Press "Enter" to skip to content

Николай Башлиев – различният търговец на мобилни услуги, който помага на хората

Време за прочит: 2 минути

В следващите редове ще прочетете историята на Николай Башлиев, с който сме много добри приятели. Николай наскоро мина под венчилото и вече живее щастлив семеен живот със своята съпруга Илиана. Описва себе си като добър човек, като доста често това не му носи ползи – помага на хората, те не изпълняват договореното и Николай понася негативните последици от това. В професионален план Николай работи като сътрудник продажби в един от родните телекоми. Това което го отличава от болшинството други служители е, че той никога не лъже клиентите си. В следствие на това, те остават лоялни към него и често се връщат за да преподпишат даден договор, потърсят нова услуга или закупят ново устройство. Един от професионалните му успехи, е че последните няколко месеца е топ 20 сред продажбите на неговите колеги в цяла България.

Как разбрахте, че номерата 0700 са платени?

От недоволни клиенти, които са си мислили, че като говорят с ЧЕЗ, ВиК и доста други институции в България, разговорите са безплатни. В последствие обаче им се отразява във фактурата. Спомням си за една баба, която беше звъняла няколко пъти на топлофикация, понеже е имала проблеми с топлата вода. В края на месеца разбира, че това, че е разговаряла с тях не е безплатно и е била таксувана 10 лева над мобилния си абонамент. 

Имахте ли начислена сметка към мобилния оператор след проведени разговори с 0700 номера?

Нямал съм такъв проблем, понеже си следя сметката и като забележа, че е надвишена гледам да трасирам източника на завишената сметка. 

Имало ли е прекалено дълго чакане за да бъде осъществена връзка с оператор?

Не се е случвало. Може би имам късмет с институциите, понеже като звънна, чакам в порядъка от 30 секунди до минута за да бъда свързан с оператор.

Как разбрахте за приложението 0700?

Разбрах от създателя на приложението, който ми е приятел.

Приложението помогнало ли Ви е до сега?

Да, много пъти, както на мен така и на мои клиенти. Случва се, след като клиент дойде недоволен заради висока сметка и аз се опитвам да му разясня, че е звънял на номера, които се заплащат. В последствие на разговор става на въпрос за приложението, как би могло да му помогне да говори безплатно и същевременно да си свърши същата работа и да няма после изненади във фактурите.

Бихте ли го препоръчали на приятел?

Да, защото знам, че ще му помогна за да говори свободно без да се набутва с излишни пари. Много хора си мислят, че държавните институции, номерата към тях са безплатни и могат да се обадят и да говорят свободно, а всъщност това не е истина

Смятате ли приложението за значимо?

Да, ако не искаш да плащаш по-голяма сметка а работата или ежедневието ти е свързано с институции, чиито номера се заплащат, приложението е твоята опция хем да не даваш пари, хем да си свършиш работата.

Споделете и Вие историята си


Междувременно, ако имате подобна история за завишени сметки с 0700 номера и искате да я споделите, за да може да бъде чута и от други потребители, бихте могли да го сторите, като ни пишете било то на мейл – [email protected], тук или във Фейсбук.

За мен изключително важно е да обогатявам знанията си, като 0700 успя да ми помогне изключително много с това – придобих познания за разработване на Android и iOS приложения, които тотално ми липсваха. Преди да създам iOS версията на 0700 беше нужно да създам и сървърно решение, което да ни улесни да добавяме нови номера. За десерт от към нови знания създадох и този блог, като преди това нямах кой знае какъв опит с WordPress. От към академично ниво, преследвам докторска степен. В професионален план се занимавам със софтуерно консултиране в сферата на ecommerce решенията. Всичкият този пъстър и богат опит ме прави изключително полезен, щом се опре до консултиране за софтуер. Ще се радвам, ако бих могъл да ви помогна с нещо.

Напишете първия коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Медиите за нас