Press "Enter" to skip to content

За малко над половин година пораснахме десеторно

Време за прочит: 2 минути

Може да не сме спартанци, но също имаме доста борбен дух. В началото на годината се появи първата версия на приложението за Андроид, което имаше едва 30 алтернативни номера. Малко след това добавих опцията за подаване на сигнал – когато потребител не успее да открие институция, да може да направи заявка в порядъка на секунди. Фунцкията към момента, не е налична във версията за iOS. Ще гледам да добавя начин за подаване на сигнал и там, но докато това се случи, може да пишете във фейсбук или на мейл.

Няма открити институции

Доста потребители се възползваха от тази функционалност, и към днешна дата съм получил над 500 имейла със заявки за намиране на алтернативен номер.

Имейли от потребители

Доста от тях се повтаряха. Един от най-често търсеният номер е на Енерго про (Варна). Уж се беше появил алтернативен номер, но отказваха да обслужват частни клиенти на него, тъй като бил предназначен за свободните пазари. За това беше премахнат. Други доста търсени институции са EVN и Центърът за градска мобилност гр. София. За останалите иституции успявахме да намерим алтернативни номера, като не малко потребители изпращаха номерата, след като фирмите са се свързали с тях. Постепенно списъкът растеше, но нямаше проследяемост. Дори и аз самият на моменти не знаех, колко номера има с точност. На 14 Юни 2018 получих имейл от Валентин Станчев, който ми предостави алтернативни номера и в последствие доста ценна обратна връзка как мога да подобря Android и уеб приложението, като едно от предложенията беше да добавя броя на институциите, когато потребителя тръгне да търси дадена институция. Изключително полезна функционалност, която подсказва на потребителя, че постоянно се добавят нови номера. Внедряването ѝ отне по 5 минути за уеб базираната и Андроид версия.

За iOS предстои да бъде внедрено. Забавянето е причинено от смяната на работата ми, тъй като трябваше да предам служебната машина, на която разработих приложението и невъзможността да го разработвам лесно на Windows машина. Предстои да се сдобия отново с Mac (лаптоп на Apple) и довърша нещата, които не успях преди време.

iPhone приложението с липсваща индикация за брой на институции

За малко над половин година институциите нараснаха десеторно. Също така потребителите са ги набрали десетки хиляди пъти. Най-вероятно са успели да спестят и хиляди левове. Извървяхме дълъг път на промени, итерации и подобрения. Извървяхме го заедно. И ще продължаваме да го вървим.

За мен изключително важно е да обогатявам знанията си, като 0700 успя да ми помогне изключително много с това – придобих познания за разработване на Android и iOS приложения, които тотално ми липсваха. Преди да създам iOS версията на 0700 беше нужно да създам и сървърно решение, което да ни улесни да добавяме нови номера. За десерт от към нови знания създадох и този блог, като преди това нямах кой знае какъв опит с WordPress. От към академично ниво, преследвам докторска степен. В професионален план се занимавам със софтуерно консултиране в сферата на ecommerce решенията. Всичкият този пъстър и богат опит ме прави изключително полезен, щом се опре до консултиране за софтуер. Ще се радвам, ако бих могъл да ви помогна с нещо.

Напишете първия коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Медиите за нас