Press "Enter" to skip to content

Дамянка Чулевска и нейното разочарование от Емаг

Време за прочит: 3 минути
Спести излишни сметки от мобилния си абонамент чрез нашето мобилно приложение. Изтегли за:

Преди време бях описал личните си премеждия с румънския онлайн търговец Емаг. Наскоро получихме имейл от Дамянка Чулевска, който ни трогна и попитахме за разрешение дали може да го споделим тук. От написаното по-долу ще се уверите за нехайството на онлайн търговеца към неговите потребители. Ще ви издам една тайна за

Стагнация при Емаг

Емаг – имат стагнация на потребителите – достигнат е пик на потребители и рязко са намалели регистрацията на нови. Безплатен бизнес съвет към Емаг – ако продължавате да се държите така и със сегашните си потребители и те ще избягат рано или късно.


Здравейте.

Казвам се Дамянка Чулевска и за съжаление станах ваш клиент. За първи път реших да пазарувам от вас и повярвайте ми ще е за последен.

Проблемът ми е,че на 16.07.2019 г. си поръчах сокоизтисквачка марка “Daewoo”. Доставката по мое желание трябваше да е чрез куриер до домът ми. В същия ден я заплатих по банков път и получих email с потвърждение на поръчката и плащането. На 18.07.2019 г. получих друг email с който ме информирахте, че моята поръчка е доставена до куриера и ще ми бъде доставена до дома на 19 или 20.07 2019 г. От куриерската служба – “EvroPat” трябваше да ми се обадят за уточняване на деня и часа. Обаждане или доставка не последваха в обещания период. На 26.07.2019 г. се обадих на телефонът ви за информация на и попитах защо се бави поръчката и къде е сега? Беше ми отговорено,че ще проверят при куриера и ще ми върнат обаждането.Нищо подобно не се случи!Изчаках търпеливо още два дни и на 29.07.19 г. се обадих втори път на същия номер 070013624 и отново помолих за информация. Отговорът беше: “Ще проверим и ще ви върнем обаждането”. Не се обадиха отново! Пратих ви email в същия ден и за съжаление отговор не получих. На 29-ти ми се обадиха обаче от куриерската служба и ми обясниха,че проблемът бил,че те “EvroPat” не били получили от “еМАГ” моят артикул и сега спорели по този въпрос. Аз лично смятам,че това не е мой проблем.

Попитах: “А сега какво следва?” и получих отговор:”Не знам. Може би ще ви изпратят друга сокоизтисквачка, а ние ще си спорим до безкрай!”


На 30.07.2019 г. отново позвъних на телефон 070013624 и резултат отново НУЛЕВ! Вбеси ме факта,че не ми давате информация за проблема а ми звънят трети лица(куриерите) а вие не поемате отговорност за грешките си. Не ми доставихте поръчката и дори не ми се извинихте за което. Не аз,а вие трябваше да се свържете с мен и да ме информирате, че има проблем и да бъда така любезна да изчакам ден, два за нова доставка. Но за вас е по-удобно аз да звъня на импулсни телефони и да правя циркове,нали?
Явно уважение към клиента, коректност и сервилност не проявявате. За това, държа да ви информирам, че на 29.07.2019 г. пуснах жалба срещу ЕМАГ Интернешънъл ООД в КЗП. И освен това ще си търся правата по всички възможни начини. Още един път да напиша: НИКОГА ПОВЕЧЕ ВАШ КЛИЕНТ!!!

Имейл към Емаг от Дамянка Чулевска

Подаден сигнал към КЗП

Дамянка е от будните потребители и е сигнализирала на КЗП за случилото се. За съжаление, ЕМАГ е румънска фирма и не може да бъде санкционирана директно от КЗП. Искрено се надявам КЗП да успее да санкционира Емаг, но опитът ми посочва, че моя жалба изпратена именно поради Емаг остана в статут незавършена близо 2 години вече.

Благодаря ви за вниманието. Нямам нищо напротив да публикувате моите неволи,които продължават и до днес. Не получих стоката. Отказах поръчката,сега пък чакам да ми възстановят сумата. Надявам се! Вчера ми се обадиха от КЗП (комисия за защита на потребителите) и ме зарадваха, че са се заели с моя проблем.
Благодаря и на вас от ♥️ за отзивчивостта!!!
Ще се радвам ако предпазя от проблеми дори и един техен клиент.

Имейл към нас от Дамянка Чулевска

Изводите

Наглост, безочливост, неуважение, лъжи, заблуда, подигравка. Онлайн търговецът се държи като абсолютен монополист и не зачита своите клиенти. Клиентското обслужване е меко казано незадоволително.

За мен изключително важно е да обогатявам знанията си, като 0700 успя да ми помогне изключително много с това – придобих познания за разработване на Android и iOS приложения, които тотално ми липсваха. Преди да създам iOS версията на 0700 беше нужно да създам и сървърно решение, което да ни улесни да добавяме нови номера. За десерт от към нови знания създадох и този блог, като преди това нямах кой знае какъв опит с WordPress. От към академично ниво, преследвам докторска степен. В професионален план се занимавам със софтуерно консултиране в сферата на ecommerce решенията. Всичкият този пъстър и богат опит ме прави изключително полезен, щом се опре до консултиране за софтуер. Ще се радвам, ако бих могъл да ви помогна с нещо.

10 Коментари

 1. Боби
  Боби септември 5, 2019

  Здравейте пиша това по повод,че аз също съм клиент на Емаг доста отдавана и такива нелепи инциденти и проблеми не съм имал никога с тях. Имам направени над 50 поръчки от тях, като над 10 съм връщал по една или друга причина и също не съм имал проблем с това с едно единствено изключение ,когато бях получил мейл ,че върнатия продукт е получен и да очаквам възстановяване на сумата, което не се случи около 1 седмица и след като се обадих да попитам какво се слчува се оказа,че поради някаква причина от счетоводството не са ги наредили и затова не съм ги получил. Три дена след това си получих парите обратно по сметката ! Може би случая с неполучената сокоизстисквачка е е точно по вина на куриерите от Европът, защото от личен горчив опит с тях знам ,че това може би са едни от най-некъдърните куриери в България и съветвам никой да не ползва услугите им ! А това ,че от Емаг са решили да работят с тях си е техен проблем и ето,че явно им създава проблеми и трябва да се замислят, дали да продължат да ползват тази куриерска компания !!

 2. Радослав
  Радослав септември 5, 2019

  Пишете до европейската комисия зя зящита на потребителите те имат правото да санкционират в целия ЕС

  • Пламен Тенев
   Пламен Тенев септември 5, 2019

   Здравейте, Радослав!

   Това е полезно! Не го знаех. Ще го препоръчвам при проблеми.

   Благодаря!

 3. Витан
  Витан декември 16, 2020

  Казусът е следният:
  На 31.08.2019 направих поръчка от ЕМАГ на преносима тонколона JBL charge 4 за 339 лв.
  Преди около 2 седмици (около 1.12.2020)
  Колонката престана да работи. Свързах се с ЕМАГ за да уточня гаранционните условия и сервиз и в отговор (седмица след запитването) получих ,че продукта е извън гаранция вече ( била 12 месеца ,а не 24 както е навсякъде за такъв тип продукт). Някой може ли да ми даде съвет от тук нататък какво да предприема. Има ли смисъл да пускам жалба до КЗП или директно към ЕКЗП . Свързал съм се и със официалния сервиз на JBL в България ,от където ми казаха,че от емаг трябва да се погрижат за продукта,тъй като те обслужват гаранционни стоки закупени от Техномаркет, Технополис и други големи вериги.
  Тъй,че в случая ЕМАГ носи отговорност за поправка/замяна на продукта.

 4. Здравко
  Здравко март 6, 2021

  Аз имах същото премеждие с портативно радио.Първо ми изпратиха някакъв радиочасовник,който като цена беше 3 пъти по-евтин от поръчаното.Сле като се разбрахме,че е станала грешка,ми казаха,це могат да направят замяна с нещо друго,защото поръчания модел е изчерпан.Съгласих се,тъй като предложеното се описваше с подобна характеристика и цена.След около месец радиото вече не работи и гаранция няма.Същото се предлага на 2 пъти по-ниска цена сега.Не го искам вече. Също и ЕМАГ.

 5. Алекс
  Алекс януари 12, 2022

  Трябваха ми по- големи стелки за стъпала на стълбище. Намерих по-голям размер в сайта на emag и за това реших да поръчам само 6 броя за проба. Това което получих беше с 4 сантиметра по късо и 3 сантиметра по тясно от публикуваното. Тоест като всички стандартни стелки по магазините. Пуснах оплакване и никога не получих отговор! НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙТЕ НА emag. ЛЪЖАТ В ИНФОРМАЦИЯТА ЗА ПРОДУКТИТЕ!!!

 6. Анонимен
  Анонимен януари 13, 2022

  След като първо ми изпратиха съвсем различен продукт ,аз го върнах ,но се съгласих да ми изпратят подобен артикул на желания,който се бил изчерпал. Става въпрос за радио транзистор,който работи един месец и млъкна. Вече не копувам от е-маг.

 7. Георги
  Георги декември 2, 2023

  Представям ви копие от текста, който създадох за Емаг:
  “Здравейте
  Поръчката не е тръгнала от вашият склад!!
  От няколко дни ви обяснявам, че има някаква грешка в товарителницата и куриерската фирма не знаеше, че има заявка за взимане. (имам писмена кореспонденция с тях)
  На 30.11 ;23:02 ч товарителницата е анулирана (вероятно автоматично) -“без Вземане”. Отказах доставката защото ми писна да се разправям и загубих нерви и време, близо половин месец- поръчката е от 17.11.23 г
  Сега очаквам и проблеми и забавяния с възстановяването на предплатената от мен сума защото се появи следният бот- отговор:
  “Продуктите са вече предадени на куриера и поръчката не може да бъде отменена.
  Ако вече не желаеш тези продукти, можеш да откажеш доставката, когато куриерът се свърже с теб и те ще бъдат върнати в нашия склад.
  Ако поръчката е заплатена онлайн с карта, стойността на продуктите ще бъде възстановена по сметката, от която си извършил плащането.”
  “”
  Да, ама не са предадени и ще чакам вечно “да се върнат” в склада- омагьосан кръг.
  Четири дни подред си пиша с чат- оператори, които са сложени като буфер, да обират недоволството и да не допускат по натам по веригата. Те самите с нищо не могат да помогнат- цитират общи условия, общи приказки и протакане във времето.

  Никой не се зае да проучи въпроса, да се свърже с куриерската фирма и всичко да се реши елементарно”

  • Анонимен
   Анонимен декември 5, 2023

   Здравейте, аз имам подобен казус – отказах поръчката от приложението и също така при обаждане от страна на куриера също отказах доставката. Но все още не съм си получил парите. При вас има ли някакво развитие?

 8. Николай
  Николай декември 29, 2023

  Здравейте, ето и мойте резултати от http://www.emag.bg.
  На 22 декември 2023 поръчах
  Поставка за кола за предно стъкло FENiX® FLY Holder, За таблети 7-10.1″, Черна 12,00 лв
  и о чудо на 29 декември 2023
  Поставка за кола JYL Air за мобилен телефон, Универсална, 360 градуса, бяла 4,80 лв.
  След лутане из сайта и писане с чат ботове, изпратих запитване на което ще чакам. Виждам освен да вземат пари за продукти който не съм желал, ми губят и времето. Стойноста на продукта е малка, и за мен е важно съвсем друго. Загубиха ме като клиент. Надявам се повече хора да вземат от моята загуба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Медиите за нас