Press "Enter" to skip to content

EMAG не ценят потребителите си, подлъгват ги и се държат нагло с тях.

Време за прочит: 5 минути
Спести излишни сметки от мобилния си абонамент чрез нашето мобилно приложение. Изтегли за:

С тази статия искам да ви запозная с личните премеждия, които съм имал с онлайн търговеца EMAG. С нея целя да покажа, че има будни потребители, които просто не приемат да ги правят на балами. Относно EMAG, не веднъж съм имал разправии с тях, като последната е покрай изминалият черен петък, който се състоя на 23 Ноември тази година. Ще започна хронологично и ще разкажа за всеки един проблем, който съм имал с тях и неговото пренебрегване. Не е имало един единствен път, когато съм имал проблем с поръчка и EMAG да са се отнесли коректно, като това ме подтикна да напиша тази статия. 

Не изпълняват договора за покупко-продажба.

Когато потребител закупи стока, било то онлайн или във физически магазин, се сключва договор за покупко продажба – потребителят заплаща сума, а за нея получава стока, която съответства на характеристиките, описани от търговеца. Е да, но на EMAG не им пука, и в случая на 29 април 2017 в 09:22 си бях поръчал следните разопаковани продукти (някой ги е бил поръчал, след което ги е върнал и струваха с 20% по евтино от чисто нови):

Оказа се, че продуктите които получих не съответстваха с поръчката, която бях направил. Аудио системата трябваше да има две предни тонколони, една централна и две задни. За мое учудване се оказа, че задните липсват изцяло, а има две централни, както е показано на снимката по-долу.

Нямах никакво намерение да връщам продуктите и исках EMAG да си изпълнят договора за покупко-продажба, тоест да получа продуктите, които съм поръчал. Оказа се непосилна задача. Пробвах се сам да се разбера с операторите им. Беше ми обяснено, че единствената опция е да върна продуктите, с което аз не бях съгласен. Мой близък приятел към тогавашния момент беше адвокат и се пробва и той защити интереса ми, като и той не успя да го постигне. КЗП нямаше да свърши работа, тъй като фактурата е издадена от Румъния и по този начин EMAG са си вързали гащите. Единствения начин е да ги призовеш в съда, което си беше доста голяма разправия, за това склоних против волята да им върна поръчката, за която те ме бяха излъгали.

Не изпълняват договора за покупко-продажба – втора част

Миналият черен петък си бях поръчал съдомиялна, като имах изискване да има отложен старт. Преди да направя поръчката, погледнах детайлната страница на продукта, и там беше упомената въпросната функция. След това направих поръчката.

EMAG въобще не им пука за българското законодателство и отново пренебрегнаха моите права

Като дойде продукта, забелязах, че тази функция липса. Тъй като не исках да я връщам отново и да губя промоционалната цена, която е имало на черния петък, исках да ми бъде направена отстъпка от цената. Същият мой приятел, който ми помагаше с разправиите за аудио системата, този път ми обясни, че има каскадност при мерките, които те трябва да приемат, което ще рече, че първо трябва да ми предложат отстъпка от цената и ако аз не се съглася, чак тогава като крайна мярка да ми предложат да върна продукта. Е да, ама на EMAG въобще не им пука за българското законодателство и отново пренебрегнаха моите права, предлагайки ми единствено опция да върна продукта, с което аз не бях съгласен. Бях им писал имейл, който прикачвам по-долу.

Те отново не удовлетвориха молбата ми и ми хвърлиха прах в очите. Не бях съгласен с това, което ми отговориха, та им пратих следния  отговор:

Отговор от тях и до ден днешен не съм получил. Оказва се, че тази грешна информация все пак е била премахната, но компенсация за това не съм получил.

Прикачвам и скрийншот с грешната информация, който изпратих и към КЗП.

Пробвах и с КЗП

Бях се заинатил и отказах да оставя нещата така. Последва жалба към КЗП, която и до ден днешен стои със статус обработва се, а е изминала почти година.

Статус на жалба към КЗП към дата 17.12.2018.

В резултат от жалбата, получих обаждане на мениджър от EMAG, който се държа доста арогантно и нагло. Беше ми предложил отстъпка от 30 лева, което е по малко от 10% от самата поръчка. Нямаше как да се съглася с това и му казах да си помисли хубаво и да ми звънне отново, като му показах ясно, че ми е писнало от тяхното държание. Той ми отговори, че съм бил редовен клиент и явно все пак нещо имало, което да ме връща при тях. Отговорих му, че денят когато Амазон ще дойде в България наближава, и че са до там веднъж щом това се случи. Повторно обаждане от него не получих, както и отстъпката която исках. Отговор от КЗП също не получих.

За любопитните, ето и линк с упътването на уреда.

Одобряват некоректни партньори, които не изпълняват поръчките си, и твърдят, че не носят отговорност. (Получена)

В момента на публикуване на статията куриер ми звънна и все пак поръчката ще бъде получена успешно след 25 дни след като е направена. Проблемът си остана – липсва на комуникация. 

Третият некоректен от тях случай е с поръчка от тазгодишния черен петък – поръчах си Пуф, който трябваше да бъде доставен от партньор.

Доставката все още липсва, за това бях решил да се свържа с тях за да ги питам, какво се случва. Отговориха ми, че трябвало с партньора да се свържа, като ми предоставиха негов номер. Телефонът обаче даваше някакви странни звуци и два поредни дни не успях да се свържа с партньора. Та звънях отново на EMAG, като щели и те да се пробват да се свържат с партньора и ако не можели, щели да го предадат случая на отдела, който се занимава с партньорствата им. На мен ми беше все тая, какво ще правят с този партньор. Интересуваше ме, че аз съм направил поръчка, тя не се изпълнява и EMAG просто отказва да поеме отговорност. Поне 0700 приложението ми свърши страхотна работа и двата разговора, които проведох бяха с алтернативен номер. Отдолу ще видите и двата скрийншота с разговорите – общо 36 минути, които щяха да бъдат 12 лева сметка, ако бях използвал 0700 номера им.

Спрете да си мислите, че българският потребител е малоумен и може да му нарушавате правата

EMAG, безкрайно нагли сте! Вие не цените потребителите си! Вие ги мамите! Вие им се подигравате! Вие ги лъжете! С тези ценности не се изгражда устойчив бизнес. Убеден съм, че не съм единственият потребител, който е имал неприятни преживявания с вас. 

За мен изключително важно е да обогатявам знанията си, като 0700 успя да ми помогне изключително много с това – придобих познания за разработване на Android и iOS приложения, които тотално ми липсваха. Преди да създам iOS версията на 0700 беше нужно да създам и сървърно решение, което да ни улесни да добавяме нови номера. За десерт от към нови знания създадох и този блог, като преди това нямах кой знае какъв опит с WordPress. От към академично ниво, преследвам докторска степен. В професионален план се занимавам със софтуерно консултиране в сферата на ecommerce решенията. Всичкият този пъстър и богат опит ме прави изключително полезен, щом се опре до консултиране за софтуер. Ще се радвам, ако бих могъл да ви помогна с нещо.

27 Коментари

 1. balin
  balin декември 17, 2018

  Да големи мизерници са от EMAG…И аз съм имал неприятни случки с тях, но какво да правим като това е що годе единствения по-сериозен интернет магазин в БГ 🙁

  • Пламен Тенев
   Пламен Тенев декември 17, 2018

   Реших да им извадя една-две кирливи ризи, та да се знаят поне триковете им 🙂

 2. Николай
  Николай януари 6, 2019

  И аз имам проблеми с тези румънци – eMag.Тези дни сезирах КЗП да видим дали от там ще свършат някаква работа,за да е за урок за други такива “гяволи”.Ако има и други пострадали от тях,да пишат до КЗП.Колкото повече са оплакванията от тях,толкова се увеличава вероятността институциите да се задействат.

  • Пламен Тенев
   Пламен Тенев януари 6, 2019

   Стискам палци да има резултат при Вас. Напълно подкрепям да се подават сигнали към КЗП. Трябва да разберат, че българските потребители си знаят правата.

 3. Анонимен
  Анонимен март 30, 2019

  Здравейте! Емаг нямат абсолютно никакъв контрол над партньорите си и куцо сляпо и сакато може да стане такъв. Та поръчах си часовник от тях. Часовника пристигна след два дена. Разопаковах си го доволен, но се оказа, че е друг по-евтин модел със съвсем друга функционалност от тази която ми трябва. Опитах да се свържа с техния партньор, но ударих на камък. Веднага попълних формуляр за подмяна на стока, както емагски оператор ме посъветва и до този момент няма резултат. Всяка седмица им звъня за инфо и все ми повтарят, че не могат да се свържат с партньора им COLORIT11. Така вече 3 месеца. Разликата в цените между двата часовника не е голяма но липсва важна за мен функция, а и въпроса е принципен така че продължавам…
  Поздрави.

  • Пламен Тенев
   Пламен Тенев март 30, 2019

   Напълно Ви разбирам. В крайна сметка би трябвало да следят изкъско кого одобряват, понеже поръчките минават през тяхната платформа. Трябва да се даде гласност за хаоса, който цари с някои от партньорите им.

 4. Иван
  Иван септември 19, 2019

  Абсолютно вярна статия, която подкрепям. За 5-6г от тях съм си закупил доста техника и други неща, като не съм имал никакви проблеми…до момента. На последната им “промоция” обаче, забелязах че климатика който бяха обявили с 15% отстъпка в сайта, излиза с 20% в мобилната им версия. ОК…грешка, НОооо какво бе учудването ми когато сложих в количката и вкарах промо кода – хм…цели 4% разлика в мой ущърб, т.е. излиза с 11% само отстъпка. Разговори, мейли обещания за коригиране или създаване на поръчка от тяхна страна…НИЩО…пълно мълчание. Дори имат наглостта да ми пращат нови мейли че същия продукт бил сега с по-ниска цена?!!??!, да, ама не е пакет…
  Надали обаче КЗП биха свършили работа. От досега ми с тази институция, съм се убедил, че е поредната хранилка за връзкари-комплексари тормозещи единствено малки търговци и магазинчета, където са много “силни”

 5. Красимира
  Красимира октомври 23, 2019

  Здравейте, и аз да се присъединя към опарените от Emag (за съжаление). Закупих комплект от три куфара. Имаше като цвят сини и черни. Сините бях по – хубави, но с разлика от черните в описанието, че са разопаковани с леки драскотини по външния им вид. Ок, къде ли няма да се носят тези куфари, дори и опаковани да ги купя при употребата им пак ще се издраскат. Разликата в цената беше 15 лв. което в случая не беше от значение, защото не е голяма. Дойдоха на следващия ден, взех ги от офис на куриера, прибрах се вкъщи, разопаковах ги и изненадата и в последствие разочарованието ми бяха огромни. Първо: липсваше най – големия размер от 75 см. Второ: средния куфар счупен. На една от пластините където е прикрепено колелото липсваше половината парче и най – вероятно е имало удар, защото освен счупената пластина на колелото, кутията на куфара на това място имаше 10 см. пукнатина. Звъннах веднага на дадените телефони, но записан глас ми каза, да се свържа с тях в работното им време. Беше вече след 19:00 часа т.е. след работното им време, за това започнах да звъня на телефоните още на следващия ден. Да, ама не. Никой не вдигна от 10:00 до 15:30 часа (понеже беше събота). Изчаках да мине неделята и в понеделник отново започнах да звъня. Никой не вдигна, за това им изпратих писмо през сайта им с техните формуляри. Тъй като ситуацията е абсурдна очаквах поне в рамките на същия ден някой да се свърже с мен. Уви, не. На следващия ден (вече вторник) продължих да звъня, никой не вдигна. В сряда същото никой не вдига, написах второ писмо и се надявам някой да се свърже с мен да каже какво правим в този случай. Но като гледам тук написаните премеждия и на други клиенти на Emag, може да си остана само с надеждата. Четири дни звънене и две писма и никаква връзка с тях. Не знам какво да правя, оставам си засега с чакането, пък а дано, ама надали.

 6. Кольо
  Кольо февруари 7, 2020

  Купих блендер за 70 лева, който след 4 дена почти се самозапали. Оказа се, че въртящата част е метална гайка, която върти нискокачествена пластмаса и естествено това нещо се разтапя с времето от самата скорост при мен на 4-тия ден. По шокиращо е, че същия блендер с различна лепенка и име се продава като друг продукт. Още по фрапантно е, че за да напишеш мнение за продукт се иска одобрение от сайта. Естествено лошите никога не се публикуват. Този боклук, който закупих е опасен за живота на хората. Останах шокиран като погледнах колко хиляди оплаквания има от този сайт за безброй дефектни електронни стоки. Това са дефектни стоки от огромни вериги магазини в чужбина, които се продават на безценица на такива като емаг и те просто ги препродават на балъците в България, понеже като гледам във фейсбук и интернет има хиляди оплаквания от тях, явно КЗП не прави нищо по въпроса и затова си продават дефектните боклуци на воля на хиляди потребители. Не е проблема в емаг, а в комисията за защита на потребителя. Ако тя не прави нищо по въпроса със сайтове като емаг което вече е ясно от хилядите оплаквания, те могат да продават абсолютно каквото си пожелаят.

 7. Анонимен
  Анонимен април 25, 2020

  Здравейте! Към днешна дата нищо с emag не се е променило. Некоректни, мизерни, нагли!! Каквото и да се каже е малко. Имам снимки, но няма как да ги кача. Приятели поръчаха от тях подарък на детето за рожденния и ден, който дойде в плачевно състояние-счупени части, скъсана опаковка и от един месец е ходене по мъките. Търговеца(румънски), който продава през тяхната платформа “нямал адрес за връщане”. Работели по въпроса. Нямам думи. Некоректни лъжци, не купувайте нищо от тях!!!!!

 8. Бай Цецо
  Бай Цецо май 18, 2020

  Баце, грешката ти почва оттам че поръчваш разопакована стока. Никога не го прави. Виждаш в какви разправии се вкарваш заради някакви 50-60 лв. отстъпка.

  После, не желаеш да им върнеш продукта за да ти върнат парите. Няма как да мине номера ти, има си правила които ясно са описани в сайта им. Ти би ли върнал пари на клиент без да ти върне стоката?

  Ами…. Ти сам си усложняваш нещата.
  Не, не ги защитавам. и аз съм имал проблем с поръчки в емаг.

  Как се озовах на твоята страница – търсех форум или нещо, където хората дават гласност на мизериите които тая румънска фирма прави от години.
  Това което ме подразни последно – Пратих им имейл запитване относно онлайн плащанията, чаках 10 дни, никакъв отговор. Пращам втори имейл минаха още 20 дни, няма отговор.
  Не искам да им звъня по телефона защото съм го правил преди, и държанието на служителя им бе като на дребен пияница в местната кръчма – неадекватен, невъздържан, глупав.

  Стотици и хиляди неясноти и пропуски в описанията на продуктите им – никаква реакция от години. Хаха, дори им бях писал имейл и се самопредложих като модератор да ме наемат ако им трябват хора. Дори и на този имейл никой никога не ми отговори.

  Отделно – има поставени условия “доставка до адрес”. Звъни ми куриера и ми вика “излезте на края на блока да си вземете пакета”. Викам му “Ти нормален ли си, бре? Блока има два края. Тръгвай от който край се намираш, и ми намери входа и вратата. Затова ти се плаща!”
  Идва някакво високо яко момче, гледа ме сякаш съм спал с жена му. Нито добър ден, нито чао, нищо. Дава пакера, даже подпис не иска, и заминава.

  Кофти обслужване имат, но както някой отбеляза тук – за съжаление са най-големия онлайн магазин в България. Няма спорт че асортиментът им е огромен. Ако си оправят малко филтрите и детайлите на продуктите – ще бъде много добре.

 9. Анонимен
  Анонимен май 22, 2020

  Ето и моя коментар за продукт в емаг:
  Количкате е много добра от здрава стомана и гумите са супер. Проблема е, че самата рамка на количката беше цялата ожулена като да е доста използвана, което не е добре когато ти продават нещо като ново.
  https://www.emag.bg/kolichka-stanley-stomana-300-kg-55-x-47-x-114-sm-kauchukovi-gumi-sxwtc-ht526/pd/DD53B4BBM/

 10. Кони
  Кони юни 2, 2020

  Бойлер Аристон velis две години гаранция в емаг,а навсякъде е с 5 години гаранция.Емаг е платформа,госпожо,не производител….това е отговорът им.Ще им го върна

 11. Анонимен
  Анонимен юни 9, 2020

  Здравейте, Емаг са много некоректни! Поръчах артикул, който не харесах и върнах и от половин година чакам да ми върнат парите!

 12. Аз
  Аз септември 25, 2020

  И аз още си чакам връщане на парите за неполучени пратки. Отделно телефонът им 0700 е импулсен. Много некоректни търговци са.

  • Екатерина Михалева
   Екатерина Михалева май 24, 2021

   И аз заплатих отгоре на месечната си сметка от 20 лв. за телефон!
   Дали Европеската комисия за защита на потребителите няма да помогне??

   • Пламен Тенев
    Пламен Тенев май 25, 2021

    Здравейте, Екатерина!

    Бяхме разглеждали проблема с платените номера и съществува и в други страни като Германия, Англия, Франция. Поради тази прична не мисля, че европейската коминсия за защита на потребителя би помогнала в този случай. Изтеглете си 0700 на телефона си, то би ви помогнало най-много.

    Хубав ден,
    Пламен

 13. Недоволен
  Недоволен ноември 29, 2020

  И аз съм се опарил! Пращат счупени и повредени стоки, дали от куриерите или от тях незнам, но после много трудно можеш да се разбереш с тях!
  Според мен най добрият вариант е да спрем да пазаруваме от EMAG!!!

 14. Опит с емаг
  Опит с емаг декември 12, 2020

  За първи и последен път си купувам нещо от emag. Поръчвам пулсов оксиметър от един модел и получавам от друг модел.Разбира се-от по-евтиния. Поръчаният е със сертификат за точност на измерването,доставеният-не.На външен вид еднакви.Без батерии в комплекта,което не ми позволи веднага да се ориентирам по различния дисплей.Кутиите им-също съвсем различни.На доставения липсва марка,фирма производител и дори упътване за работа с уреда на български.Тотално недоволна останах и от забавянето на доставката,и от неточното измерване. Звъня на посочените телефони за рекламации,да съм се свържела с партньора им.Пиша писмо на несъществуващ имейл адрес на партньора-русенска фирма.Писмото ми се връща обратно,няма такъв имейл адрес.На телефони не отговарят.Вече инвестирах 3дни от живота си,за да се занимавам с тях и няма да им отделям повече внимание.Разбрах,че не съм първата в подобна ситуация.Ще пия една студена вода и ще се радвам,че не съм се набутала с много пари.Реших да предупредя и други потребители,защото убедена съм,че това е начина или бизнесът да уважава клиентите си,или да отпадат на конкурентен принцип. Разбира се,ще разкажа и на всичките си приятели.Никакви промоции не могат да ме изкушат,има хиляди по-малки и читави онлайн търговци.Противно на мненията тук, подкрепям жалбите до защита на потребителите.Имам личен опит с 2 големи производителя,които бяха принудени да изтеглят стока от търговската мрежа и да платят солидни актове.Тогава нямах претенции за връщане на парите,така че не знам какъв е развоят в тази посока,но останах морално удовлетворена.Явно това е начина-поредица от сериозни глоби за бизнеса,които ще направят нерентабилна работата му по този начин.В агенцията обаче искат приложени доказателства към жалбата-снимки!!!,касови бележки и прочие.Пожелавам ви успех!

 15. Един от всички
  Един от всички декември 21, 2020

  След постът ми на 12.12.2020г,предупредих моя приятелка да не пазари от тях, знаех ,че има такива планове,но за жалост беше късно. Днес ми се оплака от куриер,който не дошъл до вратата,липса на платежен документ,куриерът обяснил,че не са му дали такъв,без гаранционна карта,без инструкция на български и при това дефектна част. Колелото се завърта по познатия,описан по-горе начин…

 16. търговец от Емаг
  търговец от Емаг юли 6, 2022

  Да Ви споделя едно по различно мнение от производител/търговец който продава стока едновременно в собствен сайт така и в Емаг.
  Ситуация лято 2022 – това уточнение е важно. Защото сега купувачи много а качествена стока малко. Емаг си е изгубил силата – той си беше силен 2015 като почти единствена алтернатива в интернет пространството.
  Сега обаче особено след Ковид кризата – всеки що годе читав производител или търговец има собствен сайт.
  И така – да си кажем истината – ако една стока е качествена с добра цена и се продава – защо ще я даваш на Емаг? Продавай си я сам.
  По тази логика от 2020 година – качеството на продуктите в Емаг се снижава.
  Ние също не правим изключение – искам да Ви кажа реалноста:
  Един и същ продукт произведен от нас – на нашия сайт цената е 135 лв а в Емаг е 165лв. Продукта е с подробни снимки модели видно е марка модел и прочие.
  Ами ще ви кажа – 50% от клиентите купуват от Емаг и 50% от нашия сайт.
  Никога няма да забравя един драстичен случай:
  Възрастна жена инвалид си поръчва продукт – който струва 495 в Емаг и е едрогабаритен и тежък.При потвърждане на поръчката по телефона жената моли да се качи на 4-ти етаж без асансьор като се извинява че е трудноподвижна и с малко пари. Ок – правим компромис – плащаме допълнително на куриера. Жената е радостна доволна – бърза поръчка харесва я.Обаче след 2 дни се обажда съкрушено – чуства се много излъгана. Причината: Разгледала подробна гаранционната карта имала време и решила да влезе в сайта посочен от производителя с цел да разучи допълнителни функции.
  И какво било учудването и – цената там била 425лв. При това с дребни подаръчета(несъществени). И така – звъни и иска обяснение.
  Попада на колега – който си е цапнат в устата и “научен да не лъже”
  Ами госпожо Емаг са чисти комисионери – Вие сте решили да ги ползвате за посредник.Ами те госпожо са така – Във вашия случай Емаг иска 17% комисионна- което е търпимо ама знаете ли кое е дразнещо? Те искат същата комисионна и върху Вашата доставка. Емаг събира комисионни върху куриерските услуги – това е много неприятно.
  Вашата цена е така изчислена че да няма смисъл да я връщате на Емаг и после да купувате от нашия сайт.
  Много много неприятно – всъщност на тази жена и се уби мерака от всякакво ползване на тази вещ.
  Затова Аз производителя/търговеца ВИ СЪВЕТВАМ СЛЕДНОТО:
  Когато купувате нещо – винаги Емаг излиза на първи резултата – не е проблем да ги разгледате – ако си харесате даден продукт – обърнете сериозно внимание на продукта на неговата марка и модел – както и кой го продава реално – то си пише. Маркирате марката и модела и ги пускате на свободно търсене в гугула.
  И веднага ще ви излезе собственика – оттук нататък Вие просто сравнете цените и условията. Това е.
  Трябва винаги да правите бърза проверка – обикновенно първа втора страница е достатъчно. Ако цената между производителя и Емаг е равна – предпочитайте производителя.Причината е че купувате директно – ако се случи рекламация или проблем (а то се случва) вие ще имате директна връзка по телефона да го напсувате (помага) и ще имате очи да кажете: Аз Ви платих пълната цена – хайде сега направете това и онова. И тогава производителя обикновенно го прави.
  Трябва да Ви кажа съвсем откровено че клиентите на Емаг са пренебрегнати спрямо директните клиенти. И това не е тайна. Просто заради комисионната търговеца няма никакъв повтарям никакъв стимул.
  Затова горещо Ви съветвам – правете проверка! И няма да имате проблеми.
  Искам още нещо да Ви кажа – това също не е тайна. Служителите на Емаг нямат никаква мотивация да работят. Те са на минимални заплати и работят на калпави компютри.Да правилно чухте – най големия интернет търговец не може да осигури свестни машини на собствените си служители.
  Много от клиентите казват : Ама това са си вътрешни проблеми на Емаг и те не ме засягат. Ами да – така казват докато се сблъскват с проблем. А това става – рано или късно. Ние специално работим с Емаг от 2016 година. Доста време е.
  Продаваме и в Румъния – и ви казвам че в Емаг има големи проблеми и ние също сме лъгани – примерно взимат се две комисионни за една продажба!
  Питате как става? Ами лесно:
  Клиентка възрастна жена купува избрания си продукт. Ама след 10 минути – не е сигурна дали е станало и повтаря поръчката – за по сигурно. После при телефонен разговор казва: Ааааааа само едно ми изпратете. Другото няма да го анулирам щото не разбирам как и не ми се занимава.
  И…познайте. Емаг начислява 2 комисионни. Почваме обяснения. Ама то какви обяснения то си е видно от профила два пъти един и същ продукт за 10 минути.
  Емаг авторитетно казва: Ще проверим!
  И така – минават 2 седмици проверка – естетвено двете комисионни са в фактура накрая и платени. И след един месец – повдигаме отново въпроса:
  Ааааааа то много време мина ама ще проверим пак…
  Ей така… А сега кажете как се работи с комисионер?? Разбирате ли защо в Емаг е по скъпо? Кой мислите ги плаща тия зулуми??
  Проверявайте хора – не е трудно. Научете се. Лесно е. Отнема не повече от 5-10 минути а спестява много нерви и пари

 17. Мав
  Мав август 6, 2023

  Здравейте, Емаг и новата им куриерска фирма Деливери солюшънс или Sameday са големи измамници !Поръчах си телефон и проблемите ми започнаха ! От 10 години поръчвам от Емаг и когато работеха с Еконт не съм имала проблеми.
  Та да мина на проблема : поръчах си телефон ,защото моя се скапа ,На 02.07.23 На 6.07 получих имейл че е изпратен и да го очаквам с куриерската фирма Sameday.На 12.07 ми звънят от one express ,да сляза да си взема пратката ,те били подизпълнители на SAMEDAY.Питам има ли преглед – няма ! Е тук може би е моя грешката, сумата си е моята ,разписах се ,платих и вземам пакета ,който е по голям от кутия на телефон.Решавам веднага да го отворя пред куриера от one express ,и какво има вътре – маратонки ! Тогава виждам от другата страна на пакета друга товарителница до друго лице до Балчик ,а аз съм в Лясковец! И най странното отстрани на пакета има голяма бележка с червен флумастер ВЕЛИКО ТЪРНОВО ( Лясковец е в обл.ВеликоТърноео)!
  Той звънна в тяхната фирма да попита какво да правим,скараха му се що съм отворила пратката ,а той казва “жената си я заплати и затова я отвори”
  Те били подизпълнители ,да съм се свържела с Деливери солюшънс (Sameday) едно и също е !
  Е свързах се няколко пъти ,с ЕМАГ – никаква пряка комуникация ,само с някакъв чат бот ,който не може да ти даде конкретен отговор ,по имейл- нищо,По Месинджър – нищо! Писах и на търговеца от който купих телефона ! Резултат :От Емаг ни вест ни кост ,от Търговеца – щели да проверят и да се свържат с куриерската фирма да уредят проблема ,от SAMEDAY – проследявали нещата ,търсят къде е пратката и щели да ме уведомят !Вече месец ще стане нямам никаква информация ни за телефон ,ни за пари ! При проверката на товарителницата ми пише че е доставена на 14 .07 в София град ,а аз съм в Лясковец и да уведомени още на 12.07 че има проблем с пратката !
  Най интересното е че маратонките на лицето от Балчик са в мен и най вероятно и то си търси пратката ,но на тази товарителница пише ,че е в слад на куриера ,а те са уведомени че е при мен !
  Пълен хаос !
  Пиша за този проблем най вече за да не използвате услугите на Емаг или ако ги използвате да сте много внимателни и предпазливи !
  P.s.Пуснах жалба в Европейски потребителски център ,тъй като Емаг е с румънска регистрация и нашето КЗП едва ли ще свърши работа ,но може и там да пусна ,ако трябва и с адвокат ще се консултирам,въпреки че знам че каузата ми е загубена ! Дано поне повече хора да прочетат и да се предпазят ! Аз прекалено им се доверих и сбърках !

 18. Тодор
  Тодор декември 5, 2023

  През годините съм купувал от Емаг, различни неща – досега не съм имал забележки, но последната ми поръчка /някакъв телефон за 200 лв/ се оказа проблемна и което е по-притеснително – не се очертава решение, поне засега. поръчката е платена -стоката я няма. Търговецът е някакъв маркет плейс, както те ги наричат. Според последние – куриерът откраднал стоката и това е! Писах на Емаг – много любезни, сън нямало да спят, но ще разследват случая. Сумата остава висяща и никой не казва как мога да си я прибера! Ако някой може да даде съвет, ще съм благодарен!

 19. Лидия
  Лидия февруари 15, 2024

  Ето и моят проблем с емаг. Не мога да завърша плащането. Излиза ми това:
  “Не е наличен нито един начин на плащане, поради ограниченията свързани с продуктите в твоята количка. Моля да се върнеш обратно в количката и да регистрираш две отделни поръчки за всеки продукт на наш партньор Marketplace”.
  А искам да платя с карта. И докато пише като съм в количката, че доставката е 5,99 лв. изведнъж накрая доставка 26,97 лв! Търся телефони, няма. Този с 0700 ме препраща към чат-бота, той ми иска проблема от меню, където го няма и… няма връзка с оператор, който да ми обясни какво да направя. Накрая намерих имейл, писах и сега чакам да ми се обадят или “от умрял писмо”

 20. pantsiani
  pantsiani март 11, 2024

  На 08.01.2023 си купих 2 телефона от emag.bg, поръчка 1015363310. Развалиха се след половин-годишно ползване, поради проблем с екраните. Когато стана дума за рекламация – emag.bg НЕ ПОЕМА ОТГОВОРНОСТ и ме препраща към търговец, който няма представителство в България.

 21. Наско
  Наско май 20, 2024

  Ето, че може би само за да ми олекне, ще споделя и моята болка с емаг: търговецът е в Румъния – AlecoAir. Купувам обезвлажнител, искам фактура за фирмата, но понеже не сме по ДДС – фактура йок. В емаг няма на кого да се оплачеш, телефоните и централите са в миналото и чатбота им “Ема” е с изключително ограничено съдържание и възможности съответно. А преди две седмици единият спря да работи. Гаранция – няма, списък на сервизите – няма, телефон за връзка с компанията – румънски. Явно в емаг е добре да се купуват само стоки предлагани от тях иначе ще гоним Михаля…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Медиите за нас