Press "Enter" to skip to content

Станахме на една година

Време за прочит: 2 минути

Днес е специален ден за нас – миналата година точно на тази дата стартирахме услугата ни. Ако имахме и торта, сигурно щеше да е с 700 + 1 свещички. Написахме тази статия за да си дадем равносметка какво се промени в тази една година.

От вчера сме Фондация

Решихме, че най-правилната форма да продължим нашата дейност е под формата на фондация с извършване на дейност в обществена полза. Искахме да предприемем тази стъпка отдавна и сме радостни, да Ви споделим, че вече е факт – бихте могли да се обръщате към нас и с Фондация 0700.

Набъбнахме 15-тократно

На днешния ден си даваме равносметка за дългия път, който изминахме. Нямахме и най-малка представа какво ни предстои преди година. Започнахме с 30 номера, а базата ни от данни вече гони 500. Стотици потребители ни писаха за да ни предоставят номера, които ние самите имахме трудност да намерим. Също така ни помагаха да развием и услугата в правилната посока с идеи за допълнителни функции. Сигнализираха ни и когато даден номер спре да работи. Всичко това успяхме да го създадем заедно.

Фирмите започнаха да се свързват с нас

През тази една година успяхме да станем фактор и самите фирми започнаха да се свързват с нас. Оказа се, че потребител ни беше пратил номер на русенския офис на Еконт, и потребителите са ги бомбандирали с обаждания. Десетки други фирми се свързаха с нас и предоставиха техните номера. Имахме и случка, където маркетингов мениджър ни предостави 0700 номер. Успяхме да изнамерим алтернативния и го добавихме. Оказа се, че мениджърът е бил останал с впечатление, че правим указател на 0700 номера, та му обяснихме реалната идея на услугата, която предоставяме.

Вече сме екип

С продължение на тази една година се присъединиха и други доброволци и вече сме екип от четирима. С четири различни гледни точки успяхме да направим и услугата по-добра. Всеки от нас допринася по уникален начин и са му се родили различни идеи, които в последствие сме внедрили в услугата.

Внедрихме Easter egg

Версия 1.00

Easter egg (Великденско яйце) е функционалност, която е направена на шега. Терминът се използва най-вече в индустрията разработваща компютърни игри. В Android версията добавихме опция да се смени изгледа на приложението към първата му версия, пусната точно преди една година, като това не би допринесло с нищо на потребителя. Внедрихме го на шега и главната цел е да се види дългия път в промяната на визуалните елементи.

Вярваме, че най-доброто предстои

Посрещнахме 2019 година с нагласата, че най-доброто предстои. Поставили сме си за цял да спестим 6 цифрена сума през 2019 на българските граждани. Времето ще покаже, дали ще я постигнем.

За мен изключително важно е да обогатявам знанията си, като 0700 успя да ми помогне изключително много с това – придобих познания за разработване на Android и iOS приложения, които тотално ми липсваха. Преди да създам iOS версията на 0700 беше нужно да създам и сървърно решение, което да ни улесни да добавяме нови номера. За десерт от към нови знания създадох и този блог, като преди това нямах кой знае какъв опит с WordPress. От към академично ниво, преследвам докторска степен. В професионален план се занимавам със софтуерно консултиране в сферата на ecommerce решенията. Всичкият този пъстър и богат опит ме прави изключително полезен, щом се опре до консултиране за софтуер. Ще се радвам, ако бих могъл да ви помогна с нещо.

4 Коментари

 1. Мария Топалова
  Мария Топалова януари 17, 2019

  Първо, искам да ви честитя най важния рожден ден – първия! Важен е защото премеждията до достигането му са най много и най трудни. Но вие успяхте да достигнете до първата годинка изправени и с нови постижения. Пожелавам още много творчески успехи на целия екип, защото сте нужни на нас потребителите! Браво и Успех на новата Фондация 0700!

  • Пламен Тенев
   Пламен Тенев януари 17, 2019

   Благодарим за сърдечните думи, Мария! Продължаваме смело напред 🙂

 2. Катя Захариева
  Катя Захариева януари 17, 2019

  Пожелавам ви и бъдещи успехи в помощ на всички нас !Здраве, за да работите по ефективно и не губете хубавото във вас- интелигентност и уважение към хора които не познавате! Успехи !

 3. георгиев
  георгиев януари 17, 2019

  Успех на новата Фондация 0700!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Медиите за нас