Press "Enter" to skip to content

Десислава Иванова – трябва да има край неконтролираното и неетично “печалбарство” в България

Време за прочит: 3 минути

В следващите редове ще прочетете историята на Десислава Иванова, която е IT специалист по професия, като завършва висшето си образование в Технически Университет София. С Десислава, професионалните ни пътища се бяха пресекли и за известно време работихме в една и съща фирма. Беше ми направило впечатление, че Десислава беше от хората, които се бориха срещу несправедливостта със зъби и нокти. Не веднъж е водила спорове с онлайн магазини, ресторанти, кабелни и интернет оператори и сигурно още десетки други с които не съм запознат, като всеки път се е налагало да защити правата си като потребител.

Как разбрахте, че номерата 0700 са платени?

За тези номера зная от години и доста пъти съм звъняла по принуда на 0700 номера, но от автора на мобилното приложение зная, че те могат да генерират голяма сметка и се използват с комерсиална цел от множество организации.

Имахте ли начислена сметка към мобилния оператор след проведени разговори с 0700 номера?

Обикновено когато се обадих, а това накрая се случваше почти ежедневно, ме държеше на линия максимално дълго, като пускаше музика и ме държаха на линия.

Да имала съм начисляване съм сметката особено след разговор с фирма за професионален домоуправител, който управляваше сградата в която живея. Тази фирма, освен че не изпълняваше нищо от договорените отношение, изнудваше и на моменти заплашваше, имаше национален телефон, на който единствено имахме връзка с тях. Обикновено когато се обадих, а това накрая се случваше почти ежедневно, ме държеше на линия максимално дълго, като пускаше музика и ме държаха на линия. За щастие успяхме да се разделим с тях, с помощта на адвокат и новата фирма има обикновен телефонен номер за връзка с тях.

Ако сте чакали твърде дълго, били ли сте изнервени след това с разговора си с оператора?

С фирмата за професионален домоуправител бях изнервена и с чакане и без чакане. Но освен с некоректна практика, на края на месеца имаш и допълнителна сума към абонаментната ми сметка.

Как разбрахте за приложението 0700?

От Пламен Тенев, неговият създател. Даже бях бета тестер за някой от функциите 🙂

Пламен Тенев: В началото на Април 2018 г. бях внедрил възможността да се премахват рекламите в Android приложението и уж бях тествал всичко преди да публикувам версията, но Play Store ограничават създателите на приложения да могат да пазаруват в тях, та бях помолил Десислава да закупи премахването на реклами и тя стана първият потребител закупил тази функционалност. Всичко работеше както трябва и притесненията ми се оказаха напразни.

Приложението помогнало ли Ви е до сега?

Изключително много. Вече намирам всички номера заместващо 0700 номерата и го ползвам най-редовно.

Бихте ли го препоръчали на приятел?

Та щом и служителите на мобилните оператори проявяват интерес, значи работата е сериозна.

Препоръчвала съм го на всички мои приятели и познати. Дори като преподписах договора си към мобилния оператор, служителката беше инструктирана да предупреждава, че 0700 номерата са платени. Аз ѝ отговорих, че то вече има приложение, дето ги прави безплатни. Тя прояви интерес и попита дали го има за iPhone, но тъй като към тогавашния момент беше само за Android ѝ отговорих, че няма. Та щом и служителите на мобилните оператори проявяват интерес, значи работата е сериозна.

Смятате ли приложението за значимо?

И без това живота в България е труден за много хора и мисля, че не заслужава никой да бъде таксувам за нещо което би трябвало да е безплатно.

Смятам приложението като възмездие към всички комерсиални организации, които си позволяват да товарят хората с допълнителни разходи. И без това животът в България е труден за много хора и мисля, че не заслужава никой да бъде таксувам за нещо което би трябвало да е безплатно.

Споделете и Вие историята си


Междувременно, ако имате подобна история за завишени сметки с 0700 номера и искате да я споделите, за да може да бъде чута и от други потребители, бихте могли да го сторите, като ни пишете било то на мейл – [email protected], тук или във Фейсбук.

За мен изключително важно е да обогатявам знанията си, като 0700 успя да ми помогне изключително много с това – придобих познания за разработване на Android и iOS приложения, които тотално ми липсваха. Преди да създам iOS версията на 0700 беше нужно да създам и сървърно решение, което да ни улесни да добавяме нови номера. За десерт от към нови знания създадох и този блог, като преди това нямах кой знае какъв опит с WordPress. От към академично ниво, преследвам докторска степен. В професионален план се занимавам със софтуерно консултиране в сферата на ecommerce решенията. Всичкият този пъстър и богат опит ме прави изключително полезен, щом се опре до консултиране за софтуер. Ще се радвам, ако бих могъл да ви помогна с нещо.

Напишете първия коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Медиите за нас