Press "Enter" to skip to content

Мнението ми за Aesthetic by Science

Време за прочит: 6 минути
Спести излишни сметки от мобилния си абонамент чрез нашето мобилно приложение. Изтегли за:

Всичко започна Декември 2019, когато реших да се предизвикам физически и започнах да тренирам с фитнес инструктор. Бях му поръчал да ме измъчва, за да мога да давам повече от себе си и бях изключително доволен, че го правеше. Тогава осъзнах за себе си, че когато тренирам сам, инстинктите за самосъхранение сработват и съзнателно, или не започвах да се “щадя”.

Доста добър маркетинг

Някак си попаднах на сайта на Aesthetic by Science, било то след изгледане на видео в Youtube или споделяне/реклама в социалните мрежи, точен спомен нямам. След това следва брутално ремаркетиране (буквално ме преследваха техни реклами във фесйбук, стигна се до там, да трябва да кажа, че тази реклама не е подходяща за мен) посредством вградения на сайта им Facebook Pixel (повече за технологията тук). Реших да кача предизвикателството на следващото ниво и записах разговор с тях.

Разговорът ми с тях

Имах насрочен разговор за края на Януари 2020 г. Нямах големи очаквания от разговор, очаквах да е един вид интро. Събеседник на тази среща ми беше Станислав Чакъров. Започна се с въпроси с какво се занимавам професионално. Излъгах, че съм “жичкаджия”. Последващите въпроси бяха дали имам собствен бизнес. Въртеше се на там разговорът няколко минути и отговорих, че съм служител в компания.

За какво им е да знаят дали имате собствен бизнес?

Тук всеки критично мислещ човек би се узадачил, защо има такива въпроси в начало на разговора. Предполагам, изводите можете да си ги извадите сами. Ще споделя и моите мисли малко по-късно в статията.

Скриптирани (заучени) фрази

На няколко пъти ми направи впечатление, че Станислав използваше фрази, които звучаха много подобно. “Записваш програмата, защото искаш да постигнеш най-доборто на което си способен.”. Усетих разговора по-скоро като скриптиран предварително, отколкото свободна дискусия.

Вземане на решение под времево ограничение (Time pressure)

На тази техника съм бил подлаган и от финансови консултанти, но някак си при тях успях да устоя. След като реших да записвам програмата бях притиснат от Станислав да капарирам сума в размер от 1000 лв. Тъй като тази сума не беше бюджетирана от мен, споменах, че няма как да я дам на момента. От ответната страна получих контра оферта да капарирам 300 лв. Тях ги платих. Усетих позитивна промяна в отношението на Станислав след този сюблимен момент. Спомена, да го добавя във фейсбук, сподели и епизод от podcast с него, който да съм бил изгледал.

Цената на програмата + времевото ограничение

Беше ми заявено, че цената на програмата е 5000 лв., но само сега и извънредно в този разговор, ако взема решение, би струвала 3500 лв. Има научни статии за вземане на решение при ограничено време и можете да прочетете за тях тук. Бих Ви посъветвал на всяка цена да избягвате такива решения, понеже много често те не са добре обмислени или са импулсивни. Ако сумата беше малка, това нямаше да е от значение, но тук не е такъв случаят.

Договор за покупко-продажба

Договорът за покупко-продажба за мен беше, че програмата е за заети професионалисти, в каквато категория се считам за причислен. Програмата уж щеше да се интегрира по начин, по който да не ми коства много покрай заетото ми ежедневие.

COVID-19 и моето желание да се откажа

След въвеждането на епидемична обстановка, ежедневието ми се промени рязко и вече не бях толкова зает както преди. За мен това беше нарушение на договора за покупко-продажба и реших да се откажа от програмата. Последва един от най-унизителните разговори в живота ми.

“Какво ще правиш с тези 300 лева?”

горящи пари в длан

Изложих своите доводи за решението си за отказа, но някак си те не бяха възприети от ответната страна. Насреща отново беше Станислав Чакъров. Даде примери, че когато той се отказвал “парите изгаряли”. Обясних му, че за мен те не са фондация, която да подкрепям безвъзмездно, и че за мен присъства нарушаване на договора за покупко-продажба. Отново не бях разбран. Стигна се до там да ми се зададе въпрос какво съм щял да правя с тези 300 лв. Бях се обадил на един приятел да му разкажа за нелепата ситуация, и неговата реакция беше брутална – “Ако искаш ще ги запалиш и ще гледаш как горят.”. И беше абсолютно прав. Станислав спомена, че двама мои приятели са карали програмата. След разговорът ни се чух с един от приятелите ми и прецених, че при сегашния ми начин на живот програмата не е за мен. Това, което ми липсва и до днес е прозрачността в отговора на въпроса “Каква е цената на програмата?”

Плаваща цена на програмата

Етикет с неизвестна цена

Хипотеза: Ако отговорите, че имате собствен бизнес, най-вероятно програмата може да Ви излезе по-скъпа? Няма как да проверите, няма как да знаете. Всичко се пази като държавна тайна.

Причината да напиша тази статия

Реших да напиша тази статия, за да може други потребители да са наясно какво ги очаква, тъй като в интернет тъне голяма мистерия. Имах мераци да я напиша отдавна, но нещо катализира написването. Днес Станислав Чакъров ми писа да се похвали за финансовите резултати на фирмата им. Това се случи след като му бях споменал в разговора за отказването, че фирмите днес ги има утре ги няма и дадох пример с Нокиа и излизането им от бизнеса с телефони. Причината беше, че той беше казал “че дори да съм оставил парите, те нямало да изгорят”. Казах му, че при едно излизане в несъстоятелност, може и да не ги видя. От днешната кореспонденция се стигна до обвинения от негова страна за “булшитване”.

Познавате ли хора, които не признават правото Ви на избор?

Като заключение, мога да Ви кажа мнението си за Станислав Чакъров. За мен е човек, който има дадена цел и докато не я постигне няма да се спре. Не се интересува от мнението Ви, от Вашите решения и желания. Интересува се единствено и само от неговата цел. По време на първоначалния разговор целта е ясна. “Заключи клиента” като му вземеш 1000 лв.

“Другите ти приятели платиха 1000 лева без проблем.”

По време на разговорът, с който се отказах се стигна до там Станислав да ми даде пример, че другите мои двама приятели са успели да платят сумата от 1000 лв. С този социален похват за манипулация се цели да се “покаже, че другите се справят по-добре”. Отговорих му, че се радвам за тях, но че отговарям единствено за себе си.

Запознати сте какво Ви чака

С тези редове целя единствено да Ви запозная с моя опит. Старах се да е най-обективната версия, на която съм способен. Това е моят опит и моята гледна точка. Надявам се да Ви е бил полезен.

Депозитът ми беше върнат

След тази публикация Станислав ми писа, че не съм бил обективен, понеже не съм бил посочил, че депозитът ми е бил върнат. След 30 минутен разговор, в който бях някои от горепосочените въпроси, депозитът наистина ми беше върнат. Ще бъда искрен с Вас – не прочетох цялото му съобщение, понеже от предишна комуникация с него, винаги е имало личностни нападки. Всеки себеуважаващ се човек би си ги спестил. Към Станислав: Ако случайно четеш тези редове, съветвам те следващия път да подходиш с уважение и чисто човешки, независимо към кого. Може би ще имаш по-голям успех.

За мен изключително важно е да обогатявам знанията си, като 0700 успя да ми помогне изключително много с това – придобих познания за разработване на Android и iOS приложения, които тотално ми липсваха. Преди да създам iOS версията на 0700 беше нужно да създам и сървърно решение, което да ни улесни да добавяме нови номера. За десерт от към нови знания създадох и този блог, като преди това нямах кой знае какъв опит с WordPress. От към академично ниво, преследвам докторска степен. В професионален план се занимавам със софтуерно консултиране в сферата на ecommerce решенията. Всичкият този пъстър и богат опит ме прави изключително полезен, щом се опре до консултиране за софтуер. Ще се радвам, ако бих могъл да ви помогна с нещо.

62 Коментари

 1. Слав
  Слав септември 19, 2020

  Сами като видиш, че нито в YouTube, нито във Facebook търпят критика, а винаги са надменни, дори агресивни в отговорите си, ти е ясно, че тука гузен-негонен бяга: при тях няма самокритика, има само висока самооценка и претенции. А всичките им снимани “трансформации” са от типа телешоп и основно кой колко плочки и релеф има – ами то всеки, който е примерно среден на ръст и отслабне с 15-20 кила от леко затлъстяване, ще се изсуши до степен релеф. За такова нещо се изисква воля и консултация грамотен диетолог, не с шарлатани като въпросните.

 2. Валентин
  Валентин октомври 3, 2020

  Абсолютно същия проблем(без капарото ) Бях притискам да дам веднага парите , като ме критикуваха , обаче успях да им върна. Преди това бях в едно тяхно предизвикателство , което беше много по-евтино за 3 месеца. Гарантираха ми сваляне на подкожните мазнини поне с 5 до 10 кг. Обаче какво стана. Почнах да качвам , при което Никола Томов ASAP ми каза , че трябва да почна индивидуалната “менторска” програма и от цялата и цена тези 600 лв , които бях дал за предизвикателство ще се приспаднат. Уви , няма как да си позволя да лиша семейството си от 3800лв за 6 месеца , а за година е 6000лв . След което това предизвикателство се оказа пагомно за мен , защото срещу тези 600 лв получих около 10 кг ОТГОРЕ . След като свърши това предизвикателство обясних им , че те всячески се. опитваха да вземат още пари от мен ,но те естествено не го отразиха това. Общо взето изгорях с 600 лв и качих 10 кг ОТГОРЕ 🤣 Да Ви е*а майката и мошеници

 3. Jedaibezmech
  Jedaibezmech октомври 22, 2020

  Аз ги следя от 2014г.Много ми е интересно драги ми балъци как аз без да съм дал нито 1 лев на тях, само с клиповете им от youtube научих супер много и съм в топ форма благодарение на тях Те сами казват, че ако им гледате клиповете, без да им плащате, сами може да се научите, което е абсолютна истина. Това че ви мъри или не ви бива в простите сметки, като това да следиш макронутриенти си е само ваш проблем 😀😀

 4. Десислава
  Десислава декември 30, 2020

  Май не Ви е ясно значението на думата капаро. При неспазване на уговорката от Ваша страна, капарото остава за продавача.

 5. Kosio
  Kosio януари 19, 2021

  5000лв е цена за годишен абонамент ли !!!

  • Пламен Тенев
   Пламен Тенев януари 19, 2021

   Здравейте, Косьо!

   Това ми беше заявено. разговора. Имайте предвид, че това е маркетингов подхвад. Същият се използва и от телевизионните магазини стил Делимано и в началото на този век WS Teleshop – позвънете в следващите 30 минути и вземете на полвин цена. С отстъпката, която ми беше заявена от тях в размер на 1500 лв и ограниченото време аналогията е същата като с гореспоменатия похват.

   Бъдете здрав,
   Пламен

 6. Stan
  Stan януари 20, 2021

  Така е, Десислава. И аз това попитах господина, как той разбира думата “депозит” и “капаро”. 🙂 Доста е изкривена реалността в тази статия. За щастие имаме запис на разговора (с разрешението на Пламен разбира се). Там доста ясно се чуват гласовете ни и какво точно се казва, а не художествената интерпретация в тази статия.

  • Пламен Тенев
   Пламен Тенев януари 20, 2021

   Здравейте, Стан!

   Имате позволението ми да направите записа публичен, та да се може всеки да прецени колко е художествена интерпретация тази статия 🙂

   Хубав ден,
   Пламен

 7. НикиТ
  НикиТ януари 20, 2021

  Следя Стан и Никола от 2015-2016 година, а от science based fitness се интересуват от 2013-2014 година. Не се и съмнявам в качеството на услугите, които предлагат съдейки от качеството на youtube видеата им. Със сигурност знаят за какво говорят и какво правят.

  Но след като прочетох поста хич не се изненадвам от отношението на Станислав Чакъров, които още от едно време, когато започнах да го следя във youtube(a преди това и във vbox) даваше вид на много егоцентричен човек, които не приема критиката добре. С две думи, ако не беше такъв гъз сигурно щеше да ви спечели като дългосрочен клиент.

  Все пак ще ми е интересно да чуя записа от разговора.

 8. Ха ха
  Ха ха януари 21, 2021

  Станислав е голям компексар и е типичния пример за тежък провинциалист, натрупал някой лев в големия град. Егоцентричен от*адък. Само като го видиш какво му е отношението към хората, които не са съгласни с него и може да ти стане ясно какъв човек е. А и все пак е приятел с другия ни познат филмар – Дюли Тонкин. Всички “мотиватори” и “ментори” са един дол дренки. Ще дам аз 6000лв на година на тия тежки провинциалисти 🤣😂🤣😂🤣 да ми говорят глупости.

  Е, драги ми дебели човече – спри да ядеш гАвна – яж плодове, зеленчуци и по-лека храна, стани от компютъра, прави разходки в планината, не пии напитки, които имат по едно кило захар в тях и няма да дебелееш и ще си слаб и с нормална фигура. Ама не, трябва да се дадат по 600лв всеки месец, 7 бона на година на тия г*упаци.

 9. Никой не ви е виновен!
  Никой не ви е виновен! февруари 7, 2021

  На моите ‘колеги’ винаги им казвам, че този който плаща (клиента) е ‘the king’, как е възможно така лесно да ви манипулират само се чудя!!!

  На какво точно ви учат с това гръмко име на програма, все едно си се записал в Оксфорд или си на час с мозъчен хирург… Че то всяко упражнение и диета е вече безплатен клип на ентусиаст в интернет или Фейсбук, това да не ти е времето на Киро Скалата…

  Преди да платиш правиш винаги due diligence, как ще те натисне някой по телефона и ей така ще ти свали част от цената ако купиш веднага или ти ще му позволиш да разбере колко пари вадиш на месец, някаква аларма в главата???

  Утре ще те накара и хляба да си купуваш от него… А, забравих, ще ти продава протеин, който ще е със сигурност по-качествен от конкуренцията, познах нали…

 10. Анонимен
  Анонимен февруари 7, 2021

  Пламен Тенев, как може въобще да позволявате Станислав Чакъров да ви записва по телефона, що за отношение…

  Добре, че ме загубиха отдавна и въобще не мисля, че са искрени, дори един Киро Брейка ми изглежда по-сърдечен, не съм му фен, а и той е егоцентрик, но не е някак си завистлив и надменен като тези юнаци 😉

  Пробват всички стратегии, за което безспорно полагат усилия, но просто си прозира ниската летва, пък ако ще да размахват сто неща, които са прах в очите и въздух под налягане реално за всеки с елементарен опит…

 11. Анонимен
  Анонимен февруари 23, 2021

  Сега ще изкажа обективно и справедливо мнение на база изгледани повечето клипове в YouTube-профила на Aesthetic by Science. За всеки средноинтелигентен и себеуважаващ се човек много лесно може да ги разкрие тез двамата убавци (Стан и Никола), че са на много ниско ниво и аз не бих им дал дори и 5 лева, камо ли тия големи суми за които пишат хората (давали им за програми по 3500 лв., 5000 лв, че дори и 7200 лв.). Какви са тия програми бе хора? Че онкотерапията на онкоболните струва по-малко пари бе хора? Стентовете, които един инвазивен кардиолог слага при инфаркт струват по-малко.

  Да Ви се чуди човек на доверието, което гласувате на едни 27-30 годишни тарикати каквито са тези от Aesthetic by Science. Как да се продадеш – лъсваш фасадата (демек добър маркетинг и добра визия, нали знаете че “по дрехите посрещат”), показваш някаква прилична физическа форма, говориш с апломб и даваш вид на голям експерт … и шараните почват да падат в мрежата. Елементарно, Уотсън!

  А бе хора, Първата Ви работа, за да се доверите на някого и да разберете дали е в час в дадената област се поинтересувайте от неговата биография в детайли.

  Първо, Образование: каква специалност и в кой университет е завършил човекът срещу Вас. В тази връзка, този от двамата тарикати, Барабан от Янболи от Aesthetic by Science, каква специалност и в кой университет е завършил? Защото демонстрира поведение като отличник от Харвард, но … по изказа се обзалагам, че шараните които му пълнят джоба са в пъти по-образовани (да ги пита човек защо се доверяват на по-ниско образован и реално плиткоумен человек какъвто е въпросния Барабан).

  Второ, Трудова биография: на каква позиция, за какъв период и къде е работил великия ментор пред мен? Обзалагам се, че тези момчета от Aesthetic by Science нямат в трудовите си книжки (ако имат такива) повече от по 5 години осигурителен стаж (даже и това им е много). Е да Ви питам, драги “Клиенти” на подобни менторски програми и програми за качване на мускулна маса и прочие измами: как се доверявате на хора с по-ниско образование от Вас (какъвто е въпросния тарикат Барабан от Янболи от Aesthetic by Science; другия от двойката Колю изглежда по-интелигентно момче, но … и за него бих запитал каква специалност и къде е завършил и дека е работил – позиция и за какъв период), как се доверявате на лица с по-малко от 5 години осигурителен стаж?

  А бе хора, защо сте такива шарани … две момчета, учили-недоучили, нищо не работили никъде и Ви вземат хилядарки с обещания, че ще станете Мистър Олимпия (или други велики обещания) …
  Ееех да се чуди човек как има хора да си дават парите на тарикати и измамници като Бонбонкин, Барабан и Колю, Руен Киста и други тем подобни измамници …
  Белким Ви дойде акъла … питайте следващия път “абе Барабан и Колю, вие колко години осигурителен стаж имате бе убавци, че много тежко го давате, да не се окаже, че сте обикновени Андрешковци” …

  Ай, сос Здраве и мислите повече …

 12. Анонимен
  Анонимен февруари 24, 2021

  Уау!!! Мерси много за споделените впечатления. Доста се чудех дали да не пробвам, но за такива пари аз поне не съм навит. И дори и за половината не съм навит. За илядо лева на година може, ама 5000 6000. 😂
  На мен Никола ми е по-симпатичен, но като става дума за кинта сигурно няма разлика.

 13. Как така?
  Как така? февруари 26, 2021

  Хора Вие наистина, сериозно ли говорите? 6000лв на година, за някаква онлайн-програма, където някой ме учи да си следя калориите и дава тренировъчни програми, които ги има безплатно в нета.
  Та аз за 6 бона ще си купя храната за цялата година + фитнес картата + добавките, че и пари ще ми останат за треньор който да ми покаже нещо на живо, а не онлайн по емайл.
  Не го вярвам това. Аз познавам треньори от чужбина, които вземат дори по малко. Това са 500лв. на месец, при минимална работна заплата от около 600…….

  • Марио
   Марио април 20, 2022

   Ама ти и ти си балък бе! Как ще плащаш за храна и фитнес карти и добавки? Даже и за треньор…
   Вземи си гледай прасенца, пиленца, говеда. Ще си имаш и яйца и мляко и месце. Направи си сам едни щанги, да не плащаш за фитнес карти

 14. Поредният анонимен
  Поредният анонимен март 9, 2021

  Ей тука какви умници с име Анонимен се изказват…то аз мога да напиша 20 негативни коментара с различно име, това са драсканици без стойност.Не знам цената на услугите на Стан и Никола, в сайта им има обаче 2 оферти…проверете ги!Колкото и да смятам не мога да докарам 3500лв, още по-малко 5000..но това няма никакво значение, ако решат и за 10К ще си предлагат услугите, да това е точно като при мобилните оператори, офертират ти – ако искаш приемаш, ако искаш не.Намирам статията за манипулативна, едва ли голям мъж като г-н Тенев ще се остави да го изнудват за пари.А колкото до сравненията между Стан и Никола, кой бил комплексар, кой бил по-тъп…бай Ганьовщини, те са двама допълнващи се хора.Да, Никола е по-спокоен, Стан е по-докачлив, и двамата са по своему симпатични млади хора, които ПРАВЯТ НЕЩО с живота си, въпросът е какво правят останалите освен да ги критикуват?Мислите ли, че биха изградили бизнеса си от нулата с такива “изнудвания”?И аз ги следя доколкото мога отдавна, последното в което могат да бъдат обвинени са измами, техният бизнес е на светло, не са някои играчи на “тука има – тука няма” на битака.Цените им може да са високи(пак казвам, не съм ползвал услугите им), това не ги прави измамници по никакъв начин, все пак са на топ ниво в България, кварталният фитнес инструктор може да ви свърши “същата работа” за 10лв нали? 😀 Ако някога имам нужда от подобен тип съвети със сигурност ще са те или другият Стан( с брадата 😛 ) не са ти нужни повече от 5 минути, за да разбереш, че тези хора знат за какво говорят, не са лаладжии…

  • Пламен Тенев
   Пламен Тенев март 9, 2021

   Здравейте!

   Търсейки в страницата думата “изнудва”, попадам на два резултата – и двата от Вашия коментар. Свободен сте да имате кавото искате мнение, нито аз, нито останалите коментари се опитват да Ви вменят друго.

   П.С. С риск да изглежда на заяждане, каквото Ви уверявам, че не е, след пункотационни знаци се добавя шпация или още наричана бутон за интервал.

   Хубав ден,
   Пламен

   • Анонимен
    Анонимен март 16, 2021

    Приемам вашето мнение, но не съм съгласен с него…за да се съглася ще трябват повече от думи, разбира се не сте длъжен да го правите, казвам само как бих ви повярвал.Ако мислите, че има материал във вашата история Любомир Жечев би се заинтересувал…поздрави 🙂

 15. НЕ, НЕ минава номерЪТ !!!
  НЕ, НЕ минава номерЪТ !!! март 10, 2021

  Хайде сега, правили нещо (с големи букви) с живота си и редица клишета за всеки дръзнал да изкаже обективно мнение, анонимни били писали, ами като ти кажа, че се казвам Антон Иванов и КАКВО? Много плоско, много ниска летва, НО нормално според мен 🙂

  Тия, приятел, ги разправяй на някой 15 годишен… 😉

  Колкото и сарказъм да пробва да използва г-н Станислав Чакъров, си личи от 1 км. какво иска да прикрие, а последното нещо, което бих видял в него е професионалист!

  И НАКРАЯ всичко, което получаваш от тях е БЕЗПЛАТНАТА информация какво да ядеш и как да тренираш, като реалния продукт трябва да е ‘треньор’. Но, ТОЙ те бил мотивирал, моля???

  При този вид наглост и третиране на клиента си като олигофрен, минавам на ‘NEXT’ – истински треньор, с когото реално ‘тренираме’ заедно – ТОВА Е продукт / услуга, заплащам хонорар и ако имам ВЪПРОСИ какво и как да ям – задавам му ги през това време!

  И сега, колко такива посещения бих имал с истински треньор, с реална спорта кариера, медали, първенства ако реша да дам например 5000лв. ?

  За 5000лв по-добре си купи не лош компютър + не лош хладилник + храна за 6 мес. минимум + абонамент в не лош спортен център и САМО напиши в търсачката на Youtube после каквото ти трябва, ТОГАВА установи, че всичко си зависи от ТВОИТЕ усилия и твоята програма!

  Тогава ще разбереш, че професионалистите няма нужда да правят видеа и да се щамповат с ‘успешен съм’, ‘аз съм про’, ‘аз мога да те науча’, ‘купи си моя протеин, че той е по-добър’, защото те създават, а не използват горепосоченото!

  п.с. тренирам в залата на доказал се спортист, с медали от истински състезания в живота, ха-ха

 16. Анонимен
  Анонимен март 16, 2021

  Антоне 🙂 и аз съм анонимен, както и ти…друго си е обаче човек да пише във фейсбук с името си.Видях профила на автора, там нямаше подобна статия, а тя хвърля един нов поглед над нещата.Сигурен съм, че ако я беше публикувал публично някой щеше да я сподели в групата на Естетик и още по-сигурен съм, че нямаше да бъде подмината без отговор от “обвиняемият”.Когато имат толкова положителни отзиви и това е първият негативен, на който попадам сори ама не мога да повярвам.Още повече, че аз(както и ти) сме трети лица, не сме присъствали на консултациите 🙂 При 15 годишните минават някои неща, но че какво да ядеш и какво да тренираш е без пари..едва ли.Нали знаеш този виц…дето се повредила машината в завода и никой не можел да я оправи, викнали един майстор дето я оправил за 10 минути и казал 5000 лева.Началника се учудил, че му искат 5000лв за 10 минути, на което майстора отговорил, че му е отнело 10 години да се научи как се оправя за 10 минути…не знам защо сте решили, че всичко е безплатно, след като е така от къдЯ на къдЯ търсите треньори?

 17. Теодора Цветева
  Теодора Цветева март 16, 2021

  Здравейте, казвам се Теодора Цветева, а НЕ “анонимна”. Приятно ми е!

  Попаднах на статията съвсем случайно и въпреки че не съм от хората, които коментират, хейтват или се включват в подобни дискусии, тук определено ще направя изключение, с надеждата, че коментарът ми ще бъде видян от човек, който би се отказал да стане част от програмата на Стан и Никола заради статия като тази. Да, правя го, защото в миналото съм се отказвала да ги потърся, точно водена и притеснена от хейта във фейсбук групата им или от подобни изказвания за тях в интернет пространството. Да, не съм мъж, но пък искам да споделя, че от точно 10 месеца съм част от менторската програма за жени на Aesthetic by science с треньор Красимир Михайлов и това е най-хубавото нещо, което ми се е случвало след раждането на дъщеричката ми. Да, за някои ще звучи пресилено, но това е моята истина, моята реалност и моят личен опит с въпросната програма и хората, които стоят зад нея.

  Истината е, че не познавам Стан лично, но е от хората, които е променил дистанционно живота ми единствено към по-добро. Няма да навлизам в детайли и анализирам разговора, който е представен в статията, защото не съм била пряк свидетел/трети слушател, но… Защо никой не погледна въпросния натиск от страна на Стан (представен в тази статия), като желание от негова страна да мотивира човека срещу себе си и да го замисли, че днес е ковид, утре пак може да е ковид, след 2 години пак… което май на практика се и случва т.е. за мен Стан е искал да каже “Не търси оправдания, такива винаги ще има, действай”. В статията не става ясно дали след капарото е даден достъп до ресурсите на Aesthetic by science? Ако да, този факт определено не смятам е за подценяване.

  Истината е, че мога да пиша до утре, защото имам дар слово и мога да изкажа безброй положителни впечатления от програмата на Aesthetic by science, като човек, който е част от нея вече почти година. Програма, която коренно промени живота ми, единствено и само към по-добро.

  Основната причина да се включа с коментар и мнение я споменах в началото. Бих се радвала, ако “х” човек (жена, мъж) не се откаже да се свърже с тях на база въпросната статия, защото това определено ще е грешка!

  Прекрасна вечер на всички от мен! Бъдете здрави!

  Коментарът ми не е хейт или заяждане с някого, а единствено обективна гледна точка и споделяне на база личен опит и досег с програмата на Стан и Никола.

 18. Антон
  Антон март 19, 2021

  Здравейте, Теодора, сарказъм и ирония с кой е анонимен и кой не е – няма смисъл, нито човек със среден коефициент на интелигентност ще ви повярва, че сте попаднала случайно на коментарите.

  Все пак сте завършила тази програма и защо ви е да ровите за нея в интернет или да промотирате толкова поетично, малко странно, нали?

  Странно е и това, че задължително сте похвалила Станислав Чакъров и сте влязла в ролята на негов адвокат, който установява възможна версия – капаро е взето, но има достъп до някаква толкова ценна он-лайн база с информация, че каква е тя, въртя се неспокоен и чакам да разбера, кажете…
  Приемете шегата ми с усмивка!

  Просто бъдете конкретна, за да сте обективна (както се изразихте), с какво ви е помогнала тази програма, например – научи ме да правя squat правилно, друг пример – научи ме да си следя калориите, които изяждам и да не смесвам определени храни, трети пример – научи ме от къде и как да си търся информация за спорт и здраве, четвърти – научи ме да плувам, карам ски, изкарах изпит, за да мога да се гмуркам, където реша, ей такива работи…

  И аз не се заяждам като вас, но от последната си кратка програма взех сертификат от международен институт, за да си увелича квалификацията и уменията в работата и се чудя аз ли нещо изпускам, остарявам ли…

  Бъдете здрава и щастлива майка, това е най-хубавото 🙂

  • Пламен Тенев
   Пламен Тенев март 19, 2021

   Антоне, чудих се дали и аз да отговоря, но се въздаржах. Адски много се радвам на критчното ти мислене и на факта, че аргументите са солидно защитени. Даже си мисля, че в даден момент, ще помислят, че твоите коментари ги пиша аз, макар твоят и моят стил на писане да се различават драстично.

   Афиширането в самото начало, че си попаднал случайно на статията буди значително съмнение.

   Нещо друго което ми направи впечатление е, че дамата тренира с Красимир Михайлов, но споменава името му само веднъж, а други имена – многократно.

   Теодора, странно ми е, че използвате тази платформа за да изкажете своето мнение. Нима не Ви поканиха да направите клипче? Ако Ви е толкова важно да споделите Вашето мнеие тук, имате покана да напишете статия, при условие, че бъдете наистина обективна с какво Ви е помогнала програмата, както Антон е написал по-горе.

   • Антон
    Антон март 19, 2021

    Не знам, изморявам ли се повече, остарявам ли, но от една страна не искам да съм ‘над нещата’, които не ми правят добро впечатление и не’ма пречупване, бате! Та в тоя ред на мисли, борбата ми е затова 😉

    Майтапът настрана, но за мен спортът е най-доброто лекарство, инструмент, съветник и някак си приемам лично нещата, когато някой или някои го ‘приватизират’. Бих могъл да кажа кой и как, но не ми се занимава повече…

    Иначе, то си е до всеки за какво ще си губи времето, парите, конкретно спортът е енергия, която трябва сам да откриеш в себе си, да я палиш и поддържаш, тогава ще я усетиш. Горе някой ми беше отговорил, че безплатно нямало, ама разбира се – кой го оспорва!!! Тук говорим за две неща – спорт в теб и треньор до теб, that’s it!
    Отиваш при треньора, стискаш му ръката и викаш ‘Тренер, слушам те и те гледам!’, ама да ме мотивира някой и да плащам една торба с пари затова, no thank you!

    Хайде, да си бегаме, че много време загубих. Живи и здрави да сте и тежки тренировки да има, много пот!

 19. Антон
  Антон март 19, 2021

  Пламен, забравих да ти кажа нещо преди да си бегам, малко критика и хейт към теб също, хаха:)
  Личи си, че ги чаткате нещата с 0700, но тази иконка да й подобрите дизайна, слушалката не е о.к., откъде я изкопахте и кой не знам! Няма да ти вземам пари, спокойно, ама ако дадеш за съвета – аз няма да ги върна, хаха.

  • Пламен Тенев
   Пламен Тенев март 19, 2021

   Хахахахаха, брутален си ей. Иконата я сдялах буквално за 2 минути с фотошоп и след това и беше добавена една сянка. Разглеждахме опции да я сменим, но беше твърде голямо разминаване от текущата.

   Също така това не го приемам като хейт, а като градивна критика, за която съм благодарен. Ако ти хрумне нещо по-добро, споделяй смело на контактната форма или мейл.

 20. Теодора Цветева
  Теодора Цветева март 20, 2021

  Здравейте Антон и Пламен,

  вярвате или НЕ, на статията попаднах наистина случайно. Търсех една конкретна статия за тях около Forbes, която исках да споделя и ми излезе “Мнението ми за Aesthetic by science” и много ясно, че цъкнах на линка, като очаквах съвсем различна обратна връзка и меко казано бях изумена и може би афектирана след прочетеното. Това вярвам ме провокира за пръв път в живота си, да коментирам и представя моята гледна точка на непознато място, като се намеся в дискусия, която е основно между мъже. Да, тук някой от вас ще каже, че ги хваля, като споменавам Forbes и това е поредния трик, но това е обективната и едничка истина! Както и да е, не смятам, че това е най-важното и фокуса около дискусията, поради тази причина продължавам по конкретните ви запитвания и съмнения…

  Важно уточнение, НЕ съм завършила програмата и не смятам да я завършвам скоро. Презаписах я вече веднъж, а в момента ще я презаписвам за трети път. Защо ли?… Защото някой ми плаща? Защото съм милионерка или имам богат мъж/спонсор? Защото я карам безплатно, като пиша коментари и споделям колко е добра програмата? Защото съм глупава и не успях за цяла година на науча техниката на упражненията? – НИЩО ОТ ТОВА. Ще я презапиша, защото зад тази програма стои много повече ресурс, знания, подкрепа, мотивация, разбиране, отколкото може да си представите. Поради тази причина се включих с коментар, защото смятам е несправедливо да се изказвате за въпросната програма, БЕЗ да знаете реално какво стои зад нея. И ДА, ще я презапиша, защото тази програма ми даде и дава здраве, сила, знания, смелост, увереност и какво ли още не. Ще я презапиша заради обществото и новите хора, които се присъединяват към него и от които мога да черпя нови знания, приятелства и мотивация. Ще я презпиша, защото смятам, че здравето (физическото и психическото) е най-ценната инвестиция, която мога да направя за себе си. Бих избрала да се лиша от дрехи, прищявки, почивки, за да остана в програмата и инвестирам в здравето си. Звучи крайно, за някои смешно, но за мен е факт и реалност.

  Приемам предизвикателството на Антон, както и това на Пламен, ако наистина ми даде възможност да напиша реална и напълно обективна статия за тях.

  По-надолу т.е. от текста с кавичките може да се запознаете с един пост, който съм писала за тях преди около 8 месеца и който си е публичен (тогава бях на почти трети месец след старта на програмата). Можех да ви дам линк към поста, но очаквам да ме нападнете, че си правя реклама, като ви препращам към професионалния си профил, затова избрах да копирам текста. Професионално-личния ми профил е с цел информираност, превенция и подкрепа около хранителните разстройства и нездравословната връзка с храната, а аз самата работя като психолог в тази сфера.

  Тъй като поста е писан на третия месец след старта на програмата, а от тогава минаха още седем месеца, то искам да ъпдейтна и добавя още две победи, може би най, най-големите, които отново дължа на програмата и треньора ми:

  1) възвърнах си менструалния цикъл след близо 15 години на медикаменти и една успешна ин-витро процедура зад гърба ми, следствие от дългогодишни и много тежки хранителни разстройства. Как го постигнах? Благодарение на програмата и Красимир Михайлов! Мога да ви уверя, че в тази програма на първо място НЕ Е колко плочки ще изкараш и колко релефен ще станеш, а здравето и след това всичко останало спрямо целите на човек. И да, тази програма може би да ми даде шанс да стана майка отново по съвсем натурален и естествен път (дано)!

  2) мога сама да слагам дъшеря си (която е почти 20кг.) в столчето за кола. Всъщност, това беше основната ми цел и заявка, когато се присъединих към програмата, цел, която осъществих на четвъртия месец.

  По-долу в текста (с кавичките) може да се запознаете и с всички останали победи, които са зад гърба ми, изцяло благодарение на програмата.

  Пламен, споменавам по-често Стан, защото той все пак е създател на програмата, както и на модела в нея. В поста, който съм писала за тях и споделям тук, можеш да видиш, че фокусът е в треньора ми (Красимир Михайлов), но отново споменавам и хората, които все пак са положили основите. А относно иронията ви около клипчето… НЕ, не са ме канили. Аз сама предпочитам да споделям за тях и ги препоръчвам постоянно.

  Надявам се след този роман, който написах, наистина да разберете защо се включих с мнение по темата. Не искам някоя жена да се откаже да ги потърси или да си запише час, ако попадне на тази статия, защото може да попречите на някого да поеме по правилния път към здравето и с правилните хора.

  Беше наистина с добро и целях да дам по-обективна, честна и правилна гледна точка, като човек, който ВСЕ ПАК е част от програмата на Стан и Никола.

  Мога да ви кажа, че тези хора ме вкараха по такъв начин в залата, че няма сила, която да ме изкара от нея, може би до пенсия 🙂

  Пожелавам ви всичко най-добро!

  Аз продължавам с тренировките, дори по време на карантина, защото модела в програмата се ъпдейтва на момента спрямо събитията!

  Пламен, наистина съм на линия, ако решиш да ми дадеш право да изложа обективна гледна точка и споделя с какво ми е помогнала програмата. Само искам да споделя, че мога да добавя и снимка, защото ОСВЕН менталната промяна, за която споделям, то имам доста видима и визуална промяна, за сила… да не говорим.

  Щастлива съм, че се разрази такава дискусия, вярвам ще е полезна за читателите. Уважам и на двама ви гледната точка и благодаря, че ми дадохте шанс да изразя моята, като не изтрихте коментара ми!

  Тук оставям и поста, който съм писала за тях…

  „Постът днес ще бъде по-дълъг и различен от обичайните, но смятам си заслужава на 100% изчитането. Държа да отбележа, че споделям единствено и изцяло на база личен опит, напълно доброволно и с цел да помогна с препоръка, ако някой реши, че желае да промени тялото си, а не единствено теглото си КРАТКОСРОЧНО и то по грешния начин. Примери за неправилен начин: диета, хапчета, детокс програми, глад, вълшебни чайове и подобни.
  Тъй като в последните няколко месеца често споделям за треньора ми, може би в 80% от последните ми постове, днес ще разкажа малко повече за него и за програмата, която стартирах преди два месеца и половина.
  Първо, искам да споделя, че човекът, който ме мотивира, променя към добро и от когото се уча и вземам пример е Красимив Михайлов. Всъщност той за мен (а и убедена съм и за други хора) не е единствено треньор/ментор, а много повече… приятел, подкрепа, съветник, слушател и дори психолог. Още в началото искам да спомена и още няколко имена и детайли. Част съм от менторската програма за жени на Aesthetic by Science – Bulgaria , зад която като усилия, интелект, отношение и всичко най-добро стоят още 3-ма човека, освен Красимив Михайлов, а именно: Кристиян Атанасов, Станислав Чакъров и Никола Томов. Този пост и мислите, които споделям са адресирани и в сила за всеки един от тях. Отраднах малко техни снимки, които споделям, дано нямат против. Просто имам желание да покажа тези млади хора, които променят не малко животи към по-добро.
  Да започна с малко предистория около мен и фитнес начинанията ми в миналото. Истината е, че още на 16 год, когато отключих първото си хранително разстройство и в годините след това, винаги съм чувала съвети от роднини и приятели от типа: Ключът е в правилното хранене и спорта. Дори майка ми ми го беше написала в онова писмо, което е публикувано на уеб сайта ми. Е, не го осъзнах веднага, а след близо 15 години НАПЪЛНО (не само с ума, но и с практика и изграждане на устойчиви навици, не само около храненето, но и около спорта).
  Да, преди да започна с фитнес начинанието и програмата се бях справила с хранителните си проблеми, но ДОНЯКЪДЕ, защото все нещо ми липсваше, за да бъда онази Теодора, заради която изгубих най-хубавите си години между леглото и тоалетната чиния. И ДА, това което липсваше беше физика, която не може да се достигне само с правилно/здравословно хранене, трябваше си спорт, движение, а на мен си ми трябваше и ПОМОЩ, защото вредите над тялото ми не бяха никак малко. В годините съм се допитвала до редица знайни и незнайни фитнес инструктори и ВИНАГИ съм била разочарована. Никога няма да си позволя да назова имена, нито да изпадам в детайли какво съм получавала насреща, защото НЕ това е целта на поста. Целта е да покажа хора, които знаят КАК и КАКВО правят, знаят как да променят животи, единствено и само към добро, НЕ само физически, но и ментално. Всъщност, в този пост ще разкажа много повече за менталните промени при мен, които смятам са основа и на последващите промени, за които се иска много търпение и постоянство. Не очаквам, че тяло, което е изтезавано над 10 години би се трансформирало за 2-3 месеца. Най-важното е, че сега, повече отвсякога имам търпението, защото знам, че съм попаднала на най-страхотния треньор и на програма, която дава стойност във всички направления от живота ми.
  Знам, че за някои този пост може да звучи пресилено, но знам също, че ако този пост се чете от човек с хранителни проблеми, обсесия около диети и други подобни състояния, няма как да не разбере защо се изразявам по този начин.
  По същество, как започна всичко…⁉️
  Всичко започна от един бутон и от едно съобщение и разговор, които промениха живота ми ИЗЦЯЛО. Бутонът беше „запиши си час за разговор“. Този бутон ме препрати към една доста детайлна анкета, в която бях адски открита и честна. След следване на въпросните стъпки, с мен трябваше да се свърже човек от Aesthetic by Science – Bulgaria, за да проведем разговор и решим заедно дали бихме могли да си бъдем полезни. Дотук добре, НО аз канселирах разговора си, когато получих мейл за ден и час… от неувереност, глупост, несигурност, може би вярвайки все още, че мога да се справя сама. Да, но анкетата ми вече беше стигнала до Красимир Михайлов, защото малко по-късно получих съобщение във вайбър с въпрос „Какъв е проблемът?“ и каква е причината да канселирам разговора предвид увереността и желанието, които бях заявила в анкетата. По принцип, никак не обичам несериозни хора и се почувствах адски тъпо, измислих нещо, което не беше съвсем на 100% истина, но така или иначе се реших на разговора и остана за деня и часа, в който ми беше упоменато на мейла.
  Дойде денят за разговор, бях с доста предразсъдъци, но след час и половина разговор с Красимив Михайлов много от тях „паднаха“ и така, след точно 3 часа вече бях част от менторската програма за жени на Aesthetic by Science – Bulgaria, но интересното тепърва предстои. Няма да лъжа и ще си призная, че в края на разговора ни все още не бях на 100% убедена и сигурна. Всъщност, ако знаех какво ще получа с решението си, щях да кажа „Действаме“ още на първата секунда от нашия разговор. Независимо че по телефона обясняват какво точно стои зад програмата, някак трудно се асимилира за 5-10 минути, но влезеш ли в нея ефекта при всички е „Уау“. Тук говоря в множествено число, защото знам какво споделят и другите момичета/жени, които са част от менторката програма.
  Сега искам да споделя съвсем честно и открито промените, които настъпиха при мен за тези два месеца и половина:
  1) 15 дни след старта на програмата започнах да спя! Какво имам предвид? Истината е, че дълги години и периодично пиех мелатонин и то от 10mg, което мисля е най-голямата възможна доза, но дори тя не ми помагаше да заспя. Дори да си легнех в 22:00 след прием на мелатонин, много често заспивах след час-два, понякога и три. След като изчетох и изгледах всичко по темата за съня, което беше качено като файлове в програмата и има като видеа от Aesthetic by Science – Bulgaria + съветите от Красимир Михайлов, аз спрях мелатонина от раз и започнах да спя. Е, няма такова щастие!
  2) Един месец след старта на програмата проядох яйца, а два месеца след това проядох и месо. Когато стартирах програмата обяснявах колко тежък случай съм, защото не ям яйца, месо и риба + рядко консумирам варива. Изключително важно е да кажа, че Крас (треньорът ми) никога не ми е казвал яж това или онова на ниво продукти. Осъзнаването за хилядите бариери и страхове, които имам си дойде от мен самата. Да, с негова помощ но БЕЗ той да ми го налага по никакъв начин. Точно това е изключителното в програмата. Ти започваш да искаш промяната в себе си и към добро сам, на база всичко, което те ти дават, като информация, знания, напътствия, съвети и подкрепа. В един от предишните постове обяснявам нещата около отказа ми от месото, така че няма да задълбавам повече по тази точка. За крайностите също съм писала и споделяла доста, така че това си беше крайност, с която се преборих благодарение на Крас и програмата.
  3️) Месец и половина след старта на програмата преборих срама си и това „Лелее, какво ще си каже еди си кой“. Тук ще обясня малко повече за какво говоря. Тъй като програмата е онлайн, аз трябваше да записвам видеа с упражненията си. Още като чух, че трябва да го правя усетих, че това ще е доооста трудна задача за мен. Постоянно си казвах „Е, как сега да се снимам и другите да ме виждат, че го правя“, „Ще ме помислят за кифла“ и всякакви подобни. Тъй като стартирах по време на карантитната, първите видеа бяха лесна задача, защото бяха от кабинета или от нас, НО три седмици след това трябваше да се сблъскам с фитнеса и да продължа да снимам. Направих го само веднъж или два пъти и то с ОГРОМНИ мъки, криене на телефона зад дъмбели и уреди, никакъв фокус в тренировката, мислейки постоянно кой какво ще си каже. А от срам да не влизам в мъжкия сектор и да се снимам, един път доста сериозно щях да се контузя с една щанга, която влачих в стремежа си да се покрия и усамотя някъде из фитнеса (тези дни мога да постна тази история, защото я споделих в менторската група. Доста жалка и смешна картинка бях). И така, започнах да виждам, че изоставам в техниката и в същото време се възхищавах на момичетата, които в групата качваха нон-стоп видеа, а са в програмата от 5-6 месеца минимум. Аз тепърва започвах и видеата бяха ключът към прогреса. С подкрепата на Крас, Кристиян и всички момичета, започнах да променям това. В началото записвах само някои упражнение (които не са в мъжкия сектор), после започнах да записвам всички упражнения, а сега записвам много често ВСИЧКИ серии, за да съм сигурна, че правя нещата правилно. Вече не ме бърка ИЗОБЩО кой какво си мисли❗️ Най-важното е, че аз знам защо го правя❗️
  4️) Месец и 40 дни след старта на програмата взех много трудно и важно решение за мен в личен и професионален план, което смятам преодолях бързо и без сериозни сътресения с помощта на Крас, програмата и подкрепата на всички, които са част от това „семейство“. Няма да скрия, че доста се „залюлях“. В тази седмица ми пострадаха тренировките, храненето, съня, енергията, мотивацията, като цяло всичко. Единственото, което чувствах, че имам в него период беше детето (дъшеричката ми), Крас и програмата, като точно това не ми позволи да изляза от строя за повече от две седмици. Напротив, след този период оцених, че това е най-правилното решение за мен и живота ми, като към днешна дата го потвърждавам на 100%
  5️) Два месеца и 7 дни след старта на програмата имам седмица, в която не съм яла НИКАКВО сладко, не защото съм си го наложила или някой ми го е забранил, а защото не ми се хапва.
  6️) Два месеца и 10 дни след старта на програмата ИМАМ ЕНЕРГИЯ каквато не съм имала НИКОГА през живота си до момента – в тази точка е важно да отбележа, че наистина не преувеличавам. Така се чувствам и искам да го споделя.
  7️) Макар и последно като точка за този пост, НО никак не на последно място по важност… от ден 1 на програмата се сдобих с нови приятелки и изобщо с ново „семейство“. Никога не съм си представяла, че в група с не малък брой жени няма да има и да се усеща грам завист, а напротив, всяка мотивира другата. В това „общество/семейство“ няма хейт, обиди, подигравки, ИМА единствено и само подкрепа, съвети, мотивация.
  Да си призная, има още какво да споделям като промени, нагласа и това как се чувствам благодарение на тази програма, но ще ъпдейтна поста отново, след време, за да не стане отегчително дълъг, макар силно да вярвам, че за хората, които искат да се чувстват добре, да се грижат за себе си, да имат енергия и живеят пълноценен живот, то този пост ще си струва времето и прочитането❗️
  Още веднъж огромно благодаря на Красимир Михайлов, Кристиян Атанасов, Станислав Чакъров и Никола Томов.

 21. Anonimen Anonimnikov
  Anonimen Anonimnikov март 20, 2021

  Така, който иска да сваля подкожните мазнини, трябва да е в калориен излишък.
  Има стотици видеа, за следене на калории/макроси.
  Който иска да изгради мускулна маса, трябва да вдига тежести.
  Има хиляди видеа и канали: ” How to gain muscles”.

  Хора вие не сте наред сериозно, 6 бона на година, за менторска програма……….
  Разбирам да имахте треньор на живо, а не онлайн. Но направо ме разбихте с вашите коментари. 🙂

 22. Анонимен
  Анонимен април 2, 2021

  Привет. Очевидно Стан и Никола разбират и имат резултати със своите клиенти. Очевидно таргет групата са клиенти с високи доходи, които искат всичко да им се даде наготово и да бъдат наставлявани. Целта е да могат да се фокусират върху бизнеса си и това, което им генерира доходи, а не тепърва да навлизат в материята на бодибилдинг и спортното хранене.
  Лично аз бих предпочел http://lubomirivanov.com и съм ходил при него и за дъщеря ми и за лична консултация.

 23. Choose your WORDS WISELY haters
  Choose your WORDS WISELY haters април 13, 2021

  Накратко за негативните коментатори тука.

  Тип 1: Прочетох заглавието на книгата и вече знам цялата история за която се разправя в книгата.

  Тип 2: Купувам си книгата, само да видя дали става за нещо не, че ми се чете много, но да мине номера. Пък то като я чета през редовете, май минава номера.

  Тип 3: Искам с пари за книга да си купя лаптоп. ( От 1 книга може да се извлече ползи, но от лаптоп, можеш да извлечеш в пъти повече ползи) :
  (Книга- треньор за седмица с програмка на лист хартия)
  (Лаптоп- Ментор, Треньор, индивидуални разговори по няколко пъти, общонст от хора мотивирани да се развива и др. ползи….)

  • Teodora Tsveteva
   Teodora Tsveteva април 14, 2021

   Уоу, по-точно, кратко и ясно надали можеше да бъде. Поздравления!
   Тъй като г-н Пламен Тенев ми даде думата т.е. да напиша публикация за тях, то съвсем скоро ще споделя не само заглавието на книгата, а и историята в нея, като човек, който прочете първата книга, но си купи втора и дори трета от същите автори 🙂 Третата все още я чета, докато дойде ред на четвъртата!

 24. Петър
  Петър април 14, 2021

  Теодора Цветева , къде видя автора на статията да пише нещо лошо срещу самата програма? Тука става въпрос за това, че програмата е адски скъпа за повечето хора. Голямо хвалене, голямо чудо. Радвам се че са ти помогнали, няма нищо лошо в това. Напиши колко пари ти взимат на месец? За това става въпрос тук!

  • Марио
   Марио април 20, 2022

   Ако можеш да си го позволиш, плащаш. Като не можеш – четеш, гледаш видеа и се ровиш сам (или си намираш по-евтина програма/треньор/ментор). Никой не ти вади пари от джоба, без твое съгласие. Казват ти какво те очаква и ако се съгласиш, си плащаш, ако ли не – отказваш. Просто е

 25. д-р Милка Рудова
  д-р Милка Рудова април 17, 2021

  Не препоръчвам! Тези хора нямат нито медицинско, нито фитнес или диететика образование и по-скоро могат да увредят човек, отколкото да му помогнат. Направо си плачат за Господари на ефира или Любомир Жечев!

 26. Елица
  Елица април 24, 2021

  Аз бях попаднала на канала им в ютуб и сериозно обмислях да си закупя тяхната услуга, тъй като ми направиха позитивно впечатление що се отнася до фитнес частта. Днес алгоритъма ме отведе до разсъжденията им за жените и за отношенията във връзките. Съдържанието от типа “червено хапче”, заимствано от западните тенденции само по себе си може да е много полезно и се опитах да им отправя градивна критика за интерпретацията им на Юнг и Джордан Питърсън. Без нападки на лична основа, нецензурни думи или правописни грешки. Вместо да получа отговор, коментарът ми беше изтрит. За сметка на това изобилстваше от коментари на жени, които ги боготворят и такива, които ги обиждат по неграмотен начин. Това ми подсказва, че моето цензуриране не е било случайно и се цели да се внуши, че всички жени, които не са съгласни с тях, са злобни, неграмотни и мъжемразки. Така ме изгубиха и като клиент, и като зрител, и като човек, който би насочил приятелите си с бизнеси към тях.

 27. Ради
  Ради юни 5, 2021

  От 2018 г следя Никола, Стан и още 4-5 български качествени канали. Още в началото свалих 15-16 кг и за няколо месеца се “оформих” с М
  мускулен маса – жена съм да кажа и добре ми стоят мускулите! : D И до ден днешен знам как да следя храна, как да тренирам, какво да правя в различни ситуации(болест, стрес, почивка от следене, възстановяване и тн). Не съм дала и 1 лев на тези момчета, а го заслужават, мисля си да им купя някоя програма ей така като вид donate за цялата полезна информация и мотивация. Но не бих дала 400+ лв месец, освен ако не се готвя за състезания. Хора, четете, слушайте, всичко ви е дадено на готово! Няма свещен а тайна как да изглеждаме добре и да сме здрави!

 28. Ясен
  Ясен юни 13, 2021

  Здравейте,

  След първоначално насрочено интервю за присъединяване към програмата, днес разговарях с Никола по телефона. Преди нашият разговор попаднах на този сайт с тази статия и се запознах с описаните цени на услугите, които предлагат. Спрямо тази информация прецених, че те не са благоприятни за моят личен бюджет. Когато той ми звънна първите ми думи към него бяха, че не мога да си позволя предлаганите от тях услуги и имах намерението да приключа този разговор. За моя изненада той подходи с разбиране и съвсем бегло намекна, че имат и други услуги с по-ниски цени, но не спомена никаква реклама за тях. Вместо това той, както казах изрази разбиране и държеше да адресира проблем, който бях описал в резюмето оставено при записването на час за разговор. Насърчи ме да гледам техните видеота в ютуб казвайки, че там ще намеря много полезна информация и напътствия как да подходя. Каза точно в какво се изразява проблема ми даде ми съвети спрямо него. Окуражи ме да натискам сериозно тренировките и да не се притеснявам, че нещата ще се получат. Изрази вяра в мен и усетих, че човека от другата страна на телефона говори със сърцето си а не просто казва неща, които не му пукат. Каза ми, че винаги е насреща ако имам нужда от съвет и напътствие и нито веднъж не ме притисна за абониране или не рекламира платените услуги и прочие. Този разговор бе много приятен и най-вече бе насочен изцяло в насоката на моята полза, здраве и мотивация. Държа се изключително професионално и разбрано, останах безкрайно изненадан от контраста с образа описан за тези хора тук в този сайт и тяхната истинска същност.

  Това е моят опит и мнение дано ви помогне да направите правилният избор за вас независимо кой е той и да доведе до едно бъдеще изпълнено със здраве и щастие за всички ви. Благодаря за вниманието. 🙂

 29. Таня Маринова
  Таня Маринова юни 22, 2021

  Самият факт, че цялата информация е налична, говори че хората или нямат критично мислене, или желание да се образоват. Бих се съгласила за ньоки face to face треньор, само ако съм професионален състезател или имам сериозен здравословен проблем, който иска внимание наживо.

 30. Анонимен
  Анонимен септември 25, 2021

  Този първоначален метод, с който се срещнал авторът е изкаран от книгата – Think and grow rich. Това е било тест за теб, колко желаеш промяна към добро, колко вярваш във възможността това да се случи. Разказаха една история за капитан и войската му. Не я помня до детайл, но основата беше това:
  Те отиват на остров и капитана заповядва да бъдат изгорени корабите, с които са отишли. Това им реже възможностите за бягство и им остава единствено избор за битка и победа. С това си желание, те побеждават. Много огромен ефект върху мотивацията ви ще има да дадете огромна сума от бюджета си и по този начин да сте пришпорени да успеете. Има безплатна аудио книга в ютуб и ако не сте запознати с концепта за ред пил преди да се запишете за програмата им, ви препоръчвам. По този начин, Стан го е тествал да види какво е готов да жертва и дали ще спазва дългосрочно програмата. А капарото е очевидно, да не загубят пари, в случай, че ги мотаят. Аз нямам скорошните намерения да се запиша в програмата им, защото съм студент 1ви курс и докато не съчетая работа с учене, доста трудно ще отделя такива пари. Също това показва, че и аз нямам чак толкова огромно доверие, че ще успея с огромна промяна в тялото, макар и да ме кефят много в ютуб. Затова, ако искате да работи програмата най-ОПТИМАЛНО за вас, първо вкарайте 99% от вярата си в тях. Грешно е според книгата дори да имаш мисъл за дългосрочен провал, но е хубаво да имате съвест според мен и да не се доверявате на нещо до 100%. Ето ви някъв текст от 18 годишен льолю, когото сигурно ще пренебрегнете, защото е на 18 и нищо не разбира 🙂

  • Анонимен
   Анонимен септември 25, 2021

   + Не ви изключвам ситуациите със семейство, кредити и т.н. Всеки си има приоритети, важно е просто да си го знаете и да го разрешите.

 31. Йордан Делчев
  Йордан Делчев февруари 8, 2022

  На мен ми искаха близо 7000 хиляди лева и 1200 начално капаро 🙂 Явно още повече са вдигнали цените тези фитнес гурута.

 32. Анонимен
  Анонимен март 1, 2022

  Това наистина ли е , че тея Стан и Никола взимат по 3000 лева и нагоре за програмите им ? ако е наистина те са луди , а клиентите са още по луди. Не знам какъв трябва да си за да ги купиш.

  • Какъв трябва да си?
   Какъв трябва да си? април 20, 2022

   Програмата е полезна за хора, които искат да изглеждат добре в дългостеочен план, но предпочитат да отделят повече време в това да станат по-добри в професията си, отколкото за четене на статии, проучвания и да експериментират с храната и тренировките. Хората, които предоставят тази услуга са отделили голяма част от живота си в това те да направят тези експерименти, те да четат статии и проучвания и да отсеят вярната от невярната информация.

 33. Костов
  Костов април 25, 2022

  Като се замислиш 3000лв на година това са ти по 250лв на месец от, които отиват едни поне 40% в данъци което променя нещата доста и прави нещата не 3000лв. на година а 1800лв./12месеца=150лв на месец. Което е посилно за човек който изкарва да кажем на месец 1600лв. да отделя по 150лв на месец за това не е много. В момента не говоря конкретно за услугата на стан и никола не съм я ползвам не мога да казвам впечатления. Без значение кой е треньора дали ще е Стани или Гошо тази цена е по приемлива за един средностатистически човек. Ако сметнем в инивидуални тренировки при фитнес инструктор да кажем че ще му взима по 15лв на тренировка което прави 10 тренировки * 15лв на тренировка=150лв тези 10 тренировки може да ги направиш в прериод 2 3 седмици. Лично мое мнение е че си струва понякога да платиш малко повече пари за нещо качествено но не мога да кажа до колко е качествена услугата на Стан и Никола, но по клиповете който съм им гледал не говорят почти нищо особено не съм чул нищо по- задълбочено да говорят за биохимия която е изключително важна с метаболитни процеси в тялото химичен състав на храните, спортна ендокринология различните хормони и как се отрязват при спортуващи хора. Нито съм чул да говорят за спротна фармакология, за по задълбочено вникване в самите макронутриенти и от какво са изградени, нито съм чул да говорят за физиология процесите в човешкото тяло. Доста малка информация за самата анатомия и опорновдигателната система в организма, самите мускули как се движат в пространството и какви функиции изпълняват самите мускули. Почти никаква такава информация тяхното съдържание се базира само на така наречения “”калориен дефицит”” но не говорят много за това колко важни са фибрите и протеина в хранителния план. Студент съм по хранене и диететика и мога да кажа че фитнеса и храненето не могат да се научат само от един курс на Мено Хенселманс за 3000-4000лв или от precision nutrition пак за горе толкова пари, има доста области, в които трябва да имаш завидни знания, че да се наречеш че ги разбираш нещата. Никой не е казал че трябва да имаш диплома за медицина или образование за диететика всичко го има в интернет може да го научиш безплатно. В клиповете им на показ е кликбейта в клипа да кликнеш на клипа да ти кажат информация която и те до някаква степен вече преповтарят от старите си видеа, да рекламират менторската си програма, да изкочи една две трансформации на екрана и да те накарат да си купиш протеин от тях. Не може да се отрече, че така нареченото ”3-тото момче от екипа” е завиден добър маркетолог, който си разбира от работата и като цяло им се получава. В еднин от подкастите продавай скъпо Стан си каза, че иска услугата му да е най- скъпа в България в това няма лошо стига да таргетираш правилния пазар, споменаха че 2те им фирмо proof и abs са направили 150 000лв за януари което е доста завиден резултат. Относно канала им impact той е още една фуния за да ви вкарат във бизнсите си със скандалите клипове тъмнейли и заглавия. Но там не може да се отрече, че доста голяма част от инофрмацията е доста полезна и има какво да се научи.
  В заключение искам да кажа нямам нищо против Стан и Никола момчетата бачкат здраво просто преди да си изберете треньор прегледайте беграунда му като живота му работата му с клиенити знанията, което е най- важно.

 34. И. А.
  И. А. април 28, 2022

  Здравейте,

  От месец съм в програмата им и попаднах на тази статия преди да се запиша, но исках да я пробвам преди да отговоря тук. За мен 3500лв е супер оферта за човек с моя начин на живот който няма време да чете статии, да пробва различни диети, да прави проба/грешка с упражнения и т.н. Освен това не съм добър по биология и в нито едно от направленията които са необходими за да си успешен във фитнеса.

  Всичко при тях е много систематизирано, треньорите са готини и помагат. Аз съм супер доволен от резултатите, които постигнах и от нещата които научих и от цялостната среда.

  Относно тези 3500 лв – тях ще си ги избия с няколко дни работа в това, в което съм добър. Ако си сметна времето, което ще отделя да гледам 500 ютуб клипчета, да пробвам една камара програми – ами не мерси, тези 3500лв ще станат 25 хиляди сигурно. Мисълта ми е, че ако на вас не ви допада предложението им, това не значи, че не допада на други хора и не е необходимо да говорите лоши неща по адрес на хората, че били измамници или не знам си какво. Те ми пестят време, усилия и ми дават наготово информация – защо да не им платя?

 35. M.P
  M.P юли 11, 2022

  Коментира се вече, че взимат 20000 лв за програмата, тея момчета много си са повярвали, особено Станислав женормазеца.

 36. Бай Ганьо
  Бай Ганьо септември 5, 2022

  Програмата на Стан и Никола е доста добра, защото се базира изцяло на практики, които работят. Не са никак сложни и ги има навсякъде в нета (безплатно), обаче в програмата са подредени за човек който – както казаха и други – иска да бъде воден за ръката. В което няма лошо, всеки който посогне към такава програма е вече провалил се самостоятелно – иначе нямаше да търси подобна услуга. В това няма чак толкова голям срам.

  Скъпа ли е услугата? До някъде да, но човек може да получи много стойност от нея, която е отвъд платената сума. В сравнение с други подобни услуги не е скъпа, но често разликата е и че имаш треньор на живо, което с тази програма не се случва по никакъв начин, освен чрез даване на фийдбек на клипчета, които човек сам записва докато тренира и качва в групата. Имайте предвид, че това да се записват видео клипове от всяка тренировка също изисква определена доза допълнително старание и време, и не е ясно дали тотално ще коригира неправилна техника в изпълнението на упражненията от ваша страна.

  Чисто и просто за постигане на резултати – програмата е добра, и ако ви мързи и не се справяте сами, но имате парите – не е най-лошата идея на света, даже бих я препоръчал.

  Това, което в крайна сметка ме огорчи, са “Импакт” подкастите, в които религиозно се проповядва така нареченият “ред пил”. Като концепция, това е “философия”, която основно се гълта и възприема от тежко комплексирани и/или млади хора с много лош краен ефект за тяхното мислене и виждания към света.

  Буквално и отворено, темите често включват женомразие като едва ли не нещо, което всеки един мъж трябва да практикува. Жените звучат като обекти,/предмети – а не хора – когато Стан ги обсъжда, или някой от по-простите му гости. Не случайно такива неща в чужбина се гледат с насмешка, но тук в България – понеже сме най-комплексирания народ на света – тепърва навлизат и се приемат като нещо ново, умно и позитивно. Много е жалко. Някои от другите фитнес YouTube-ъри в орбитата на Импакт са още по-зле, но все пак близки приятели на Стан и Никола. Георги е един от тях и направо се хващам за главата като го слушам. Тъжно е, на много нива при това.

  Ако искате да спорите на тази тема с тях – няма никакъв смисъл. Вярно е, че Стан предпочита да изглежда като отворен за чужди мнения – но няма нищо такова. Знае си каквото си знае и няма шанс да ви приеме ако не сте съгласни. Никола някак си изглежда с доста повече потенциал за отворено мислене, но предпочита да не го показва и да не създава излишни конфликти в бизнес отношенията си със Стан – или поне така изглежда и така си го обяснявам. По-лошото е ако и той е започнал да мисли по такъв начин, което би било доста тъжно, защото има потенциал на интелигентен и културен човек. Докато Стан си е просто… “типична Алфа”. За някои хора този термин е божествен, за други по-скоро подлежи на подигравка. Вие си знаете от коя група сте. Друг е въпроса, и че понятието “алфа” в днешно време подлежи на интерпретация. За мен, реално погледнато, “алфа” човек притежава позитивни качества, в които това да приема идеята, че жени, обратни и т.н. са по-нисши същества не съществува като понятие. Но пък ви гарантирам, че ако сте обратен, или жена, ще ви вземат като клиент. Парите са си пари.

  Не искам да коментирам какво значи мъж на място и да навлизам в тези теми – особено с народа на нашата държава – но като цяло становищата, които се изказват в подкастите са много вредни и изцяло таргетирани към хора, които са слабохарактерни и тежко комплексирани, самотни и т.н. Имайте едно на ум.

  Фитнес познанията им са много силни, но философията никак не им е силна страна и ако започне да ви се струва смислена – най-добре потърсете помощ и се замислете доста добре какъв човек ще ви направи ако размишлявате и вие по такъв начин. Никой не е над другите, всички сме хора. За Стан обаче много от вас, и повечето (или всички) жени са на по-ниско ниво и не заслужават вниманието и респекта, който той смята че заслужава. За него дори това да се извини на приятелката си е под нивото му. Един пример, който говори достатъчно сам за себе си.

  Чувствайте се свободни да не ми отговарят и да не навлизате в спор с мен. Не ми пука особено – просто исках да си кажа мнението. И пак ще повторя – чисто за здравословни и фитнес цели – тази програма е добра. Парите, ако ги имате, си струват. Но се надявам да станете ред пил фанатици покрай нея, защото това ще ви излезне по-солено от просто дадени пари. Ще ви скапе като личности.

 37. Дела
  Дела септември 11, 2022

  Попаднах на това видео, което много добре описва ситуацията около фалшивите треньори. Аз лично припознах въпросните Стан и Никола в описанието…
  https://youtu.be/MHE2z5uqt4E

 38. Zoro
  Zoro ноември 6, 2022

  Станката хомосексуалиста се е засегнал на видеото горе, щото знае, че ще пречи на бизнеса му.

 39. Stan Jenomrazeca
  Stan Jenomrazeca ноември 20, 2022

  Стан и Никола са абсолютни тарикати, най-високи цени на протейн и на програма, защото давали много “стойност” .

 40. Стан бушона
  Стан бушона ноември 28, 2022

  Тоя Стан се прави на големия паралия, като е бушон на ямболските тарикати за бързи кредити

 41. Стан излагацията
  Стан излагацията декември 19, 2022

  Ако се чудите дали да си давате парите на Станислав Чакъров, гледайте клипа на Георги Шишков, Истината за Станислав Чакъров и как човекът буквално живее в разрез с нещата, които проповядва.

 42. Най-великият ментор
  Най-великият ментор януари 8, 2023

  Абе действително ли има хора, които дават по такива суми на този Стан. Този човек е покъртително зле и доказва, че никога не трябва да се подценява колко са глупави хората за да си дават парите за копирана информация от западни канали на недоказани бодибилдъри, а шарлатани, която той преразказва и взима за нея по 10к за плагиатство. Под видео на неговия приятел по женомразие, Георги Шишков няма и едно позитивно мнение за този Стан, какво остава във ФБ рекламите им, ТикТоците и Инстаграма, там също е леш в коментарите. Чудно ми е как им върви бизнеса още, ако им върви изобщо, защото дочух, че този Стан е бушон на ямболска фирма за кредити, яввно на някакви схемаджии.

 43. Милена
  Милена април 1, 2023

  Попаднах на статията, като търсих инфо за Aestetic by Science и ми беше любопитно какви цени са, тъй като мой познат се евключил и мнението ми е, че той като човек има нужда някой да го води за носа(или ръката). Според мен човек може да постигне добри хранителни навици и двигателна култура, като проучи нещата няколко часа на седмица, пробва и види кое как работи. Смешни са ми коментари от сорта “Предпочитам да платя 5 бона, и да си завра носа само в моята работа.” Аз лично нямам уважение към такива мъже!
  Подкрепям хора и треньори за професионален спорт или при сериозни здравословни проблеми и рехабилитация, което е различно.

 44. Анонимен
  Анонимен май 7, 2023

  Стан селянчето, го следя от 2015-2016г, от тогава му наблюдавам регреса. Пълен смешник, искаше ми 20 хиляди лева за да стана част от “менторската” му програма(не съм мислел и да ставам част, исках да видя как цака хората). Като разбра, че печеля добре от собствен бизнес, се опита да ме изцоца. Аз с тези пари ще имам персонален треньор на живо и ще ям в килограми протеин на прах бе смешко. Прочело е момчето 2-3 книги и дава съвети как да живее човек 😀 Много ме кефи как се изказва за жените, а самият той е голям курвар, знам го защото са ми го казвали негови хора, и това не в нещо с което да се гордееш, аз като човек спал с над 20 жени усещам, че за себе си не ми влияе емоционално добре това нещо. Та така, бягайте далеч от този измамник, инфлуенсър ми бил, смешник и голям комплексар, нищо повече…

 45. Стан Тестиса
  Стан Тестиса юни 1, 2023

  Абсолютен женомразец и комплексар е този Стан. Беше споменал, че не пуска пълни жени на пешеходна пътека. Правете си сметката дали трябва да си давата парите на такъв шарлатанин.

 46. Коментаторът си чака SVJ-a
  Коментаторът си чака SVJ-a юли 15, 2023

  Който е бил в менторската програма е буквално човек, който е решил да дава донация на секта. Използвам думата секта, защото откакто Станислав и Никола създават съдържание в нета, целят да създават култове. Първо беше култа за научно – обосновани тренировки. Създава се кошарка, за да може промитите овчици да си правят донациите към окултните лидери, без да знаят защо, просто защото са Стан и Никола. Същото се прави сега и с Дискорд и Импакт. Сметни колко “ескпертно” е всичко, щом вътре се “учиш” как да инвестираш, дропшипваш, да продаваш хай – тикет и т.н. след като експерти, с доказани резултати, предлагат специализирани менторшипс на цена, която се очаква за менторшип (няколко хиляди УСД), а тук – сани срещу 40 лв. (за да може средностатистическия комплексиран тъпак – брокие да може да си плати, за да е близко до окултните си лидери и да се почувства “успешен”). Събирането на пари от събскрипшънс е сладка работа, знам го от личен опит – целта е да задържиш клиента като го караш да се чувстваш, че получава постоянно “стойност”. Той получава едно нищо, но ако се чувства, че получава – ще седи и ще си плаща като попадия към сектичката/ кошарката ти (да, сладко е да идват нотификации за renewals).

  А сметни колко тъп трябва да си, за да платиш 5к, за да ти каже Станда гладуваш (щото не можеш сам да си сметнеш калориите) и да трениркаш за раздвижване (не, че 5к са много пари, но това, което ще получиш не струва 5к, разбира се, ако се кланяш на иконата на Стан и Никола вкъщи – 5к дори ще ти е евтичнико, добре си се промил).

  Г-н Станислав и Никола са едни проститутчици, които лижат гъзовете на изманипулиранта си аудитория, за да ги вкарат в кошарката на сектичките си и да цоцкат парички от тях. Това е. Просто ми е любопитно как ще правят парички ако социалките им изчезнат. Имам приятели професионални дейтрейдъри, които правят 6 – цифрени сумички, притежават екзотични колички (скоро и моето SVJ пристига) и ни имат Инстаграм да се молят и мазнят на аудиторията си, ни нищо. Та… Това е. Който плаща на Станислав и Никола – може просто да се присъедини към някоя сектичка. Или да отиде в комуна за лекуване от секти. Жив и здрав, само ако станеш гоуст в социалките не ззнам как ще цоцкаш парички,. Някое ново скилче ще трябва да развиеш за правене на парички. Успех!!!

 47. Анонимен
  Анонимен юли 21, 2023

  Започнах програмата за 3 месеца на 01.01.2019 г. Ментор ми беше Станислав. Към онзи момент струваше 1 500 лв. при незабавния отговор. Не помня колко беше иначе.
  В първите 3 месеца получавах навременни отговори на въпросите си и необходимото отношение.
  В последните 2 седмици преди края на трите месеца получавах отговори и съвети буквално през час, с покана да презапиша за още 3 месеца за 1000 лева.
  Записах се с уговорката, че ще презапиша само за 3 месеца. След като заплатих парите “отношението” се изпари почти веднага. На последния си въпрос по менторството преди края на трите месеца, зададен през юни получих отговор …през м. септември.
  Това е и причината да спра да работя с тях – подчертано меркантилното отнешение към клиента.
  Искам да подчертая, че при тяхната програма получих най-добри резултати от всички платени програми които съм ползвал дотогава.

 48. бивш клиент
  бивш клиент ноември 6, 2023

  тия са абсолютни измамници. Искат ти 4-5 хиляди лева без гаранция за каквото и да било. Дават ти едни файлове и от там нататък се оправяш сам. Слагат ти техен клиент който да те следи дали показателите ти се променят а те само прибират парите. Супер арогатни и надменни сякаш те са богове а всички останали са отрепки които са им длъжи за нещо на тия ямболски псевдо тарикати и фитнес гурута. Добре че поне в Ямбол си ги знаем що за стока са. Интересуват се само да ти бръкнат в джоба и до там.
  Aesthetic by Science? Никога повече.

 49. Bingo Bongo
  Bingo Bongo януари 14, 2024

  Завърших моето участие в програмата през 2019… ЮТогава свалих с нея 40 кила. Положителното – както казаха по-нагоре – ако не можеш сам, не ти се чете и тн. – Клипчета, видео срещи и тн. Всичко е онлайн, което на мен не ми харесва. Дали бих ги платил пак – надали, вече съм научил каквото трябва от тях, свалил съм си файловете и всичко. Според мен е много безотговорно да не проследиш на живо хората си и това как тренират. Цяло чудо е, че няма травми. Иначе – подкастът им е тотал щета. Начина им на говорене и всичко – тотал щета. В заключение – познавам други треньори, които за 3к ще направят същото, но с разликата, че ще има и жив контакт, ще говориш с тях и няма да ти пълнят акъла с глуппости.

 50. ицо боксьора
  ицо боксьора февруари 28, 2024

  Много сте интересни всички които мрънкате за цените. Има достатъчно други опции за по няколко стотин лева като не ви изнася. Нещо качествено няма как да бъде евтино, супер са им цените.

  В ютуб имат база от 10 години видеа и има абсолютно всичката нужна информация за един обикновен човек да се вкара във форма, да се научи да тренира и да се храни добре. Само че се изисква не малко усилие да се абсорбира, както и не малко време ще замине в проба/грешка докато си намери правилните комбинации за себе си.

  Който не иска да плаща да гледа видеата, който иска на готово информация да плаща

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Медиите за нас