Press "Enter" to skip to content

Функционалност за българите в чужбина: възможност за подмяна на 0 с +359

Време за прочит: 1 минути

Вероятно повечето от вас знаят, че когато си в чужбина, не можеш да набереш български номер ако той започва с 0, например 029964085 , като за да успее да бъде набран, нулата трябва да се замени с +359, в случая +35929964085. До този момент беше нужно на ръка да бъде подменена нулата с кода на България.

Наскоро с моя колега Любомир Тошев работихме в чужбина и на него му се наложи да набере банката си. Трябваше на ръка да замести нулата с +359 за да може да се свърже, като последва коментар, че може би би било полезно да присъства такава такава функционалност. Не ми беше хрумвало до сега. Бях се примирил с ръчната подмяна на цифрите и така не ми беше хрумнало, че е възможно да има по-интелигентен начин.

Настройка за подмяна на 0 с +359

Тази функционалност, можете да откриете в менюто с настройки.

За да се възползвате от нея е нужно да я включите предварително. Решихме по подразбиране да оставим започването с нула, понеже все още има хора, които не са наясно как функционира точно +359.

Всичко номера с кода за България +359

Благодарен съм на Любомир Тошев и посвещавам тази функционалност на него. Макар и да ми вадеше очите, така и не ми мина през ума да я внедря, ако не ми го беше поднесъл на вниманието той.

За мен изключително важно е да обогатявам знанията си, като 0700 успя да ми помогне изключително много с това – придобих познания за разработване на Anroid и iOS приложения, които тотално ми липсваха. Преди да създам iOS версията на 0700 беше нужно да създам и сървърно решение, което да ни улесни да добавяме нови номера. За десерт от към нови знания създадох и този блог, като преди това нямах кой знае какъв опит с WordPress. От към академично ниво, преследвам докторска степен. В професионален план се занимавам със софтуерно консултиране в сферата на ecommerce решенията. Всичкият този пъстър и богат опит ме прави изключително полезен, щом се опре до консултиране за софтуер. Ще се радвам, ако бих могъл да ви помогна с нещо.

2 коментара

  1. Боби
    Боби февруари 1, 2019

    Браво 🙂 Продължавайте в същия дух и смело напред и нагоре !!

  2. Анонимен
    Анонимен февруари 24, 2019

    Огромно Благодаря!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Медиите за нас
Безплатен имейл бюлетин
Прочетете последните новини първи
Ценим вашите данни и няма да бъдат предоставяни на трети страни.