Press "Enter" to skip to content

Община Казанлък предоставя 0700 номер на гражданите си и твърди, че е безплатен

Време за прочит: 2 минути

Публикуваме тази статия с тревога, тъй като се оказа, че община Казанлък е оповестила на сайта си, “безплатен номер” на който потребителите да подават сигнали. Истината, обаче, е друга – номерата 0700 не се покриват от включените минути към абонаментите на мобилните оператори и потребителят заплаща такса от около 30 стотинки на минута. 

Невярна информация от сайта на община Казанлък
“Безплатен” горещ телефон, оповестен от община Казанлък

Разбрахме за тази случка, тъй като потребител ни помоли да открием алтернативен номер на този. Както винаги, се стараем да помогнем на потребителите си, и веднага се отзовахме на молбата. Успяхме да намерим алтернативен номер и вече можете да го откриете в приложението. 

Скрийншот -алтернативен номер на община Казанлък

Потребителят, пожелал към момента анонимност, ни насочи към тази невярна информация, тъй като ние я бяхме пропуснали при намирането на алтернативен номер.

Лошото е че Общината обявява този телефон за безплатен, което никак не е вярно.

Писахме на кмета

Тъй като нямаше как да оставим това току така, решихме да им пишем с надеждата да коригират невярната информация. Имейлът [email protected] изглежда да е на кмета на Казанлък за това се обърнахме подобаващо.


Здравейте, г-н Кмет!

Пише Ви, Пламен от http://0700bezplatnite.com/. Ваши съграждани помолиха да намерим алтернативен номер на 0700, тъй като тези номера не са покрити от безплатните минути. Докато търсихме алтернативен номер попаднахме на информация в сайта на общината, която е подлъгваща и ощетява потребителя. Администраторът на сайта е оповестил, че 0700 номера е безплатен, което всъщност не е така. Моля да коригирате информацията.

Хубав ден,
Пламен

Надяваме се на съдействие от тяхна страна и грешката да бъде заличена. Ще обновим статията, веднъж получили отговор. 

Най-вероятно ощетяват най-финансово чувствителните хора в тази страна

Нагърбихме се с тази комуникация, понеже си представяме, как пенсионер с минимална пенсия, която едвам му стига да покрие месечните си разходи, бива нагърбен с допълнителна сметка към мобилния си оператор, само заради това, че някой е бил нехаен и не е направил проверка дали 0700 номерата са платени. Просто нямаше как да го подминем с леки очи. 

За мен изключително важно е да обогатявам знанията си, като 0700 успя да ми помогне изключително много с това – придобих познания за разработване на Android и iOS приложения, които тотално ми липсваха. Преди да създам iOS версията на 0700 беше нужно да създам и сървърно решение, което да ни улесни да добавяме нови номера. За десерт от към нови знания създадох и този блог, като преди това нямах кой знае какъв опит с WordPress. От към академично ниво, преследвам докторска степен. В професионален план се занимавам със софтуерно консултиране в сферата на ecommerce решенията. Всичкият този пъстър и богат опит ме прави изключително полезен, щом се опре до консултиране за софтуер. Ще се радвам, ако бих могъл да ви помогна с нещо.

4 Коментари

 1. Емилия
  Емилия ноември 24, 2018

  Малко са хората, които ми правят подаръци…… Благодаря….

 2. Николай
  Николай ноември 24, 2018

  Здравей Пламен, Община Казанлък има жена за кмет. Хубаво е да проверявате предварително.

  • Пламен Тенев
   Пламен Тенев ноември 24, 2018

   Здравейте, Николай!

   Критиката Ви е абсолютно на място. Вземам си бележка и бих проверявал от сега нататък, за да избегна подобна грешка. Благодаря за отделеното време, да я напишете.

   Хубава вечер,
   Пламен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Медиите за нас