Press "Enter" to skip to content

Станахме на една година

Време за прочит: 2 минути

Днес е специален ден за нас – миналата година точно на тази дата стартирахме услугата ни. Ако имахме и торта, сигурно щеше да е с 700 + 1 свещички. Написахме тази статия за да си дадем равносметка какво се промени в тази една година.

От вчера сме Фондация

Решихме, че най-правилната форма да продължим нашата дейност е под формата на фондация с извършване на дейност в обществена полза. Искахме да предприемем тази стъпка отдавна и сме радостни, да Ви споделим, че вече е факт – бихте могли да се обръщате към нас и с Фондация 0700.

Набъбнахме 15-тократно

На днешния ден си даваме равносметка за дългия път, който изминахме. Нямахме и най-малка представа какво ни предстои преди година. Започнахме с 30 номера, а базата ни от данни вече гони 500. Стотици потребители ни писаха за да ни предоставят номера, които ние самите имахме трудност да намерим. Също така ни помагаха да развием и услугата в правилната посока с идеи за допълнителни функции. Сигнализираха ни и когато даден номер спре да работи. Всичко това успяхме да го създадем заедно.

Фирмите започнаха да се свързват с нас

През тази една година успяхме да станем фактор и самите фирми започнаха да се свързват с нас. Оказа се, че потребител ни беше пратил номер на русенския офис на Еконт, и потребителите са ги бомбандирали с обаждания. Десетки други фирми се свързаха с нас и предоставиха техните номера. Имахме и случка, където маркетингов мениджър ни предостави 0700 номер. Успяхме да изнамерим алтернативния и го добавихме. Оказа се, че мениджърът е бил останал с впечатление, че правим указател на 0700 номера, та му обяснихме реалната идея на услугата, която предоставяме.

Вече сме екип

С продължение на тази една година се присъединиха и други доброволци и вече сме екип от четирима. С четири различни гледни точки успяхме да направим и услугата по-добра. Всеки от нас допринася по уникален начин и са му се родили различни идеи, които в последствие сме внедрили в услугата.

Внедрихме Easter egg

Версия 1.00

Easter egg (Великденско яйце) е функционалност, която е направена на шега. Терминът се използва най-вече в индустрията разработваща компютърни игри. В Android версията добавихме опция да се смени изгледа на приложението към първата му версия, пусната точно преди една година, като това не би допринесло с нищо на потребителя. Внедрихме го на шега и главната цел е да се види дългия път в промяната на визуалните елементи.

Вярваме, че най-доброто предстои

Посрещнахме 2019 година с нагласата, че най-доброто предстои. Поставили сме си за цял да спестим 6 цифрена сума през 2019 на българските граждани. Времето ще покаже, дали ще я постигнем.

За мен изключително важно е да обогатявам знанията си, като 0700 успя да ми помогне изключително много с това – придобих познания за разработване на Anroid и iOS приложения, които тотално ми липсваха. Преди да създам iOS версията на 0700 беше нужно да създам и сървърно решение, което да ни улесни да добавяме нови номера. За десерт от към нови знания създадох и този блог, като преди това нямах кой знае какъв опит с WordPress. От към академично ниво, преследвам докторска степен. В професионален план се занимавам със софтуерно консултиране в сферата на ecommerce решенията. Всичкият този пъстър и богат опит ме прави изключително полезен, щом се опре до консултиране за софтуер. Ще се радвам, ако бих могъл да ви помогна с нещо.

4 коментара

 1. Мария Топалова
  Мария Топалова януари 17, 2019

  Първо, искам да ви честитя най важния рожден ден – първия! Важен е защото премеждията до достигането му са най много и най трудни. Но вие успяхте да достигнете до първата годинка изправени и с нови постижения. Пожелавам още много творчески успехи на целия екип, защото сте нужни на нас потребителите! Браво и Успех на новата Фондация 0700!

  • Пламен Тенев
   Пламен Тенев януари 17, 2019

   Благодарим за сърдечните думи, Мария! Продължаваме смело напред 🙂

 2. Катя Захариева
  Катя Захариева януари 17, 2019

  Пожелавам ви и бъдещи успехи в помощ на всички нас !Здраве, за да работите по ефективно и не губете хубавото във вас- интелигентност и уважение към хора които не познавате! Успехи !

 3. георгиев
  георгиев януари 17, 2019

  Успех на новата Фондация 0700!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Медиите за нас
Безплатен имейл бюлетин
Прочетете последните новини първи
Ценим вашите данни и няма да бъдат предоставяни на трети страни.