Press "Enter" to skip to content

Александър Гаров, за пътят от тестването до използването на 0700

Време за прочит: 3 минути

В следващите редове ще прочетете историята на Александър Гаров. С него се познаваме покрай предната ми месторабота, като и двамата бяхме служители във фирмата. През лятото на 2017 ни бяха пратили на командировка в Германия и му бях споменал за увеселителен парк, който не беше толкова далеч. Тъй като и двамата вършим щуротии от време на време, не му трябваше много за да се съгласи. Качихме се на доста атракции, като най-бързото влакче се движеше с 140 км./ч. След второто спускане ме заболя стабилно главата. Трети път нямаше. От друга страна Александър, заедно с Павел Станков, Калин Лозев, Димитър Петков, Мартин Христов и Кристиан Кръстев изиграха критична роля за да успее iOS приложението да види бял свят. Те успяха да хванат и няколко бъгове, които на симулатора (виртуален iPhone на компютър) нямаше как да бъдат хванати. Александър, към момента на 24 г. описва себе си като силно заинтересуван от компютърните технологии. По настоящем е Senior Java developer, като програмирането му носи голяма наслада и се радва, че има възможност да се занимава професионално именно с това. Извън работната атмосфера се старае да е доста позитивен човек.

На какви бъгове се натъкнахте при тестване на iOS версията ?

Имаше поле за търсене в категориите което не трябваше да бъде там и също така нямаше начин да се скрие клавиатурата след като бъде веднъж отворена.

Как успяхте да откриете бъговете?

Както споменах и по-горе се занимавам с програмиране и опитът ми в сферата ми помогна да измисля различни начини да изтествам приложението в различни ситуации които евентуално биха довели до проблеми с него.

Как разбрахте, че номерата 0700 са платени?

Разбрах от Пламен, създателят на приложението.

Имахте ли начислена сметка към мобилния оператор след проведени разговори с 0700 номера?

Не веднъж.

Имало ли епрекалено дълго чакане за да бъде осъществена връзка с оператор (примернослушане на мелодия 20 минути)?

Случвало ми се е поне 2-3 пъти, да.

Ако сте чакали твърде дълго, били ли сте изнервени след това с разговора си соператора?

Изнервяло ме е чакането, но съм се държал учтиво с операторите, защото те не са виновни за това. В интерес на истината съм гледал винаги да се държа добре с тях, защото не са те виновни за проблема, заради който им звъня.

Приложението помогнало ли Ви е до сега?

Да. Винаги когато ми потрябва подобен номер, първо в него търся.

Бихте ли го препоръчали на приятел?

Не само бих ами на който съм се сетил съм казал за приложението, защото не само спестява пари ами е и като голям телефонен указател за много институции и вместо човек да ги търси в интернет, бързо и лесно се ориентира в приложението.

Смятате голи приложението за значимо?

Да, смятам го за значимо. Браво на Пламен за идеята. Не смятам, че е редно да си плащаме за нещо, което ти е включено в плана. Приложението ми е помагало много пъти както да спестя пари от чакане за свързване и каквито там процедури има да извърши оператора, така и бързо и лесно да намеря номера на институцията към която трябва да се обърна.

Споделете и Вие историята си


Междувременно, ако имате подобна история за завишени сметки с 0700 номера и искате да я споделите, за да може да бъде чута и от други потребители, бихте могли да го сторите, като ни пишете било то на мейл – [email protected], тук или във Фейсбук.

За мен изключително важно е да обогатявам знанията си, като 0700 успя да ми помогне изключително много с това – придобих познания за разработване на Android и iOS приложения, които тотално ми липсваха. Преди да създам iOS версията на 0700 беше нужно да създам и сървърно решение, което да ни улесни да добавяме нови номера. За десерт от към нови знания създадох и този блог, като преди това нямах кой знае какъв опит с WordPress. От към академично ниво, преследвам докторска степен. В професионален план се занимавам със софтуерно консултиране в сферата на ecommerce решенията. Всичкият този пъстър и богат опит ме прави изключително полезен, щом се опре до консултиране за софтуер. Ще се радвам, ако бих могъл да ви помогна с нещо.

Един коментар

  1. Mortysh
    Mortysh ноември 2, 2018

    Браво, мн полезно приложение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Медиите за нас