, въпреки че те са били уведомени, че е при мен! И на въпроса ми при последния разговор от 7 Август със SAMEDAY: “Никой ли не си търси пратката от Fashion Days?” – отговориха ми, че няма постъпило друго оплакване! Добре, ще имам за спомен едни маратонки, номер 44, да си ги радвам! Все пак съм заплатил 312,73 лв! Ха-ха-ха! Маратонките ще ги задържа, защото товарителницата ми е на пакета! След като приключи случая, може би ще ги изпратя до Балчик! Пълен хаос! Пиша за този проблем, най-вече за да не използвате услугите на eMAG, или ако ги използвате, да сте много внимателни и предпазливи! P.S. Пуснах жалба в Европейския потребителски център, тъй като eMAG е с румънска регистрация и нашето КЗП едва ли ще свърши работа. Но може и там да пусна, и ако трябва, с адвокат ще се консултирам, въпреки че знам, че каузата ми е загубена! Дано поне повече хора прочетат и се предпазят! Аз прекалено им се доверих и сбърках!

Поддръжката е в окаяно състояние

Системата на Emag сигурно работи над 99% от случаите. Ако Ви се падне този сюблимен един процент, ще надникнете в хаоса, който зари зад системите на Emag

Благодарим с все сърце, на хората, които ни подкрепят

Екипът на 0700 е изцяло съставен от доброволци. Ще се радваме, ако нашата работа ви се струва полезна и ни подкрепите, както нашите ежемесечни дарители:
  • Златина Миленкова
  • Илиана Башлиева
Ако считате каузата ни за значима, бихте могли да ни подкрепите ежемесечно тук или еднократно тук. .

За мен изключително важно е да обогатявам знанията си, като 0700 успя да ми помогне изключително много с това – придобих познания за разработване на Android и iOS приложения, които тотално ми липсваха. Преди да създам iOS версията на 0700 беше нужно да създам и сървърно решение, което да ни улесни да добавяме нови номера. За десерт от към нови знания създадох и този блог, като преди това нямах кой знае какъв опит с WordPress. От към академично ниво, преследвам докторска степен. В професионален план се занимавам със софтуерно консултиране в сферата на ecommerce решенията. Всичкият този пъстър и богат опит ме прави изключително полезен, щом се опре до консултиране за софтуер. Ще се радвам, ако бих могъл да ви помогна с нещо.

Напишете първия коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Медиите за нас