Press "Enter" to skip to content

Историята на Пламен Кондев и неговото разследване зад завишените сметки

Време за прочит: 3 минути

В следващите редове ще прочете историята на Пламен Кондев – наш потребител, който описва себе си като изключително любопитен човек, на който му е трудно да задържа фокус върху едно нещо, но се справя в пъти по-добре когато трябва да държи фокус върху много неща едновременно. Едно от нещата, върху които е имал фокус е, че баща му е имал 5 лв повече за месечния си абонамент към мобилния оператор и след проверка се оказва, че са след обаждания към 0700 номера.

Как разбрахте, че номерата 0700 са платени?

Всъщност, преподписвах договора на баща ми, точно защото не го бяха информирали при преподписването, което той беше направил наскоро, че вече няма да има безплатни разговори към стационарни номера. Междувременно в разговор с петата поредна служителка на А1, явно попаднах на много свястно момиче, защото между другото ми каза, че тези обаждания към 0700 за никой оператор не са включени за никоя възможна тарифа. Получи се комично, защото сигурно пет пъти зададох уточнителни въпроси докато й повярвам, че е точно така, след това потърсих в гугъл и прочетох разни статии за вас, за вашата история, как и откъде са тръгнали нещата. Бях потресен и изумен, че това е почти като някаква тайна информация и едновременно с това и лъжереклама на почти всеки сайт или брошура – безплатно от цялата страна…

Имахте ли начислена сметка към мобилния оператор след проведени разговори с 0700 номера?

Да винаги май съм имал, само че аз бях на план без включени разговори към стационарни номера, така че мислех, че е заради това.

Имало ли е прекалено дълго чакане за да бъде осъществена връзка с оператор (примерно слушане на мелодия 20 минути)?

При мен не помня да е имало, ако да – то рядко, вече почти никога не чакам.

Ако сте чакали твърде дълго, били ли сте изнервени след това с разговора си с оператора?

Не, хич не ми пука, цъкам си на компа докато чакам.

Как разбрахте за приложението 0700?

Ами това е, което написах – от служителката и от статиите за вас в нета.

Приложението помогнало ли Ви е до сега?

Много, да сте живи и здрави, идеята е гениална, честно казано ми е малко съвестно, че нещо толкова гениално го ползвам безплатно. Някой ден може да вкарате някаква символична сума примерно 1 лв на човек, и ако има много ползватели, ще си заслужава.

Бихте ли го препоръчали на приятел?

Абсолютно да, веднага го разпратих на всички от семейството ми, странното е, че другите не бяха толкова въодушевени като мен. Не били ползвали такива номера. Аз пък редовно звъня на всички възможни места да питам, уточнявам, проверявам и тн и тн. Застраховки, поръчки по нета, информация за сметки, какви ли не истории.

По какъв друг начин Ви е помогнало?

Току що звънях в Емаг, защото имаше проблем с поръчка от няколко дни. Макар че ми отговориха бързо и не чаках на телефона, беше полезно, че ги имаше в приложението и направо ги набрах по указания мобилен номер, а не на гадния корумпиан меркантилен капиталистически нула седемстотин номер. Харесва ми, че направо като цъкнеш върху резултата от търсенето, те прехвърля към звънене и няма допълнително копи-пейст или въвеждане наново на номера.

Споделете и Вие историята си


Междувременно, ако имате подобна история за завишени сметки с 0700 номера и искате да я споделите, за да може да бъде чута и от други потребители, бихте могли да го сторите, като ни пишете било то на мейл – [email protected], тук или във Фейсбук.

Благодарим с все сърце, на хората, които ни подкрепят

Екипът на 0700 е изцяло съставен от доброволци. Ще се радваме, ако нашата работа ви се струва полезна и ни подкрепите, както нашите ежемесечни дарители:
 • Златина Миленкова
 • С. Маринова
 • Илиана Башлиева
 • Миро Георгиев
 • Калоян
 • Александър Господинов
Ако считате каузата ни за значима, бихте могли да ни подкрепите ежемесечно тук или еднократно тук.

За мен изключително важно е да обогатявам знанията си, като 0700 успя да ми помогне изключително много с това – придобих познания за разработване на Android и iOS приложения, които тотално ми липсваха. Преди да създам iOS версията на 0700 беше нужно да създам и сървърно решение, което да ни улесни да добавяме нови номера. За десерт от към нови знания създадох и този блог, като преди това нямах кой знае какъв опит с WordPress. От към академично ниво, преследвам докторска степен. В професионален план се занимавам със софтуерно консултиране в сферата на ecommerce решенията. Всичкият този пъстър и богат опит ме прави изключително полезен, щом се опре до консултиране за софтуер. Ще се радвам, ако бих могъл да ви помогна с нещо.

Един коментар

 1. Bobo
  Bobo декември 18, 2020

  Здравейте,
  Поздравление за приложението!
  Тел. 0700 10 500 на Арес газ липсва.
  От 01.12.2020 г. ВиК шумен са обявили тел. 0700 500 54 за контакти. Моля Ви да актуализирате БД.
  Поздрави!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Медиите за нас