Press "Enter" to skip to content

Телефон за доброволци, започващ с 0700

Време за прочит: 2 минути

Здравейте приятели,

Искам да ви разкажа кратка история, която ме натъжи и ядоса едновременно. Става дума за една институция, в която вярвах че правят добри неща и мислят за хората, но се отнесоха към нас с пренебрежение и враждебност.

ТаймХироус е платформа за доброволчество и правене на добро. На повече добро. Ще намерите идеи как да превърнете времето и уменията си в суперпозитивна сила.

Твърдят те…

Хареса ми концепцията и идеята, че може да се включваш е различни каузи и проекти и да правиш добро. Естествено имат “национален телефон 0700 800 82 – телефон на доброволеца където всеки, който не може или не знае да ползва Интернет, може да се обади и да попита за каузите около него и да се включи. Телефонът е насочен главно към по-възрастното поколение, които не умеят да сърфират в мрежата. Интересно защо нямат национален GSM или стационар.

Има вероятност да натоварят с големи сметки хората, на които разчитат…

Та писах на въпросната организация, за да изкажа възхищение от работата им и да ги предупредя за опасностите които крие импулсния телефон 0700, за това че доста хора може да се опарят, ако нямат стационарен телефон, от който да им звънят и има вероятност да натоварят с големи сметки хората, на които разчитат. За това ги помолих да предоставят алтернативен номер или поне да го оповестят в страницата си, за да може доброволците да имат избор. Тук ще ме апострофирате как ще разберат за номера, като не могат да ползват Интернет, ами от близки и приятели.
Баща ми също правеше сметки към ЧЕЗ, но го светнах къде да звъни.

Отговорът от тях

Получих отговор от техния главен редактор, че не само не се интересуват от предложението ни, но искат и да махнем не номера, който още нямаме, а надписа ! търси се – TаймХироус – телефон на доброволеца, с което се надявахме някои от вас да съдейства за намирането му.

TimeHeroes
TimeHeroes

Та за това казвам, че силно се разочаровах от тях, защото можеше просто да замълчат и да не отговарят, но да искат да ги няма в указателя ни и дори да не се опитваме да ги търсим, ми се струва прекалено нагло.

Отговорих им, че това е и нашата лична кауза, да предоставяме безплатно информация, която спестява пари на хората и няма да се откажем от нея. Дано всичкото това тяхно доброволческо не е параван за нещо друго.

Ще продължаваме да се борим с картела 0700, но без вашата подкрепа няма как да успеем.

Благодарим ви!

Системен администратор съм в голяма болница. Обичам в свободното си време да участвам в проекти, с които да помогна на хората. Превеждал съм непрофесионално приложения за Android и Windows, както тестване и обратна връзка на различни софтуерни продукти.  Когато се запознах с програмата на Пламен реших, че си заслужава и трябва да участвам в проекта му. Занимавам се основно с тестване, малко визуално оформление, контакти, идеи. Мисля, че има бъдеще в 0700 и освен един универсален указател, с много полезна информация, спестява и пари на потребителите и това го прави много ценен.

Един коментар

 1. Русен
  Русен септември 5, 2022

  Здравейте всички кандидат доброволци ! Имах същият казус с едно мое желание ….УВИ , няма държавност и всичко е прехвърлено към така наречените “неправителствени организации”
  Да не влизам в подробности …защото зная как работят тези … ..уж неправителствени . Имам познат , кохто се занимав с такива проекти .
  Та , държавата дава парици на тоя и оня (от нашите) , за такива “организации)
  Затова и не обръщат внинание на вашата молба да помогнете . ТЯХ НЕ ГИ ИНТЕРИСУВА !!!
  Парите към тях си текат , просто един параван за BG/EU парични потоци с незнаен получател .
  Нямам никаква така наречена “социслна платформа” , но желая това да се заложи като йауза на всички Л..айнари , които се цанят за д,,еб,,,путати .
  Утре ще е много по тежко положението Българско ….нямаме , обикновен Държавен координационен телефон за доброволците ?
  Замислете се всички !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Медиите за нас