Press "Enter" to skip to content

Добавихме тъмна тема към Android версията

Време за прочит: 2 минути

Функционалността за тъмна тема беше поискана още преди година от потребителите и се бях опитал миналото лято да я внедря. Уви, ударих на камък. Четох доста из интернет, уж нещата бяха ясни, но така и така не се случваха. На 7 май тази година се появи потребителят Иван Веселинов, чийто подход ме накара отново да запретна ръкави и да пробвам да я внедря друго яче.

Рейтинг от Иван Веселинов – 7 Май 2019

Иван беше от неудобните потребители. С захапка като питбул, използваше всеки момент да напомни, че тази функционалност е важна за него. Благодарен съм му за това, понеже ако той не беше настоявал с упоритостта си, най-вероятно никога нямаше да я внедря.

Коментар на Иван Веселинов

След като прочетох неговият коментар, направих заявка, че ще запретна ръкави идния уикенд и ще пробвам наново да я внедря.

Тъмната тема пести батерия при OLED дисплеите

Черната тема освен естетическа и има друга доста полезна функционалност – пести батерия при OLED дисплейите. OLED технологията работи при следния начин при визуализиране на черно – изключва индивидуалните пиксели и подава електричество само на пикселите различни от черно. Всички модели на Samsung ползват тази технология. Тя започна да навлиза и при доста други марки производители. При потребителите с LCD дисплеи, разликите биха били само естетически. Бих приканил всеки потребител с OLED дисплей да премине към тъмната тема, която може да бъде активирана от менюто с настройки.

След като я внедрих, друг потребител писа с молба за същата функционалност

След като приключих с внедряването на тъмната тема, потребител с имена Веско Трифонов написа рейтинг с молбата по-горе. Веско уцели точният момент и отговорът беше красноречив.

Приключвам темата с това, как един потребител доведе до промяна. Макар и малка, все пак промяна. Помогна му неудобството и упорството. Най-вероятно би успяло да помогне и доста други ситуации.

За мен изключително важно е да обогатявам знанията си, като 0700 успя да ми помогне изключително много с това – придобих познания за разработване на Android и iOS приложения, които тотално ми липсваха. Преди да създам iOS версията на 0700 беше нужно да създам и сървърно решение, което да ни улесни да добавяме нови номера. За десерт от към нови знания създадох и този блог, като преди това нямах кой знае какъв опит с WordPress. От към академично ниво, преследвам докторска степен. В професионален план се занимавам със софтуерно консултиране в сферата на ecommerce решенията. Всичкият този пъстър и богат опит ме прави изключително полезен, щом се опре до консултиране за софтуер. Ще се радвам, ако бих могъл да ви помогна с нещо.

Един коментар

  1. Боби
    Боби юни 18, 2019

    Поздравления !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Медиите за нас