Press "Enter" to skip to content

Добавихме тъмна тема към Android версията

Време за прочит: 2 минути

Функционалността за тъмна тема беше поискана още преди година от потребителите и се бях опитал миналото лято да я внедря. Уви, ударих на камък. Четох доста из интернет, уж нещата бяха ясни, но така и така не се случваха. На 7 май тази година се появи потребителят Иван Веселинов, чийто подход ме накара отново да запретна ръкави и да пробвам да я внедря друго яче.

Рейтинг от Иван Веселинов – 7 Май 2019

Иван беше от неудобните потребители. С захапка като питбул, използваше всеки момент да напомни, че тази функционалност е важна за него. Благодарен съм му за това, понеже ако той не беше настоявал с упоритостта си, най-вероятно никога нямаше да я внедря.

Коментар на Иван Веселинов

След като прочетох неговият коментар, направих заявка, че ще запретна ръкави идния уикенд и ще пробвам наново да я внедря.

Тъмната тема пести батерия при OLED дисплеите

Черната тема освен естетическа и има друга доста полезна функционалност – пести батерия при OLED дисплейите. OLED технологията работи при следния начин при визуализиране на черно – изключва индивидуалните пиксели и подава електричество само на пикселите различни от черно. Всички модели на Samsung ползват тази технология. Тя започна да навлиза и при доста други марки производители. При потребителите с LCD дисплеи, разликите биха били само естетически. Бих приканил всеки потребител с OLED дисплей да премине към тъмната тема, която може да бъде активирана от менюто с настройки.

След като я внедрих, друг потребител писа с молба за същата функционалност

След като приключих с внедряването на тъмната тема, потребител с имена Веско Трифонов написа рейтинг с молбата по-горе. Веско уцели точният момент и отговорът беше красноречив.

Приключвам темата с това, как един потребител доведе до промяна. Макар и малка, все пак промяна. Помогна му неудобството и упорството. Най-вероятно би успяло да помогне и доста други ситуации.

За мен изключително важно е да обогатявам знанията си, като 0700 успя да ми помогне изключително много с това – придобих познания за разработване на Anroid и iOS приложения, които тотално ми липсваха. Преди да създам iOS версията на 0700 беше нужно да създам и сървърно решение, което да ни улесни да добавяме нови номера. За десерт от към нови знания създадох и този блог, като преди това нямах кой знае какъв опит с WordPress. От към академично ниво, преследвам докторска степен. В професионален план се занимавам със софтуерно консултиране в сферата на ecommerce решенията. Всичкият този пъстър и богат опит ме прави изключително полезен, щом се опре до консултиране за софтуер. Ще се радвам, ако бих могъл да ви помогна с нещо.

Един коментар

  1. Боби
    Боби юни 18, 2019

    Поздравления !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Медиите за нас
Безплатен имейл бюлетин
Прочетете последните новини първи
Ценим вашите данни и няма да бъдат предоставяни на трети страни.