Press "Enter" to skip to content

Функционалност за българите в чужбина: възможност за подмяна на 0 с +359

Време за прочит: 1 минути

Вероятно повечето от вас знаят, че когато си в чужбина, не можеш да набереш български номер ако той започва с 0, например 029964085 , като за да успее да бъде набран, нулата трябва да се замени с +359, в случая +35929964085. До този момент беше нужно на ръка да бъде подменена нулата с кода на България.

Наскоро с моя колега Любомир Тошев работихме в чужбина и на него му се наложи да набере банката си. Трябваше на ръка да замести нулата с +359 за да може да се свърже, като последва коментар, че може би би било полезно да присъства такава такава функционалност. Не ми беше хрумвало до сега. Бях се примирил с ръчната подмяна на цифрите и така не ми беше хрумнало, че е възможно да има по-интелигентен начин.

Настройка за подмяна на 0 с +359

Тази функционалност, можете да откриете в менюто с настройки.

За да се възползвате от нея е нужно да я включите предварително. Решихме по подразбиране да оставим започването с нула, понеже все още има хора, които не са наясно как функционира точно +359.

Всичко номера с кода за България +359

Благодарен съм на Любомир Тошев и посвещавам тази функционалност на него. Макар и да ми вадеше очите, така и не ми мина през ума да я внедря, ако не ми го беше поднесъл на вниманието той.

За мен изключително важно е да обогатявам знанията си, като 0700 успя да ми помогне изключително много с това – придобих познания за разработване на Android и iOS приложения, които тотално ми липсваха. Преди да създам iOS версията на 0700 беше нужно да създам и сървърно решение, което да ни улесни да добавяме нови номера. За десерт от към нови знания създадох и този блог, като преди това нямах кой знае какъв опит с WordPress. От към академично ниво, преследвам докторска степен. В професионален план се занимавам със софтуерно консултиране в сферата на ecommerce решенията. Всичкият този пъстър и богат опит ме прави изключително полезен, щом се опре до консултиране за софтуер. Ще се радвам, ако бих могъл да ви помогна с нещо.

4 Коментари

 1. Боби
  Боби февруари 1, 2019

  Браво 🙂 Продължавайте в същия дух и смело напред и нагоре !!

 2. Анонимен
  Анонимен февруари 24, 2019

  Огромно Благодаря!

 3. Анонимен
  Анонимен февруари 8, 2023

  А как мога да се обадя на номер 0800

 4. Анонимен
  Анонимен януари 9, 2024

  Аз също се интересувам как може да се обадим на номер с 0800 от чужбина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Медиите за нас