Press "Enter" to skip to content

Нека заедно създадем по-безопасна общност: Нов безплатен номер за помощ на жертвите на насилие

Време за прочит: 2 минути

Статията е създадена с помощта на изкуствен интелект

Във времена, когато българското общество се изправя пред растящите предизвикателства на насилието предимно срещу жени, отговорността ни като общност е да предложим подкрепа и защита на тези, които се нуждаят от нея. Ние, екипът на Фондация 0700, с гордост обявяваме, че от днес добавяме нов номер към нашата услуга, специално насочен към помощта и защитата на жертвите на насилие.

Кризисният номер, който добавихме е предоставен от Фондация “Асоциация Анимус” и е наличен 24/7, с цел да осигури незабавна и дискретна подкрепа на пострадалите от насилие. Този номер е позициониран най-отгоре в нашата услуга, за да гарантира, че всяка жертва, изпитваща страх и е в опасност, може да го намери лесно и бързо.

Създаването на лесно достъпен номер не е нова инициатива за нашата услуга, като в миналото добавихме и номера на РЗИ покрай пандемичната обстановка, причинена от COVID-19. Това е нашето предназначение – да работим усърдно и неуморно за построяване на по-безопасна и подкрепяща общност.

Номерът предлага широк спектър от услуги, които включват:

 1. Емоционална подкрепа: Опитните и обучени оператори на номера са на разположение, за да проследят, изслушат и предоставят емоционална подкрепа на жертвите на насилие.
 2. Консултации и информация: Пострадалите могат да получат необходимата информация за техните права и закрила, както и за организации, които предлагат допълнителна помощ.
 3. Предоставяне на контакти на правоохранителни органи: Ако е необходимо, операторите могат да свържат пострадалите директно с полицията или други подходящи служби за незабавна реакция.
 4. Насочване към кризисни центрове: Жертвите могат да бъдат насочени към кризисни центрове и учреждения, които предоставят безопасно убежище и подкрепа на тези в трудни ситуации.
 5. Анонимност и дискретност: При поискване, операторите на горещата линия гарантират пълна анонимност на пострадалите и никаква информация не се споделя без тяхното изричното съгласие.

При създаването на този номер, нашата мисия е ясна – да подпомагаме и насърчаваме жертвите на насилие да превъзмогнат страха и да се създадат един по-добър и безопасен свят за себе си. Заедно с обществото, ще продължим да работим усилено, за да разширим тази услуга, да осигурим обучение за повече оператори и да насърчим свързването с други организации и учреждения, които също се знимават с проблемите на насилието.

Още една важна част от нашата мисия е да образоваме и информираме обществото за проблема и как да предоставят подкрепа на жертвите. Само със съвместни усилия можем да създадем истински промени в нашето общество.

Ако вие или някой, когото познавате, има нужда от помощ или информация, моля, не се колебайте да потърсите горещия номер на нашия безплатен телефон. Заедно можем да направим голямата промяна и да построим по-безопасен, подкрепящ и състрадателен свят за всички.

Благодарим с все сърце, на хората, които ни подкрепят

Екипът на 0700 е изцяло съставен от доброволци. Ще се радваме, ако нашата работа ви се струва полезна и ни подкрепите, както нашите ежемесечни дарители:
 • Златина Миленкова
 • С. Маринова
 • Илиана Башлиева
 • Миро Георгиев
 • Калоян
 • Александър Господинов
Ако считате каузата ни за значима, бихте могли да ни подкрепите ежемесечно тук или еднократно тук.

За мен изключително важно е да обогатявам знанията си, като 0700 успя да ми помогне изключително много с това – придобих познания за разработване на Android и iOS приложения, които тотално ми липсваха. Преди да създам iOS версията на 0700 беше нужно да създам и сървърно решение, което да ни улесни да добавяме нови номера. За десерт от към нови знания създадох и този блог, като преди това нямах кой знае какъв опит с WordPress. От към академично ниво, преследвам докторска степен. В професионален план се занимавам със софтуерно консултиране в сферата на ecommerce решенията. Всичкият този пъстър и богат опит ме прави изключително полезен, щом се опре до консултиране за софтуер. Ще се радвам, ако бих могъл да ви помогна с нещо.

Напишете първия коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Медиите за нас