Press "Enter" to skip to content

Малка, но готина функционалност – търсене по 0700 номер с интервали

Време за прочит: 1 минути

Днес получих следния имейл с препоръка от потребител:


Здравейте, Пламен!


Благодаря, и една препоръка – при въвеждане на на номер с интервал някъде между цифрите, Вашето приложение не открива номера, дори да е въведен в него. Препоръката е да пренебрегвате интервалите, и търсенето да е само по цифри.


Видях проблема като се опитах да проверя номера, за който Ви писах. Копи-пейст, и приложението не намери номера. Като махнах интервала го намери.


Поздрави,
Димитър

Трябва да призная, че за мен беше изненадващо, че потребителите искаха да се търси освен по име, също и по номер. Мой колега преди време беше тръгнал да звъни на Happy и за мое учудване търсеше не по име, а по номер. Веднага го попитах, каква е причината да търси по номер. Отговори ми, че за някои институции не е много ясно как да ги изпише по име – примерно съдържаща буквата ю в името си и при търсене на латиница. При внедряването на функционалността, трябваше да направя разлика между два типа случая. Търсене на номер, в който трябва да бъдат игнорирани интервалите – примерно ” 0700 13 300″ и търсене на институция с интервал – примерно “ВиК Варна”, като в този случай интервалът трябва да бъде запазен, тъй като ако бъде игнориран, институцията няма да може да бъде намерена. За целта логиката, която внедрих, гледа дали търсенето съдържа цифри и само тогава игнорира интервалите.

В горните два скрийншота търсим по абсолютно един и същ критерии – 0700 43 800, но преди институцията излизаше, че не е намерена, и беше нужно да се изтрият интервалите. От днес, вече шлифовахме потребителското преживяване, при копиране на номера от интернет. Благодарности на Димитър за готините препоръки!

От днес, тази малка, но готина функционалност, е налична за Android и уеб приложението. iOS ще догонвам, като взема отново mac.

За мен изключително важно е да обогатявам знанията си, като 0700 успя да ми помогне изключително много с това – придобих познания за разработване на Android и iOS приложения, които тотално ми липсваха. Преди да създам iOS версията на 0700 беше нужно да създам и сървърно решение, което да ни улесни да добавяме нови номера. За десерт от към нови знания създадох и този блог, като преди това нямах кой знае какъв опит с WordPress. От към академично ниво, преследвам докторска степен. В професионален план се занимавам със софтуерно консултиране в сферата на ecommerce решенията. Всичкият този пъстър и богат опит ме прави изключително полезен, щом се опре до консултиране за софтуер. Ще се радвам, ако бих могъл да ви помогна с нещо.

Напишете първия коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Медиите за нас